Este aceeasi intrebare postata de tine in decurs de trei ani.
Te plictisesti?
Nu e aceeasi. Daca esti atent e cu totul alta poveste
Acuma nu vreau sa fiu rautacioasa dar nici tu nu cred ca ai terminat facultatea de medicina.Plus ca în Germania cel mai probabil te-ai dus în agricultura sau construcții.
Nu poți compara salariile de acolo cu astea de aici,pentru ca nici economia tarii nu e la fel și multe altele.Dar avem opțiunea de a învață, de a termina o școală și treptat pana la varsta în care sa ne intemeiem o familie sa avem un post și un salariu bunicel.
Plus mai exista și alte soluții cum ar fi economiile, chirie mai ieftina, investiție intr-o calificare pentru a avansa la munca etc.Dar cred ca sa mergem sa prasim sparanghel ca să ii luam la pisi cerceluși și sa ii punem unghiute e mai rentabil.
Mai destramati voi mult relațiile cu unul cea și altul hois, si pe urma veniți și va plângeți ca nu aveți noroc în viata.
Nu am mentionat ca am lucrat in agricultura sau constructii. Nu am terminat nici medicina dar aveam terminat ausbildung in domeniul hotelier terminat, lucrasem de 5 ani pana sa ma intorc in tara ca junior manager la un hotel, dar distanta fata de ea m-a facut sa revin in tara, dar nu as putea rezista stiind ca salaru e mic iar eu nu pot sa ii ofer femeii de langa mine un viitor stralucit, fara griji fara probleme si sa nu ne gandim niciunul ca nu avem bani sau mancare sau sa ne tragem de la una si alta
Pai pana nu aveti copii puteți munci amândoi ca nu e o mare tragedie.Iar dacă tot nu poți sa stai pe salariul asta, ia-o cu tine.
Dilema mea e, cum nu ai reușit în atâția ani plecat sa îți pui ceva deoparte măcar pentru o garsoniera sau un teren dacă tot câștigi asa bine acolo...Dar în fine, e treaba voastră.
Părerea mea e ca ce faceți voi și mai sunt ai alții ce fac asta nu e ok.Ca nu o sa rămâneți veșnic îndrăgostiți pentru ca stați la distanta, la un moment dat va ve-ti satura, plictisii, sau uita și o sa va ștergeți în fund cu banii.
Ce inteleg eu e ca ai ales banii in locul fetei si tot tu te plangi. Cu 3700 lei se poate trai bine in Romania. Mai ales daca castiga si ea. Bine, ideal e sa stai la casa ta nu in chirie.
3700 de lei? Boss, banii ăștia sunt ok în România, unde salariul net este în jur de 2000 de lei. Ca să-ți fie mai ușor ia-o și pe ea cu tine, în Germania. Sau o altă posibilitate ar fi ca și ea să câștige cei 3700 de lei și împreună să aveți 7400 de lei. Altfel trăieși în România cu 7400 de lei, nu? Succes.