| Alfred0703 a întrebat:

Salutare. In 10 luni am sa fac 18 ani(asta inseamna ca ar trebui sa fac scoala de soferi?). Parintii ma streseaza sa imi aleg o masina sau alte prostii. Cum sa le explic ca nu is de acord cu condusul? Pur si simplu imi este frica. O singura data am condus(5 minute pana mi-a murit motorul) si atunci mi-a tremurat piciorul pe pedala de zici ca aveam parkinson. Ei tot vin cu motive gen: "Si verisoara ta a luat permisul si tu sa nu vrei." sau "Toata lumea viseaza sa faca 18 ani si sa ia permisul, dar tu nu.". Ce as putea sa fac, deoarece de o luna tot asta aud: "Ce masina ai vrea?", "Uita-te la un Audi/Bmw/Mercedes". Eu nici nu stiu la ce ar trebui sa ma uit la o masina, in afara de 4 roti si volan. Simt ca nu mai pot purta o discutie normala cu ei. Problema e ca, aproape toata lumea din familie imi "freaca" nervii: parintii, bunicii, matusa, etc. Am ajuns sa ii evit pe cat de mult posibil. Scuza cu bacul nu o pot baga, deoarece o sa fiu in clasa a 11-a cand o sa fac 18 ani.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, daca nu-ti place sa sofezi si nu ai de gand sa o faci.
Apoi, scoala de soferi o poti incepe doar cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani, iar examenul de sala si cel de traseu, se dau numai dupa implinirea varstei de 18 ani.

| PumpkinDoll a răspuns:

Spune-le ca nu vrei sa conduci,daca vezi ca nu merge, fa-le pe plac, baga-te la scoala de soferi, fa si tu acolo cateva ore de condus si daca vezi ca nici atunci nu incepe sa-ti placa, spune le ca pur si simplu nu esti pentru condus si ca nu vrei.Am parut putin ipocrit aici,ca ce iti spun eu acum trebuia sa fac si eu,nici mie nu imi place sa conduc,pur si simplu...dar m-au batut la cap pana am facut ca ei,luni acum dau orasul si pot sa-ti spun cu mana pe inima ca-s varza,jale,bata, carne de tun, la o intersectie nici n-am vazut semaforul, ca aveam ochii infipti in fata, noroc ca mi-a apasat instructorul pe frana, dupa mi-a facut capu' calendar(pe buna dreptate).