Salut,
Poate intelegi tu gresit.
Daca sunt parintii tai,nu strica sa-i ajugi (in caz de au nevoie) si sa-i chemi in concedii sa fie alaturi de tine.
Sau te numeri printre cei care au uitat mult prea repede de unde au plecat?!
Cat despre restul oamenilor, majoritatea sunt invidiosi cand o duci mai bine.
Ce ai facut nu conteaza, sunt detalii nesemnificative, pentru ei conteaza ca esti mai sus ca ei.
Multi prefera sa fie invidiosi si frustrati in loc sa urmeze un exemplu pozitiv.
Daca te refereai strict la parinti, gresesti.
Si unde e invidia? ca nu m-am prins, ei doar vor sa profite un pic si cam atat.
Sa te chinui cu doua joburi doar ca sa iti platesti chiria intr-o tara straina nu pre pare un motiv de invidie.
Nu cred ca ai inteles mesajul meu. Mersi
Sa stii ca si eu ma cam regasesc cam prin acceasi situatie. Numai ca in cazul meu fratii au ales drumuri diferite. Fratele mare a ales sa calce pe drumul larg mergand la bunica-sa ( din partea lui mama ) mereu razandu-mi in fata ca bunica ii asigura viitorul si ca ii lasa casa mostenire. Apoi a urmat fratele mijlociu care la divortul dintre mama si tata ( divort care s-a intamplat in urma cu ani, in prezent tata este mort ) fratele mijlociu in instanta a ales sa stea la taica-su tot asa, zicand ca mama nu ofera ce ii ofera tata. Ce sa vezi? Tatal meu ma murit pe cand aveam eu 12 ani si fratele mijlociu a mostenit de la el viciul dupa bautura. Fratele mare a mosteni un mare "nimic". Nici nu poate sa aiba nimic pe numele lui pentru ca mare om inteligent, acum 10 ani a scos bani din trei banci diferite si nu si-a mai achitat ratele. Au fost 28000 lei care cu tot cu penalitati si dobanzi s-a ajuns la miliarde. 28000 lei care i-a dat la prieteni si i-a cheltuit aiurea. Dar familia nu si-a ajutat cand mama a cerut asta. In prezent sta prin chirie si mai si plateste la banci pentru ca ii trage din salariu. Eu nu am fugit de acasa si am stat langa maica-mea. Ca a fost bine, ca fost greu, am stat langa maica-mea. Fratii mei totusi continuau sa isi bata joc de mine ca vezi Doamne, cresteam in saracie. Dar uite ca am crescut in saracie si am ajuns un om pentru ca la aproape 27 ani am bani cat nu a avut tot neamul meu. Si nu am plecat in Occident la munca. Dar om inteligent fiind am stiut ce drum sa imi aleg si cred ca D-zeul imi ofera asa dupa cum merit. Singur m-am ridicat, nu am visat mosteniri de la bunici, dar totusi cand fratii au aflat ca am bani imi dau ocol precum vulturii. Ca sa sunt unii frati. Te cunoaste numai cand ai bani. Si pe mama la fel o cunoaste numai cat sa le dea bani. Dar din pacate ei sa priveasca de la distanta pentru ca drumul ei si l-au ales. Nu eu.
Numai tu stii daca merita sa iti ajuti familia. Eu de exemplu o ajut numai pe mama. Cu mama am crescut. Fratii si celelalte rude erau de negasit. Si eu acum sunt de negasit.
Salut angel. Da asa e. Imi pare rau pe tru tine ai pentru familia ta. La mine e altfel. Cand eram acasa nu ma prea baga nimeni in seama. Nu ni se trăgea atâta atenție ca si acum. Acuma toată lumea ma cam pupa-n c.r sa zic pe Românește, si Nu stiu de ce. Deci mi se pare ciudat. Mi se pare foarte foarte ciudat cand mi se pun întrebări gen "cat câștigi? Unde lucru? Cam cati bani economisește? Nu ai un loc si pentru mine acolo la munca? " ba frate mama mea lea ținut toată viața departe de mine si zicea sa le las in pace ca ele sunt fete. Deci mai am trei surori. Asa zic si eu sa ma lase in pace ca eu sunt băiat cu familie la casa mea. Multumesc pentru raspuns si iti doresc mult succes in viata.
Bani trebuie sa le dai deoarece si ei au avut grija de tine dar depinde pe ce le dai bani daca le dai bani si ei fumeaza banii s-au ii beau nu le da. Oamenii din ziua de sunt lenesi, rai si invidiosi!
fijalb întreabă: