Nu fi chiar atat de pesimist eeedyyy! calm! citeste ce ti'am scris, citeste blogul si cat de cat putin curaj o sa prinzi, crede'ma! ceea ce zice mama ta e doar sa te intimideze, tu poti alege, sa te lasi inimidat sau sa alegi sa incepi o viata a ta proprie. asta nu inseamna ca vreau sa te incurajez sa 'i parasesti, dimpotriva, ramai cu ei, dar exrpima'ti caracterul, aratati personalitatea si fi hotarat. fi tare caci..risti sa stai aici ani buni si sa iti pui aceeasi problema cu plecatul in tara la 30 de ani. nici in tara nu e bine, dar nu cred ca e mai rau decat aici in Italia. cei de acasa nu stiu cum merg treburile si in ce hal s-a ajuns aici dar de "adus bani acasa" iti pot da sfaturi . desigur, sa le faci cinste lenesilor si profitatorilor. bafta edy.
De ce nu iti faci prieteni acolo unde esti, in Italia? La biserica mergi, ai ocazia sa intilnesti multi romani si la biserica ortodoxa. Daca nu reusesti sa iti faci prieteni italieni macar prieteni romani ai putea avea daca te-ai indrepta catre biserica. S-ar putea sa fie departe de locul unde locuiesti insa crede-ma ca merita efortul. Cu timpul iti vei gasi si prieteni si un duhovnic iscusit care sa te ajute sa valorizezi dorul de tara cu sederea ta in Italia.
Mai ai un an pina la 18 ani, incearca calea bisericii si dupa 18 ani vei putea sa te angajezi undeva sa muncesti, ori in Romania ori in Italia. E greu si pentru mama ta insa nu te ajuta nici pe tine nici pe ea sa pleci acum in Romania. Spuneai ca mama ta se schimba imediat ce vine vorba de Romania, asta demonstreaza ca si ei ii este greu sufleteste ca si ea ar dori sa se poata intoarce insa nu mai are curajul. Tatal tau cred ca te-ar primi cu bucurie, nu stii tu durerea din inima lui provocata de despartirea voastra. Curaj si roaga-te la Dumnezeu si mai ales mergi la biserica si implica-te in viata comunitatii. Intreaba-l pe preot daca poti sa-l ajuti cu ceva sau daca este ceva de facut la care ai putea participa si tu.
Nu te lua dupa altii care au fugit de mici de-acasa, a avut si el dreptate ca esti pesimist de-aia a meritat funda , tu asculta pe mama ta ca nu iti doreste raul
Add cs. godra pe yahoo messenger. Deci in primul rand am stat in Italia 5 ani, la Roma si mai exact din clasa a 8a pana intr-a 11, clasa a 11a am repetato si dupa care m-am decis sa ma intorc in Romania inpr-una cu parintii mei. Aici am gasit saracie si foame daaaar cum pentr-un orice rau exista si un bine iti spun ca mi-am cautat de munca pe un site de joburi pentru locul de Customer Support in limba ITALIANA si spre surprinderea mea mi-am gasit 4 posturi de munca in 2 saptamani... adauga-ma pe yahoo si iti explic mult mai multe, ce si cum, cum sa procedezi etc. am 19 ani si am stat 4 ani la Roma si 1 La venezia si crede-ma ca am experienta in domeniul tau.