| Adrian_Vasile_Baloi_1994 a întrebat:

Salut, va rog mult daca este cineva care se pricepe la asta, sa ma ajute si pe mine. Prietena mea este din Filipine si dupa un an si jumate ne-am hotarat ca ea sa vina aici in Romania, ne-am decis sa ne casatorim aici in Romania si sa ramana cu mine aici. Va rog mult imi puteti spune si mie ce trebuie sa fac, atat eu cat si ea, unde putem apela, ce fel de viza trebuie, o pot tine aici cu mine? si orice alta informatie va rog mult de tot. O zi buna tuturor.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Filipinezele sunt super HOT. Cred ca imi voi lua si eu o nevasta din Filipine. Am fost si eu cu o tipa din California. Doar ca noi ne- am iubit cu portia in limita vizelor. Am fost in SUA de 5x, dar niste neintelegeri cu imigrarile in America si m-am trezit cu interdictie. Cica exces de vize. Am incercat sa atac acea decizie, dar ma duce cu zaharelul. Si fir-ar mama lui de destin ca fata a vrut sa se mute cu mine in Ro dar nu sunt de acord parintii fetei. Fite de oameni bogati pentru ca eu sunt sarac pe langa ei.

In cazul tau toate fornalitatile se fac la serviciul de imigrari. Nu ma intreba ce acte sunt necesare pentru ca nu stiu. Iti vor spune ei. Oricum ar fi trebuie sa iti cunosti bine femeia.

| Adrian_Vasile_Baloi_1994 explică (pentru anonim_4396):

EU am mai aflat ca e tot cu viza, trebuie sa-si faca actele si pe langa acele a cte mai are nevoie si de invitatia mea, ca o iau la mine in spatiu, ca ii asigur hrana si toate cele. Dar vreau sa fiu sigur ce si cum...

| Adrian_Vasile_Baloi_1994 explică (pentru Adrian_Vasile_Baloi_1994):

Doar ceva foarte important vreau sa te intreb, o pot tine aici cu mine permanent daca se marita cu mine? sau doar temporar ( sper ca nu ) TE rog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca autoritatile va accepta casatoria, raspunsul meu este DA. Tine minte "daca Romania va accepta casatoria". Daca mai stii, a dat la Maruta si la stiri un caz asemanator. Ea era din Romania, el strainatate, cica se iubeau, dar autoritatile nu au fost de acord cu el. Bine, aici vorbim despre un barbat care provenea din zone de conflict si Romania l-a refuzat spunand ca nu primeste teroristi. L-a obligat sa paraseasca Romania.

Acum sa nu generalizam. Se poate, dar ca birocratia iti va da batai de cap. O sa bati la multe usi, multa asteptare, multa plimbare... Tipic Romania.

Si acea procedura de chemare a unui strain este STANDARD. Iti zic ca la fel s-a intamplat si in cazul meu cand am aplicat pentru viza de turist in SUA. Pe langa asta mi-a cerut si un maldar de acte. Bine, aici vorbim despre SUA.

Fata mea cand a venit din SUA in Romania doar a primit viza pe o perioada limitata de timp si bineinteles ca a ramas saptamani sau luni. Asta pentru ca nu ne-am casatorit. Daca urmam procedura casatoriei, fata mea devenea rezident si astfel putea locui, pleca si intra in Romania de cate ori vroia. Fara vize.

In cazul tau totul depinde cat de bine va cunoasteti. Eu nu am cunostinte diplomatice ca sa iti dau rasp. exacte, dar totusi stiu ca e greu atunci cand vrei sa te casatoresti cu un cetatean strain. Nu or fi ele atat de severe ca in SUA, dar tot trebuie dovedite niste lucruri.

Daca o cunosti, cat de mult o cunosti... La fel si ea.

SI mai exact, la ce se refera chestia asta cu cat de bine o cunosti, mai exact ce despre ea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil sa te cheme atat pe tine, cat si pe ea, sa va bage separat la un mic "interviu", sa intrebe lucruri personale, apoi compara raspunsurile tale cu ale ei si invers. Posibil sa ceara fotografii cu voi doi impreuna, fotografii dintr-o excursie, dovezi ca va cunoasteti de nu stiu cat timp. Chestii din astea. Bine, poate generalizez un pic pentru ca in afara de "interviu", mai sus am insirat reguli pentru aplicarea vizei de logodna in America. Eu tot aduc in subiect America pentru ca am fost acolo, m-am documentat, am si aplicat pentru viza de logodna in sua care a "ramas fara raspuns".

In Romania nu am ajuns inca in astfel de situatii. Eu zic la ce ai putea sa te astepti. Astazi am citit un articol pe internet si casatoria intre un roman si un strain se face mai usor daca cetateanul strain este tot din Europa. Tari pentru care exista anumite tratate intre Romania si tara respectiva. Fata ta este din Filipine si cred ca ar trebui sa te astepti la un alt pachet de reguli. Nu stiu acum, poate s-a mai schimbat intre timp pentru ca articolul era de prin 2010.

Dar inainte ar trebui sa iti cunosti bine fata ( personal ma refer ) pentru ca posibil sa fie necesar. Si asigura-te ca te potrivesti cu ea, nu te grabi la casatorie pentru ca "graba, strica treaba".

Eu cum mi-am dat seama ca ma potrivesc cu tipa din America? Pentru ca ne-am cunoscut in Romania si 2 luni am fost impreuna. Am avut o mica aventura, ca sa zic asa. Apoi a plecat si am ramas amici. Asa credeam noi, dar 6 luni mai tarziu aveam sa iau directia America. Asta pentru ca ne iubeam si sufeream ca prostii.

Bine, dar am avut probleme cu imigrarile in America si cu parintii fetei care nu accepta ca ea sa se cast in Romania.

Voi v-ati intalnit vreodata personal "fata in fata"? Asigurati-va ca va si potriviti mai intai.

Nu fata in fata, dar vorbim zilnic video de 2-3 ori si aproape non-stop chat, ea acuma lucreaza in HK sa straga bani pentru biletul de avion si viza ei, si in timpul asta de 1 an si jumate am dobandit destule informatii unul despre altul si chiar simtim ca ne potrivim si chiar vrem sa facem asta, stiu ca va fi mult de lucru si de umblat dar suntem de acord.