anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 22 ani si am o problema de cuplu. Am o relatie de ceva timp si am hotarat sa ne casatorim. Stiu ca pare jalnic ca scriu aici, mi-e rusine sa merg la un psiholog sa discut asta dar, totusi vreau niste pareri.
La inceput eram super in ochii ei, se simtea exact cum ii placea ei, pentru mine nu era asa, o placeam dar nu foarte mult. Intre timp, am inceput sa ma indragostesc rau de ea, sa ajungem sa programam casatoria civila, iar acum lucrurile s-au stricat. Pentru ea a devenit o problema ca dragostea mea este exagerata. Sunt mai mamos de fel, am un suflet enorm de bun. In viata mea am avut parte nu mai de lepre, si daca nu as fi fost putin inteligent in tehnologie, as fi ajuns rau. Stiu ca nu e ok, dar imi controlam pe ascuns femeile, sa vad daca ma inseala si intotdeauna le prindeam cu ceva. Acum in relatia cu ea, am incercat intr-un mod mai usor( cand doarme sa ma uit in tel ei). Chestia e ca sunt gelos cand da like-uri altor barbati, nu accepta sa pun mana pe telefonul ei de nicio culoare. Eu vazand asta, ma tot baga la idei, si ii mai tot ziceam de ce da likeuri daca ma are pe mine etc... ideea e alta, ea mi-a spus ca nu mai are rabdare cu mine sa accepte chestiile astea. Ne certam din simple lucruri, de ce nu-i pun si ei furculita pe masa, de ce nu am cumparat aia... numai prostii, niciodata nu ne-am certat pe ceva serios, doar prostii de genul. Si asta e din cauza ca eu am devenit prea indragostit de ea si pentru mine e ok, dar pentru ea e de nesuportat. Nu mai vrea iubirea aia, vrea o casa cu mine, sa se casatoreasca, sa faca copii si cam atat. A suferit mult in trecut, nu mai are rabdarea aia, sau sa aiba stoluri de fluturasi in stomac. E precisa doar cu acele lucruri. Chestia e ca a devenit un om cu alt comportament, se plange din cauza asta ca este rece cu mine, ignoranta, indiferenta si ea nu este o persoana din asta, din cauza mea ca am devenit eu prea posesiv. Vreau sa zic ca eu fata de ea sunt normal, sunt suparacios cand o vad asa ingoranta si cam de aici ne certam ca stau "calare" pe ea tot timpul. Mi-a spus ca a vazut ceva in mine in care poate sa faca multe lucruri, sa reusim, dar acum a ramas pe ganduri in privinta mea si isi da seama ca eu nu ma pot schimba, daca asta-i felul meu de om gelos, posesiv ( asta e parerea ei).
Imi spune mereu ca nu gandesc inainte sa scot pe gura, dar culmea ca e vorba doar de chestii mici mici, si ea mi le atrage imediat in atenie. I-am zis ca sunt asa pentru ca imi pasa prea mult, ma implic. Ea imi zice sa fiu mai relaxat. Eu nu sunt relaxat din cauza ei ca ma ignora, sexul s-a rarit, saruturile la fel. Care pana acum erau la zi aproape, si intentiile facute de ea, acum e invers... imi spune ca vrea liniste, libertate, simplitate, culmea ca si eu la fel, dar doar ca pun prea multa iubire, iar pentru ea e inutila asta, nu zice sa nu fie, dar doar acolo cu masura, si ca eu am in exces, si asta o seaca pe ea. Unii din voi sunteti mai trecuti prin viata, si as dori niste sfaturi, o zi buna!

54 răspunsuri:
| Dalmore a răspuns (pentru Soldier92):

Nicio femeie de calitate nu ar sta cu unul ca tine laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti toxic si imatur. Greseala fetei ca te suporta.

| DorelExpertu a răspuns (pentru Dalmore):

Pedofilul din mine vrea masochista din tine, te bagi?

| OldSoul a răspuns:

Te inteleg, cred

Aia e, in ziua de azi fetele apreciaza orice altceva, dar nu afectiunea.
Trebuie sa ne conformam, se pare ca toate-s la fel, iar daca toate-s la fel, asa trebuie sa ne comportam si noi cu ele, la fel cu toate, indiferent ca ne plac sau nu.

| Soldier92 a răspuns (pentru anonim_4396):

Citeste si restul comentariilor mele.
Tie ti s-ar parea normal sa ai crize de nervi din cauza ca ti se ia telefonul sa si faca o poza de exemplu m. Nu e logic? ca din moment ce nu ascunzi nimic, sa nici nu faci cearta pe tema asta.

| Doja a răspuns (pentru Dalmore):

Omul nu este bolnav, iar comportamentul nu este abuziv. Ce i-am zis eu acolo e sa nu mai fie gelos si sa nu se mai manifeste aiurea fata de ea, daca ai fi citit cu atentie.

Contextul in care am spus aia este cel in care ea si-a schimbat comportamentul fata de el. deci practic inainte era calda si interesata, apoi a devenit secretoasa, rece si distanta. Si acum aparent i-a cerut si "pauza" ca sa se gaseasca.

Asta e semn clar ca are pe cineva sau isi doreste sa "experimenteze" ca sa nu regrete decizia mai tarziu.

Cu totii avem nevoie de intimitate, asa este. dar daca e vorba de ascuns chestii nocive pentru relatie, nu e vorba de intimitate. e vorba doar de ascunzisuri.

| Iuliana2018 a răspuns:

Nu vreau sa fiu rea, însă poate că nu este okay să fii atât de posesiv, dacă și ea ar face la fel unde ați ajunge? O relație nu are la bază încredere? Și din ce văd, oamenii au senzația că ea vrea stabilitate financiară, și de aceea vrea să vă căsătoriți, dar... dacă vrea să-ți demonstreze că tu ești alesul și că vrea să fie a ta, în speranța că după ce vă veți oficializa relația vei ști sigur că, indiferent de like-urile pe care le dă, tot la tine ține.
În plus, dacă dă un like nu înseamnă automat că te înșeală, nu?
Poate că s-a schimbat sau detașat de tine fiindcă nu mai ești tocmai omul de care s-a îndrăgostit.
Poate că cel mai bine ar fi să încerci să ai încredere în ea și să discuți deschis de fiecare dată când ai bănuieli în ceea ce-i privește fidelitatea.

| MGEORGESCU a răspuns (pentru Soldier92):

E cam complicat, sunt multe chestii care va deranjeaza unul la celalalt si e greu sa traiesti o viata asa, banuiesc ca nu asta iti doresti, si desi o sa ti se para ca o spun cu usurinta, dar mai bine ati renunta la relatia asta care se transforma intr-o disputa din lipsa de incredere, din infidelitate si asa mai departe, s-ar putea ca intr-o buna zi sa-mi dai dreptate.E dificil sa traiesti asta, te imbolnaveste, te consuma psihic si esti tanar si e pacat...tu ar trebui sa te gandesti ca undeva intr-un colt al lumii acesteia e o fiinta care te poate completa si intelege, fara sa pui in practica chestii de spionaj si altele, o viata fericita nu se construieste asa, imi pare rau sa ti-o spun. Asa ca gandeste-te bine, si renunta la a-ti face rau de unul singur, nu sta langa un om in care nu ai incredere si iti ridica nu stiu ce semne de intrebare, si iti pui intrebari constat legate de infidelitate, asta nu-i normal, cel putin nu intre doi oameni care se iubesc si vor sa formeze o familie, gandeste pe termen lung, cum te vezi peste ani si o sa gasesti singur raspunsul la toate intrebarile tale. Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Gelozia este o boala grava, care distruge relatii si chiar vieti.
Daca nu esti capabil sa te autocontrolezi si sa intelegi ca nu-i normal sa posezi pe nimeni si nici sa controlezi in acest fel, poate este mai bine sa va despartiti acum, inainte sa va casatoriti.
Sotul meu nu m-a controlat niciodata si nici nu-mi verfica telefonul. Nici macar nu-mi deschide poseta! Iar daca il rog sa-mi dea ceva din poseta, mi-o aduce, spunand ca nu-i treaba lui sa-mi umble in geanta.
Incearca sa-i respecti intimitatea si felul de a fii. Daca te iubeste iti arata asta, fara sa ii smulgi tu promisiuni, sau sa o pui sa-si stearga prietenii din FB.
Urat mi-a fost intotdeauna de barbatul gelos! Am renuntat la unul, dupa 3 ani de relatie, din cauza a 10 minute de istericale de gelozie.
Nu am gresit decizia luata si nu regret nimic. Am dat peste un om minunat dupa ce m-am despartit de acel barbat gelos, cu care sunt si azi, dupa 3 decenii.
SFatul meu este sa incerci sa te repliezi si sa-ti respecti iubita, daca vrei sa-ti mai fie in preajma.
Ca iubirea ta nu este deloc iubire, este posesiune, control si manipulare!

| gheorghe699 a răspuns:

Prietene,eu cred ca" problema"nu este la tine,este la ea,eu cred ca nu te mai iubeste,sau te iubeste conditionat, cred (nu vreau sa te supar)ca are pe altcineva. sfatul meu, incearca sa te distantezi putin de ea, sigur ve-i descoperii cauza, stii de la distanta vezi mai bine.

| leapșa a răspuns:

Ba nene, eu iti zic sincer: da-o-n pl.

Tu chiar accepti sa stai cu cineva forever stiind ca niciodata acea persoana nu-ti va reciproca sentimentele in aceeasi masura? Da-o dracu' de treaba bai... Dar femei nu mai sunt pe Pamantul asta?
Abia ai 22 de ani si crede-ma cand iti spun ca ai TOATA VIATA inainte.
Pe tine te dispera discretia asta inutila pe care ea o are fata de tine. Adica da, de ce sa ascunda sau bla-bla rahaturi de astea [mici, ar spune unii] care te pun pe ganduri? Ca doar posesivitatea asta a ta nu a aparut de nicaieri raised eyebrows
Pe tine te si atrage faptul ca ea e onesta cu tine si-ti zice pe sleau cum sta treaba, fara vrajeli. Doar ca... de-ai fi cu experienta aia de viata, i-ai da tu papucii imediat, nu ai mai fi pe aici cautand sfaturi.
E o lichea ma si toata relatia asta e toxica, iar tu un om slab din moment ce accepti toate astea de la ea. Te-a zapacit de cap cu vorbele alea trantite-n fata si gata. O vezi fatala.
Casatoria e un pas important in viata si de obicei faci pasul asta cand simti ca ti-ai gasit perechea. Intrebarea mea pentru tine e: este ea perechea ta? Un rahat. Nu-i.
Dupa cum au zis altii: las-o, stai un timp singur sa evaluezi tot ce s-a intamplat -toate greselile facute de amandoi, ia-le ca pe o lectie si nu le mai repeta- intareste-ti caracterul si fa-te ori f**kboy, ori dai pas la femei pana o gasesti pe aia care simti ca ti-e destinata.
Toate cele bune, man

| Soldier92 a răspuns (pentru leapșa):

Da, ai dreptate. Sunt un om cu o personalitate puternica, dar pana in momentul in care ma indragostesc cu adevarat de cineva...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca ai trecut printr-o gramada de leptre.Cum dracu de ai reusit sa te indragostesti (posesiv) daca stii, esti constient, banuiesti ca te inseala mai repede sau mai tarziu, probabil chiar acum. La inceput ai te-ai atasat tu si te-a manipulat emotional asta a fost tot.Nu trebuie sa continui sa fi posesiv si mamos, controleza gelozia si accepta in ce te-ai bagat gandeste rational, nu existã ingerasi. Nu cu emotiile care te dau peste cap. A reusit sa-ti intre sub piele rãu de tot. Singura modalitate ca sa o pastrezi este sa te focusezi pe stabilitatea financiara, pentru ca Oricum esti doar un simplu obiect in ochii ei.

| slayer09 a răspuns:

Bun, sa imi spun si eu parerea, am citit cateva comentari, fiecare cu parerea lui, dar acea parere pe care o au unii este rezultatul experientelor pe care le-au avut in cuplu si pe care ei cred ca ar trebui sa le faci strict ca ei atunci cand intri, esti si iesi din relatie. Eu cred ca tu ar trebui sa analizezi situatia, pentru ca nimeni nu e in locul tau, nimeni nu stie ce simti, sau ce simte ea, nu poate nimeni sa iti spuna ce trebuie sa faci, avand in vedere ca suntem persoane diferite, emotii diferite, planuri diferite, situatii diferite, nimeni nu stie cine este ea, ce trecut are, ce idei si principii are, tu o cunosti cel mai bine, si nimeni nu stie cum esti tu si ce trecut ai si ce principii ti-ai facut si ce vrei in viata asta, ci tot ce ai povestit aici e un general. Asculta-ti constiinta si lasa sentimentele, pentru ca ele te orbesc acolo unde nu e constiinta si intelepciune. Pot sa iti dau si eu niste sfaturi din experienta, dar nu te lua dupa mine...ci analizeaza situatia ta si toate comentariile si trage o concluzie in interiorul tau, prin constiinta ta. Sfatul meu e ca voi sunteti prea tineri, ea e tanara si inca nu sunteti copti inca. Nu stiu nimic despre ea dar daca spui ca a ajuns sa se comporte asa, tind sa cred ca ea are chef de joaca si te atata pentru ca te vede slab, si esti, cum s-ar zice, sub papuc deoarece poate si-a facut principiile astea cu prietenele sale, si daca e sa fie asa, nu o sa fie o nevasta buna. Tind sa cred ca ea a fost asa iubareata cu tine la inceput pentru ca o refuzai si in mintea ei era acel gand: mama..asta ma refuza, trebuie' sa il fac sa se indragosteasca de mine, neaparat. Era acea lupta pentru coroana, nu pentru iubire voastra, ci pentru iubirea de sine, a ei. Sau poate mai exista varianta ca nu esti asa cum vrea ea sa fii, ea formandu-si in minte un ideal al barbatului perfect pe care il doreste, iar tu aratandu-i doar iubire nu e de ajuns, ci vrea fapte, sa fii ca nu stiu ce don juan sau zorro. Aici poate o fi vazut prea multe filme big grin. In concluzie din cate mi-ai povestit si ce cred eu, e ca nu va merge relatia, si ar trebui ca voi sa va urmati drumurile voastre singuri. Si daca se va intoarce la tine si va spune ca te iubeste si ca nu vrea sa te piarda, mai da-i o sansa, iar daca incepe sa faca aceleasi treburi, fugi si nu te mai intoarce, pentru ca nu se va schimba. Sfatul pe care ti l-am dat ti l-am dat pe ce mi-ai povestit, pentru ca nu stiu viata voastra, nu stiu nimic din ce este intre voi, si nu te lua dupa mine ci analizeaza sfatul si pune-l in concordanta cu ceea ce se intampla in viata ta. Pana la urma e vointa ta, si daca e sa pierzi, pierzi cu demnitate si invata sa castigi experienta.

| SkyPilot a răspuns:

De ce te-ai casatori cu o persoana care nu te iubeste si nu te respecta? Intr-o relatie lucrurile nu merg aproape niciodata mai bine, de cele mai multe ori dimpotriva. Chiar nu ai ce face cu viata ta? Este mult mai bine sa pui punct cat se poate de repede unei relatii toxice decat sa te complaci in ea.
Daca face crize de isterie cand te apropii de telefonul ei, este clar ca acolo este ceva ce tu nu trebuie sa stii. Probabil ca este mai bine sa nici nu incerci sa afli si sa treci mai departe. Nu ai niciun motiv pentru a avea incredere oarba.
Si nu este deloc o idee buna nici sa te insori cu o tipa cu multa experienta si nici cu una care are un "fost" pe un piedestal inalt. Intotdeauna vei fi comparat si niciodata nu vei fi destul de bun. Si intotdeauna ceva din trecut poate sa apara in prezent si sa nu iti placa deloc. Spre exemplu, daca un "fost" ii propune o dupa amiaza "romantica"...
Parerea mea este sa nu te grabesti cu casatoria. Nici cu fata asta, nici cu alta. Mai asteapta pana pe la 30-35 de ani. Pana atunci ocupa-te de cariera/afacerea ta, de pasiunile tale, vezi lumea si distreaza-te.
Daca crezi ca iti pot fi de folos, poti sa imi scrii pe privat. Discutand cu cineva, iti poti clarifica ideile.

| Justme1997 a răspuns:

Tu practic o sufoci, ai probleme și nu știu cum a rezistat ea atâta. Las-o baltă cu ea, treci pe la psiholog.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Soldier92):

Eu nu as suporta sa ma sufoce un om, si dupa ce ca sta calare pe mine atata, sa nu am voie nici in telefon la putina intimitate. Poate citesc articole despre hemoroizi, dracu. Esti penibil.

| LoveSleep a răspuns (pentru Jannah):

Ce bad boy. Sunt udă.

| LoveSleep a răspuns (pentru Doja):

Mișto răspuns.

| LoveSleep a răspuns:

Îmi e lene să citesc tot sau să răspund la tot.
Nu cred că merită efortul. De fapt, știu că nu merită. Persoanele de genul tău nu o să se schimbe niciodată. Ești ca și femeile alea care sunt bătute și rămân cu persoana respectivă.

"Si pe langa asta, ea a stat cu un arab 3 ani de zile, din care a suferit mult de tot, pe langa toate astea mi-a spus ca pentru ea acel om e si va ramane iubirea vietii ei, si ca mie niciodata nu o sa poata sa imi ofere si sa fie cum a fost cu el, adica la acel nivel. Mi a dat ca exemplu, cu ala a fost paharul plin, la mine ma asigura ca indiferent ce ar fi, paharul o sa fie la jumate la sentimente si iubire si tot... "

Eu i-aș fi râs în nas.

| Jannah a răspuns (pentru LoveSleep):

Acum te-ai udat tu, data viitoare ti se va uda inteligenta.

| Doja a răspuns (pentru LoveSleep):

Mda, mi-a scapat asta cu arabul... da, deci flit 100%.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Tu nu trebuie sa pui botul la ce spune ea, pentru ca ea iti spune lucruriile astea ca sa te testeze sa vada cat rezisti emotional.
Ce ai tu se numeste obsesie fata de persoana iubita, s-a facut si un film https://www.imdb.com/title/tt1198138/
Sa sti ca la inceput totul e frumos dar pe urma totul se schimba in rau de aceea se spune ca iubirea dureaza doar 3 ani.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Tu daca continui asa, obsesia asta o sa te consume atat de mult incat o s-o iei razna si in final ai sa ajungi sa o omori pe ea. De unde stiu asta? pentru ca nu esti singurul care s-a aflat intr-o astfel de situatie au mai fost si altii inaintea ta in generatiile trecute care la fel s-au indragostit nebuneste de femeie incat au luat-o razna.
Incearca sa ai rabdare cu ea iar in cazul in care nu merge nimic atunci fa o pauza si cautati pe altcineva.