| Ierialaltaieri a întrebat:

De vreo doua saptamani eu si iubita mea avem o disputa privind plecarile ei individuale la distractie, cate o noapte, doua trei, cu colegii ei de serviciu. Eu sunt de acord cu iesirile la distractie cu colegii, atata timp cat au loc ziua sau seara, in oras, la iarba verde, etc. Sunt de parere ca se poate socializa destul de bine si asa, nefiind nevoie sa plece noptile, din moment ce avem o relatie serioasa si planuri de viitor. Consider ca atunci cand ai o relatie, trebuie sa ti se schimbe putin prioritatile si responsabilitatile, iar plecarile astea noptile eu le consider lipsa de respect fata de partener. Pot fi de acord si cu genul asta de distractii, dar consider ca normal ar fi sa le facem impreuna. Atata timp cat distractia de acolo se face in limita bunului simt, nu vad de ce ar fi o problema sa mergem impreuna.
Ea e de parere ca trebuie sa mearga singura si nu accepta sa cadem la nicio intelegere. Suntem impreuna de un an. Mi-as dori cat mai multe pareri despre aceasta situatie, atat de la fete, cat si de la baieti. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Habbsha a răspuns:

Din ce spui reiese că a trecut un an și încă n-o cunoști prea bine, motiv pentru care nu ai încredere. Nu înțeleg de ce, în loc să evoluăm, să fim liberi, să ne dezvoltăm fără probleme în relații, nu mai știm cum să-l controlăm pe celălalt, suntem bănuitori, temători. Cred că te raportezi greșit la relație. O relație funcțională este formată din doi oameni fericiți și liberi. Și acum o să zici "Cum adică liberi? Păi și dacă și-o trage cu altul?". Păi tocmai asta e ideea, nu și-o trage. Doi oameni care au încredere în ceea ce simt nu se tem de eventuale influențe exterioare. Dacă vrea să iasă cu colegii de muncă sau cu oricine alt cineva, las-o să o facă! Faptul că formaţi un cuplu nu înseamnă că poţi să-i impui să renunţe la activităţile ce ei îi fac plăcere. Dacă tu ai vrea să ieşi cu un prieten, nu ţi s-ar părea firesc să o faci fără să ţi se reproşeze? Aşadar, pune-te în locul ei şi ai atâta încredere în ea câtă îţi doreşti să aibă ea în tine. Și puțin relevant e dacă iese ziua sau noaptea, dacă vrea să te înșele o face oricum. Crezi că reușești ceva dacă stai și o controlezi? E ca și cum eu deja știu că vrei să mă înșeli și am foarte mare grijă să nu o faci. De ce? De ce să vreau să te țin alături dacă ție nu îți pasă? Stând lângă mine și dorind să pleci, oricum nu o să mă mai faci fericit cum nici eu nu o mai fac de mult, din moment ce nu mai vrea să îmi rămână alături.
Nu înșeleg de ce suntem atât de posesivi și avem impresia că unii oameni ne aparțin, ceea ce nu e adevărat. Oamenii, fundamental, sunt liberi. Ei nu sunt dependenți de nimic. Doar pentru că temporar avem o experiență de cuplu cu cineva, nu înseamnă că aparținem unul altuia. Ne naștem și murim la fel de singuri, doar că în timpul în care trăim ne acompaniem de diverși oameni, mai mult sau mai puțin. Cred că iubim prea egoist. Când cineva ne părăsește pentru că nu mai e fericit lângă noi, încercăm să-l ținem aproape și motivul e întotdeauna că îl iubim, când de fapt ne iubim pe noi și persoana aia reprezintă sursa noastră de fericire, și dacă el pleacă, noi nu o să mai fim la fel, de asta tot încercăm să-l facem să ne rămână alături. Dacă e fericit în altă parte, ar trebui să-l lăsăm să fie în locul în care el se simte așa. Pentru că dacă iubim sincer, ne gândim doar la fericirea persoanei respective și e vorba doar de ea, așa că indiferent de ce alege, nu trebuie să te afecteze, pentru că indiferent că e fericit cu tine sau în altă parte, nu o să conteze. Dacă persoana pe care o iubești face ceva ce nu are legătură cu tine, tu n-ai cum să fii gelos pentru că e despre ea, nu despre tine. Nu trebuie să facem din niște oameni totul pentru noi, majoritatea sunt cu tine doar pentru o perioadă de timp, iar fericirea noastră vine doar de la noi. Am fost bine înainte să îi cunoaștem, o să fim și după.
Și cred că reiese din tot ce am spus că ar trebui să o lași să iasă, în plus, a menționat că o să te țină la curent cu ce se întâmplă. Poate că o să greșești având încredere, dar nu atât de mult precum ea, dacă îți dovedește că ai avut degeaba.

12 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Eu cred ca am vederi destul de liberale, dar daca se sta peste noapte, corect ar fi sa poti invita si partenerul. Cu atat mai bine se leaga echipa daca socializeaza si cu partenerii colegilor, sigur, numai cu cei care vor asta.

| BloodyLips a răspuns:

Asculta,dacă sunteți deja de un an împreună ar trebui sa o cunoști,sa nu ai dubii în privința ei. Ai grija sa nu apară monotonia. Fata vrea sa mai petreacă timp și fără tine, înțelegi? E perfect normal sa vrea asta dacă în restul timpului e cu tine.D'aia nu vrea sa te ia și în timpul ei "liber".Nu înseamnă că nu te mai iubește, doar ca mai vrea sa socializeze și cu alte persoane. Știi cum e, atunci când ai o relație te cam închizi cu partenerul în cuibușorul vostru și uitați de prieteni, cam asa fac toți.Nu prea mai socializezi cu lumea sau cu altcineva în afara de persoana iubita.Asta e nasol,pentru ca poate uneori ai nevoie sa discuți cu altcineva.O părere de fata, nu știu. Încearcă sa n-o tii în lanțuri, dacă știi ca e ok unde se duce cu colegii și e cuminte, nu vad de ce i-ai interzice sa se ducă. Spune-i doar sa mai reducă din ieșiri, asta dacă a întrecut limita bunului simt.Cat despre ieșirile noaptea, nu știu ce sa spun, și eu sunt genul de persoana care se distrează mai bine noaptea. Dacă este sa n-ai încredere ca te înșală cu cine știe cine de la munca si ca se duce acolo pentru cineva, stai calm.Cu timpul toate lucrurile ies la iveala.Și chiar dacă nu te înșela acum,te înșela mai târziu. Poate sa facă asta și fără ieșirile astea,cu tot cu interdicțiile tale,sa știi. Dacă ti-e frica sa nu o pierzi, sa știi ca lucrurile astea s-ar putea sa o îndepărteze de tine.Cel mai bine este sa discutați frumos, calmi, sa o întrebi de ce ii place, sa te pui în pielea ei.Sa ii spui ca te deranjează,dar pentru ca o iubești faci un compromis și o lași sa se ducă, dar mai răruț, sa înțeleagă și ea.În timpul în care ea este plecata poți sa te duci și tu cu băieții la bere, de exemplu. Ea vrea un timp și pentru prietenii ei, un timp în care nu depinde de prieten.Este important sa știi sa-i acorzi liertarea de care are nevoie. Dacă nu o lași,ea o sa stea acasă mai mult cu forța,se va gândi la ce fac prietenii ei acolo,ca ea nu e cu ei,cat de mult ar fi vrut sa meargă,și ca nu merge doar din cauza ta. Înțelegi? se aduna tensiuni mari pe care și le revarsă asupra ta,dar astea ar putea dauna mult relației. Iubirea înseamnă compromis și acceptare,dacă ei ii fac placere ieșirile de genul asta,nu încerca să o schimbi, accept-o asa cum e, cu bune și cu rele.Ea o sa aprecieze ca ati vrut sa vorbiți despre asta și ii acorzi libertatea aceasta, ii arata ca ai încredere în ea și ții la ce își dorește. Gandeste-te.Nu te purta cu ea de parca este o femeie măritată,sa meargă cu tine peste tot. Vrea și ea sa mai trăiască,sa mai schimbe o vorba cu altcineva. Lucrurile astea nu dăunează,chiar e ok sa nu fii în permanenta cu ea.E ok sa îți simtă dorul, va face bine, va arata ca va iubiți și reaprinde pasiunea, pentru ca in timpul în care nu ești cu el/ea, realizezi foarte multe despre relația respectiva.Bafta!

| Ierialaltaieri explică (pentru BloodyLips):

Interdictii nu are, niciodata nu am batut cu pumnul in masa si sa spun:"Nu ai voie sa iesi nicaieri", ci intodeauna i-am explicat ca si eu vad cu ochi buni socializarea cu colegii de munca, atata timp cat are loc intr-un cadru decent. Nu cred ca o plecare de doua nopti cu colegii la nu stiu ce pensiune si cu alcool din belsug aduce stabilitate relatiei, mai ales ca suntem la inceput, si nici ca alegand sa faca asta imi arata ca ma respecta.

| Ciobanu_Larisa_1994 a răspuns (pentru Ierialaltaieri):

Pot spune ca trec printr-o situatie asemanatoare. M-am angajat de curand intr-o companie multinationala unde se pune foarte mult accent pe munca in echipa. Fiind la inceput, imi doresc sa ma integrez si sa nu fiu cea lasata de o parte. De curand s-a organizat un team building unde au fost oameni de toate varstele, casatoriti, femei cu copii, care isi respecta familia. Iubitul meu s-a despărțit de mine din cauza ca am fost si eu, desi ma cunoaste si știe ca nu as gresi cu nimic in relatie, doar am interactionat cu oameni care imi vor fi colegi o lunga perioda de timp. Avand in vedere ca iesirea asta are loc o data pe an, ar trebui sa inteleaga.

| Ierialaltaieri explică (pentru Ciobanu_Larisa_1994):

Dar deja daca pleci de 3 ori in doua luni, fara sa tii cont de planurile pe care ni le facusem si nici de aniversarea noastra, despre ce vorbim?! Asta nu e lipsa de respect?

| Ierialaltaieri explică (pentru Ciobanu_Larisa_1994):

Dar deja daca ai ales sa pleci fix cand aveam planuri si fix de aniversarea noastra, atunci despre ce vorbim? Asta nu se numeste lipsa de respect?

| sir sanjei a răspuns (pentru Ierialaltaieri):

Nici o firma nu face 3 teambuiding-uri in 2 luni.

De obicei aceste team-building-uri se organizeaza o data sau de 2 ori pe an!

Eu zic sa fii atent la ea. Nu pare tocmai ok!

| Holiday a răspuns (pentru Ierialaltaieri):

Daca intr-adevar aceste 3 iesiri sunt organizate de firma, fie ca sunt teambuildiguri, sedinte, traininguri etc, e ok si e normal sa mearga. Problema e doar daca nu e asa si e "teambuilding" doar cu vreun coleg sau ma rog, alt barbat. Ca e posibil si asta. happy
Am lucrat destul de mult in genul asta de firme si cam o data pe luna aveam o activitate de genul asta fie teambuilding, fie sedinta, fie training. Asa ca e posibil sa mearga unde zice si e ok, dar nah, e posibil si sa fie doua asa si una invers si atunci...asta e...

| Mădăd26 a răspuns (pentru Ierialaltaieri):

Sunt perfect de acord cu tine, nu mi se par normale aceste iesiri nocturne atat de dese, viata de cuplu e viata de cuplu, trebuie sa ti cont si de celalalt, daca se asteapta sa aiba libertate incat sa faca ce vrea si cand vrea nu ar trebui sa se afle intr-o relatie. Sincer, pana la varsta mea nu am intanlit un baiat ca tine care sa acorde atata libertate asa lejer...ai grija bunatatea in totdeauna aduce ponoase...

Răspuns utilizator avertizat
| Adelina13062014 a răspuns:

Lasa ca anul trecut fostul meu prieten (am stat 9 ani impreuna) s-a angajat la o firma si in luna noiembrie au avut o iesire in Olanda, Amsterdam cu firma. S-au *** intre ei, au baut si s-au drogat pana nu au mai stiut de mintea lor. La fel am vrut sa merg si eu si m-a refuzat. S-a combinat cu o colega de la munca, iar aia se f*tea cu inca vreo doi si dupa doua luni s-au despartit ca aia era plina de boli.

| Ierialaltaieri explică:

Iubita mea spune așa: " Sunt la începutul carierei, iar plecarea o data pe an cu colegii de munca si sefii o consider un mod de integrarea in companie. Organizarea team building ului se face si se plătește de catre companie, nu se ofera posibilitatea de a merge insotit. Sunt de parere ca atata timp cat nu fac nimic rau acolo, te sun mereu si iti arat ca ma gândesc la tine, nu e lipsa de respect. Noi toate planurile ni le facem impreuna, nu ies noaptea singura in oras, dar o data pe an vrea sa merg cu colegii ca sa nu fiu lasata de o parte apoi de toti.