| EunusuntGabi1 a întrebat:

Salutare, am o problemă, am 17 ani și de 3 luni sunt împreună cu o fată, doar că aceasta locuiește la o casă de copii și aș dori să o aduc la mine acasă pentru o săptămână sau cât se poate pentru că din ce mi-a povestit ea acolo nu e cel mai frumos loc și vreau să îi fac un pic viața mai frumoasă ieșind cu ea în mai multe locuri doar că acum întrebarea este știți dacă se poate să o iau dacă nu am nicio cunoștință din familia ei și dacă da, cum ar trebui să fac? Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o poți lua din orfelinat dacă nu ești membru al familiei sau dacă ești minor

| EunusuntGabi1 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc frumos! dar dacă ar fi un unchi de-al meu care are 30 de ani se poate?

| VoidEternal a răspuns (pentru EunusuntGabi1):

Tu crezi că orice adult random poate veni la orfelinat sa "închirieze" minori pentru o săptămână?

De acolo pleacă doar când împlinesc 18 ani sau dacă părinții lor sunt declarați alți de DGASPC pentru a-i creste.

Daca respectivii copii au fost în plasament la un asistent maternal înainte de a ajunge la orfelinat, atunci pe perioada vacanțelor școlare pot fi luați doar de asistentul maternal.

Astea sunt singurele scenarii in care copiii pot părăsi orfelinatul.

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Astepti sa fie majora si poate pleca, pana atunci te descurci asa fara sa o iei.
Nu ai cum sa o iei.

| anonimuIl a răspuns:

Să fi foarte atent cu o fată ca aia.

| Alessandra1 a răspuns:

Trebuie să iei legatura cu familia ei