anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. Mama se ia incontinuu de mine ca nu fac nimic, stau toata ziua cu telefonul in mama sau la calculator, dar si cand nu se vede absolut nimic. Mie nu imi place sa mi se spuna ce sa fac, si fac ce imi place si cand am chef (adica doar cand sunt singur acasa).
In schimb, soramea, care e mult mai mare decat mine, nu stiu daca a mai spalat un vas in ultimele 2 saptamani. Dar daca ii zic mamei ca ea nu face nimic, imi spune "lasa ca ea lucreaza". Intr-adevar lucreaza si se duce si la o "postliceala", care trebuie sa platesti o taxa ca sa treci clasa, ce scoala interesanta, pacat ca nu o mai viziteaza.
Nu i-am facut nici o problema pana la varsta de 16 ani, dar ea din clasa a 8a, ai mei au umblat si pe la politie ca umbla cu indivizi de 25-30 de ani. Si cand a terminat liceul, a plecat cu marea sa iubire in Bucuresti, iar dupa 4 luni, a fost adusa de parintii mei acasa cu politia, evident, ca baiatul ala o "agresa", dar mama nici nu a vrut sa discute cu el, doar eu am mai vorbit cu el si mi-a explicat care a fost treaba, i-am explicat alor mei si nu au vrut sa il creada. Tata a facut un infarct din cauza stresului pe care il impunea asupra ei, dar absolut totul a fost uitat.
In schimb, eu sunt luat de prost si ma cearta 24/7.
Nici nu am cu cine vorbi, daca ii spun mamei ca nu procedeaza corect cu mine, se ia de mine ca nu eu sunt parintele. Si cand ii spun lui tata, se cearta cu ea, iar dupa mama vine si ia de mine ca iar caut cearta.
Am ajuns sa scriu pe un site pentru o mana de ajutor...

Ce as putea schimba sa nu mai fie asa? Cred ca doar daca mi se intampla ceva grav, poate se trezeste si ea, dar cred ca o sa fie mult prea tarziu.

5 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Iati servici ba nene si muta-te cu chirie! punct! hai sa ai o viata buna.

| DaDuiMaDeAci a răspuns (pentru mudokins78):

Esti cam prost tu asa de fel, eu am 16 ani.

| Mircea08 a răspuns:

Pe tine nu te intereseaza ce fac altii, ceea ce ai tu de facut nu este in functie de face sora ta. Fii tu corect. Daca nu-ti place sa ti se spuna ce sa faci iti dau o veste proasta - si presedintele unei tari face ce-i spun altii. Viata reala nu e ca pe calculator unde nici nu conteaza ce zici si ce faci, iar pentru faptul ca iti pierzi timpul pe calculator nimeni nu o sa te laude.
Eu cred ca ar fi bine sa lasi deoparte ce ai invatat de pe la altii, sa te apuci sa cauti informatiile care duc la formarea unei personalitati demne de luat in seama, si sa te apuci sa le pui in practica. Exista si informatii cu privire la CEL MAI BUN MOD DE A TRAI. Daca esti hotarat il gasesti, numai sa studiezi de unul singur si sa nu te lasi influentat de nimeni, de absolut nimeni!

| DaDuiMaDeAci a răspuns (pentru Mircea08):

Aici nu e treaba sa ma intereseze de ce fac altii, aici e treaba ca totul pica pe mine si nu ma asculta absolut nimeni.
Si de unde stii ca eu nu fac programare pe calculator? Mama nici nu stie ce fac la PC.
Mersi de sfaturi, totusi

| DaDuiMaDeAci a răspuns:

Ma scuzati pentru greselile de scriere, dar am scris in graba si oricum se intelege idea