| MicutzaMea a întrebat:

Salutare!
Încerc să scriu cât mai complex fără prelungiri.
În urmă cu o săptămână am schimbat buletinul că am pierdut, am primit cel nou, DAR au greșit numele meu.
M-au sunt decolo ca să duc certificatul de naștere, pentru schimbarea numelui.
M-am dus acolo și unu a zis ca să schimb certificatul de naștere( practic pentru greșeala lor)
Cică mă dezmoștenesc eu singură dacă schimb numele!

A doua problemă, peste câteva zile o să-mi trebuiască buletinul cel bun, pentru analize medicale!
( Căsătorie ☺️)
Cum năcaz să procedez că nu știu, habar nu am.
Vă rog să mă ajutați!
Deja sunt sătulă să tot umblu și mai ales că și fără test nu mă lasă să intru!

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca tot te căsătorești, oricum il vei schimba după...

| MicutzaMea explică (pentru regis):

Știu, dar se poate fără buletin bun?
Că bine asta am primit, dar e greșit adică nu bate numele din buletin cu cel din certificat!

| regis a răspuns (pentru MicutzaMea):

Eu zic ca se poate, oricum se anulează.

| darrio2007 a răspuns:

La cum ai scris aici, inclin sa cred ca tu ai scris numele gresit, in acea cerere care trebuie completata, pentru eliberarea cartii de identitate.

| MicutzaMea explică (pentru darrio2007):

Măi! Eu am nume maghiar, eu bine am scris, din simț am scris așa cum e acum in buletin!
Dacă tot acolo suntem, și in certificat de naștere e scris greșit numele!

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau, dar tu ceri ajutor taman acolo unde nu poate nimeni sa o faca, fiindca noi nu putem sa mergem in locul tau la Politie sa-ti cerem buletinul.
Aici este SINGURA care trebuie sa mergi si evident, cu test de covid sau vaccinata, ca altfel nu poti intra in sediul politiei.
Oricum, nici sa te casatoresti nu poti, ca la Oficiul starii civile, nu va primeste fara vaccin happy

| MicutzaMea explică (pentru Violleta2022):

Mă lasă la poliție, vaccin nu ne trebuie la primărie.
La primăria de care aparțin eu îmi trebuie test, la evidenta populației acolo trebuie să ajung!
Am cumpărat test rapid, nu e valabil!
Prima dată am fost internată la spital, acolo pe sms am primit rezultatul!
3 zile dacă bine știu e valabil testul, după aia Iarăși!
Asta e baiu, că nu am timp luni mă duc la analize, cu buletin greșit, in 2 săptămîni actele o să trebuiască să punem la punct!

| Daz01 a răspuns:

Căsătoia se încheie pe baza actelor de identitate valabile, a certificatelor de naște, a declarației completată și semnată de ambii soți și a dovezii de încetare a căsătoriei anterioare dacă este cazul.
În situația ta, te prezinți la Serviciul public local de evidență a persoanelor de la domiciliu, soliciți un nou act de identitate, poate chiar unul provizoriu, motivat de faptul că numele îți este trecut eronat, mergi împreună cu viitorul soț la starea civilă (după obținerea unui nou act de identitate valabil) și urmezi procedura pe care ți-o va indica ofițerul de stare civilă. Succes.

| MicutzaMea explică (pentru Daz01):

Deci până ce îmi sosește noul act de identitate pot să cer unul provizoriu?
Cu asta pot să rezolv treburile?
Bine, până ce sosește cel nou, iarăși o să trebuiască să schimb pe numele nou!

| Daz01 a răspuns (pentru MicutzaMea):

Da, ceri unul provizoriu, mergi cu cel provizoriu la starea civilă și te căsătorești. După ce obțineți certificatul de căsătorie mergi din noi la spclep pentru un nou act de identitate cu noul nume, asta dacă optezi să-ți schimbi numele.