| Deepk a întrebat:

Salutare grup!
Am o întrebare mai neobișnuită.
Când se logodesc 2 tineri și deja vine timpul ca părinții lor să se întâlnească ca "cuscri" așa se spune în regiunea Moldovei.
Apoi întâi unde se întâlnesc? Acasă la părinții mirelui sau a miresei?
Eu așa din auzite, era chestia că la părinții mirelui pentru a le arăta părinților miresei unde le-au adus fata...
Dar mă rog nu știu precis e așa sau nu.

Puteți să vă împărțiți și cu experiențele voastre din viață la fel?

Mulțumesc

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mireasa se cere in casatorie (mai rar mirele happy ).
Mireasa are pregatita zestrea, adica "averea" directa pe care o duce in casatorie.
Ca urmare, chiar inainte de logodna, parintii baiatului merg sa vada zestrea fetei. Daca le place ce au vazut, atunci discuta detaliile logodnei si apoi al nuntii.

In ziua de azi, aceste obiceiuri incep sa dispara si obiceiurile s-au schimbat pe "apucate": fiecare face cum apuca. big grin

| Deepk explică (pentru Bula):

Stii care e problema?
Am fost ceruta in ianuarie, hai sa spunem logodnicul meu abia acum a venit in tara de vreo 5 zile. Ok eu am venit la ei acasa deja cum ar trebui in mod normal. parintii mei au fost la ei acasa de vreo 2 ori, tatal lui la noi (ca mamsa nu era acasa)
Si parintii mei, i-au invitat la nunta fratwlui meu care va acea loc pe 30 iulie acum. Dar ei stii ce au facut? Acum 2 zile si-au luat bilete in Anglia si mamsa vine tocmai pe 15 august dar tatso ramane mai mult. n-au spus nimic ca trenuie sa se intalneasca sa se vada, nici nu le-au spus nimic la parintii mei ca nu vor veni la nunta, ca asta e clar ca nu vor veni... Si vorbeam aseara cu mama la telefon si umi spunea ca are asa impresie ca ei si-ai luat bilet si pleaca numai sa nu vie la nunta (ca ei odata spuneau gen cumsa vie ca pe nimeni nu cunosc. Acolo intr-adevar multi nu se cunosc dar asta nu e motiv normal)
Si apoi deja eu m-am pus pe ganduri, ca chiar asa este. Ei nimic nu spun absolut. Ce parere ai? Parintii mei, in genere familia e in soc. Eu in genere tac mai bine sad si relatia mea cu logodnicul s-a facut aiurea acum, eu parca ma simt in plus in familia lor, in casa lor
Am vreo 2 zile de cand plang pe ascuns si nici nu vreau nimic

| Bula a răspuns (pentru Deepk):

Voi v-ati fixat deja nunta?
Daca nu, atunci chiar nu au nici o obligatie parintii lui, sa vina la nunta fratelui tau.
Poti merge doar tu cu logodnicul tau, iar parintii lui poate trimit si ei ceva cadou.
Pe de alta parte, fiecare meniu consumat in plus costa bani (destul de seriosi, poate chiar cateva sutre de euro). Este suficient sa trimita ce doresc prin logodnicul tau!

Eu consider ca, nu trebuie sa te superi!
Imi vei da dreptate atunci cand vei face socotelile dupa nuta ta, si mai ales cand va trebui sa mergi inapoi la totii care au venit la nunta voastra!

| Deepk explică (pentru Bula):

Ok, dacă nu vor veni, atunci nu. dar puteau sa ne spuna raspuns de odata nu? De ce pleaca si nu spun nimic. Eu imi imaginez ce simt ai mei ca acestia nu au nici uninteres de a se intalni. Eu acum simt rusine pentru familia mea din cauza lor. Ai mei ma vor intreba ce cu parintii lui, sunt cazuti in cap de tac si nu spun nimic. Ca ai mei mi-ai vorbit ca trebuie sa se intalneasca acum normal ca cuscriiimpreuna cunoi ca ambii suntem acasa (ca pana acum nu am fost ba unu, ba altul)

| Bula a răspuns (pentru Deepk):

Eu cred ca logodnicul tau a stiut ca parintii lui pleaca, dar poate a uitat sa-ti spuna sau tu n-ai fost atenta.

Se intampla, nu e motiv de suparare, ci de invatare: alta data sa nu se mai intample.
Oameni suntem si trebuiesa invatam sa iertam!
Daca nu, casnicia se va duce in rapa, mai repede decat sa inceapa!
In orice cuplu sunt divergente de pareri, inevitabil

Secretul unei casnicii trainice este sa stim cum sa ne impacam.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acest detaliu il stabiliti voi doi, se pot vedea si la tine acasa cum doriti voi nu este asa de important, important este ca tu si viitorul sot sa va intelegeti sa nu ajungeti la divort ca acum multi se casatoresc din pasiune si ajung sa divorteze ca i si dau seama ca nu se potrivesc unul cu celalat sau el este infidel are amantă sau ea amant, ce varsta ai? Pe ce data este nunta?

| Violleta2022 a răspuns:

Intotdeauna se merge la parintii fetei!
Fiindca vine mirele impreuna cu parintii lui sa ceara oficial fata, de mireasa de la parintii ei.

| Deepk explică (pentru Violleta2022):

Si daca ei nu spun nimic de asta? Sa-i chemam noi o sa ne simtit asa de parca ii tragem de gat cu silinta...

| Violleta2022 a răspuns (pentru Deepk):

Trebuie sa-i interbati cand puteti merge la ei, sa cereti fata de mireasa!

| Brizbriz a răspuns:

Evident, pe campul de batalie, fiecare cu armata lui
sa castige cel mai bun;))

in teorie e la mica intelegere, cine are casa/gradina cea mai mare, daca ambele parti au prea multe cojones, atunci pe campul de bata... asta, in oras la un restaurant

"Eu așa din auzite, era chestia că la părinții mirelui pentru a le arăta părinților miresei unde le-au adus fata..."

EWWWWWW, adica logodnicii vor trai in casa socrilor?!?
EWWWWWWWWWWWW, SARACII LOGODNICI, MAI ALES LOGODNICA! (asta e PE BUNE)