Sincer la 13 ani sa vorbesti asa este urat. Cere-ti scuze de la acea colega, chiar de mai multe ori daca trebuie si doamnei diriginte. Plus de asta, parintii oricum vor afla! Ori din alte surse, ori cand o sa vina la diriginta sa vada de note sau la prima sedinta cu parintii care va urma. Mai bine spune-le parintilor tai ceva de genul: ''Mama, tata, i-am spus ceva foarte urat unei colege pentru ca eram nervos din cauza unui coleg care mi-a luat lucrurile de pe banca si l-am alergat prin toata scoala ca sa mi le dea. Apoi a aparut colega in fata mea si m-a injurat, iar eu i-am spus niste cuvinte urate. Dar dirigintei nu i-a spus ce i-am zis eu, ci i-a zis ceva si mai urat''. Daca diriginta te mustreaza in clasa, poti sa-i spui si ei ca respectivul coleg te-a alergat si ca erai nervos deoarece putea sa ti le rupa sau sparga si ca, inainte de a o injura tu pe colega, ea te-a injurat prima.
Nu stiu daca va fi bine, dar iti tin pumnii. Mult succes!
La nervi spunem ce ne vine pe gura apoi regretam, cere-ti scuze fetei si dirigintei
O injuratura? eu i-am dat unuia un pumn de i-am invinetit si umflat falca si i-am mai spart si un dinte si tot nu mi-au scazut nota la purtare
Doar daca-ti ceri scuze in fata clasei de la colega jignita si de la Doamna diriginte, poti sa speri ca vei scapa mai usor, dar nu stiu daca nu vor afla si parintii tai despre isprava.Este destul de greu de trecut peste acest limbaj, care nu face cinste unui elev. Apoi trebuie sa le spui si parintilor, inainte de a afla din alte surse, ce s-a intamplat si starea ta emotiva(din cauza''boului'' )te-a adus sa nu-ti poti controla vocabularul.Succes
Deja am 8, 50 la purtare cu toate astea eu nu l-am zis nici pe coleg (boul) nici paia care ma injurat dar cu toate astea i-am cerut scuze fetei si am facut cinste la mec donald