| undistrus2017 a întrebat:

Salutare,

Sa va spun povestea mea:
Un om ajuns la varsta de 25+ care a crescut intr-o familie plina de neajunsuri unde a vazut numai batai si scandaluri, unde mama si sora isi luau batai regulat unde am crescut cu o dorinta arzanda de a face bani si a pleca de acolo cat mai repede.
Am fost dezamagit de oameni, de "prieteni" care mi-au fost alaturi numai la bine.
Am crescut, am ajuns sa am si eu o prietena, am repetat aceleasi greseli, m-am apucat de droguri si alcool, am repetat aceleasi greseli, le-am constientizat, am vrut sa ma indrept insa a fost prea tarziu si am fost parasit.(le-am regretat, le regret si as fi vrut sa nu le fac). Eu fiindca o fire impulsiva si ea o fata mai introvertita..am fost amanoi ca o bomba cu ceas...ne-am iubit enorm, am facut multe lucruri impreuna si acum tot ce mi-as dori de la ea ar fi sa-mi accepte scuzele mele sincere si sa ne salutam pe strada ca 2 oameni normali.
Toata viata am dus lipsa de iubire, m-am prins de prieteni viciosi care m-au acceptat asa cum eram si cand am intalnit iubirea sincera i-am dat cu piciorul.

Desi am mers la psiholog in ultimele 12 luni tot nu a reusit sa-mi stearga din memorie ceea ce am facut, ceea ce am trait in copilaria mea.

Muncesc de acas(am propriul business), insa nu interactionez cu multa lume, am inceput sa evit mare parte din oamenii cu care ma vedeam fiindca era prieteni de "viciu" si am ajuns sa fiu singur mare parte din timp.

Am fost si la biserica, m-am spovedit, incerc sa ma indrept insa singuratatea ma omoara.

Am tras din greu sa ajung sa am firma mea, ma ambitionam cand eram 2 sa muncesc sa fac mai mult, sa ne fie bine..insa acum nu mai am nici cea mai mica ambitie...sunt pe punctul sa renunt la tot sa inchid ochii si sa nu-i mai deschid. Am alergat toata viata dupa bani, am ajuns sa-i am si mi-am dat seama ca nu valoreaza nimic.
Tot ce conteaza in viata asta este langa cine te trezesti dimineata si langa cine esti dupa ce se incheie ziua de munca.

Singurul lucru care ma mai tine in viata este mama mea, bolnava de cancer. Stiu ca daca as face vreun gest as termina-o. Am ajuns sa-mi doresc sa mor..sa se intample ceva cu mine..findca sunt prea las ca sa mi-o fac cu mana mea.

6 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Nu trebuie sa te judeci atat de mult.
Mai bine te-ai axa pe viitor,nu pe trecut.
Sunt foarte putini oameni care ajung sa aiba propria firma.
Un procent mai mare au locuri de munca bine platite si posturi"calde".
Restul muncesc ca robotii si se aleg cu maruntis.
Si merg precum un cal in fata si nu se mai vaita.
Le mai spala si conceptile religioase creierul cu fraze de genu"nu te vaita de putin,zi mersi ca ai"
Multi ca tine au fost mai rau,si tu te vaiti...
Si da,conteaza langa cine te trezesti si langa cine te ia somnul.
Dar uneori trebuie sa pretuiesti acea persoana, e posibil sa nu mai primesti a doua sansa.
Cu toate astea, ar fi mai ok daca ai fi barbat si ai accepta situatia.
Nu rezolvi nimic daca te comporti ca un las.
Psihologu nu poate sa-ti modeleze partea sentimentala, nici pe ceea rationala.
Poate sa-ti ofere doar niste lini de gidaj si sa te convinga ca e ok.
Acum tu esti singurul care te poate ajuta, doar gandeste-te si ia decizile care trebuie.
Succes!

| Freya1 a răspuns:

Pe de o parte nu ai scuza.Tu trebuia sa te gandesti ca ce ai vazut acasa nu trebuie sa repeti.Si tatal meu consuma alcool si tatal unui prieten la fel ii batea teroriza la propriu daaar fix asta am invatat sa nu facem este si un proverb "Ce tie nu iti place altuia nu ii face" asa ca normal ca te-a lasat.
Adevarul este ca ce semeni aia culegi degeaba ai bani, afaceri daca ai reusit sa iti alungi toti apropiati.Cauta persoane noi care nu te cunosc fa-ti prieteni noi si oameni linistiti si simpli cu care sa poti vorbi si cel mai bine e sa consulti un medic psiholog

| Lioana a răspuns:

Mersul la biserica te poate ajuta mult, mai ales daca alegi una protestanta in care oamenii sunt mai prietenosi si se ajuta unul pe altul.
Incearca sa lasi trecutul in urma, sa te ierti, sa gandesti pozitiv, sa-ti propui sa zambesti si sa faci fapte bune. Daca tu iti vei schimba parerea despre tine in timp vei reusi sa-i convingi si pe ceilalti ca te-ai schimbat.

| HazelEyes77 a răspuns:

Ma intristeaza nespus cand aud de cazuri ca al tau. Trebuie sa ti fost foarte greu sa treci printr o copilarie care nici se putea numi asa plina de violenta si lipsuri. Cred ca ai strans atatea lucruri negative in tine in acesti ani cat nu o face un om in intreaga viata. Si e de inteles ca ai vrut sa pleci cat mai departe si sa ti faci viata ta. Dar s-a intamplat din nefericire sa faci aceleasi greseli avand momente de slabiciune si un anturaj nefericit. Trecutul tau zbuciumat se impregnase in subconstient si automat ai repetat unele lucruri negative cu care erai deja familiar. Stiu ca regreti mult ca ai pierdut o fata care iti era aproape la bine si la rau si stiu cat de apasatoare poate fi singuratatea pentru om. E bine ca mergi la biserica si iti indrepti privirea catre Dumnezeu in niste clipe atat de grele pentru tine. Si ai nevoie sa vorbesti cu persoane sufletiste, intelegatoare care sa ti mai ridice moralul cand simti ca clachezi. Incearca sa te ierti si de asemenea sa lasi trecutul in urma. Poate cu ajutorul lui Dumnezeu iti vei vindeca sufletul si poate vei gasi si pe cineva care sa ti fie aproape si care sa te motiveze sa mergi mai departe. Numai bine.

| gratargratar a răspuns:

Daca tot te duci la Biserica, cautati o fata credincioasa si ia-o de sotie.
Acum e perioada in care tragi pentru cele facute. Dar o sa vina si izbavirea.
Singurul care nu dezamageste e Dumnezeu. Cand ai ganduri rele spune asa "Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul". Fa-ti un program de rugaciune si imbina munca cu rugaciunea. In timpul liber fa sport.

E normal sa ai necazuri in lume... cu totii le avem. Unii mai mari, altii mai mici. Fiecare cum poate duce. Dar tine minte ca Dumnezeu niciodata nu-ti da mai mult decat poti duce.

Deci fagaduieste-ti sa nu mai faci greselile pe care le-ai facut nici in ruptul capului. Gaseste o fata credincioasa si fa-ti o familie. Ai toata viata inainte.

| unprietenaproape a răspuns:

Gandeste te la viitor, nu mai trai in trecut, esti tanar ai toata viata inainte, nu alege sa renunti la firma ta caci asta te va darama mai mult, sa stii ca Dumnezeu e cu noi toti, o sa ti gasesti si tu fericirea, caut o prin lume ca ea Exista, ma refer la aleasa ta