| BritishShorthair a întrebat:

Sunt gay și nu știu cum sa-i spun familiei mele. Îmi e teama ca vor reacționa foarte urat din cauza asta, deși cred ca mama are o oarecare bănuială sau știe, dar nu îmi spune ca știe. Totuși, nu știu cum vor reacționa ceilalți. Sunt persoane în familie care spun ca nu au o problema cu lgbt, cât timp nu își manifesta afecțiunea în public prea mult, alții, de exemplu, vad un film în care un personaj se dovedește a fi gay si spune "sa-i omoare pe toți". M-am gândit sa le spun după ce voi fi pe picioarele mele, dar încă îmi e teama de reproșuri, îmi e teama ca îmi pierd familia. Ce ați face în situația asta?

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Câți ani ai?

| Cksihja a răspuns:

De unde știi că ești gay îți plac bărbații sau ți se scoală când vezi unul. Dacă nu ți se scoală nu ești gay. Nu știu ce familie ai dar e normal să reacționeze foarte urât dacă află ceva foarte ciudat. Dacă ești încă adolescent nu spune nimic iar dacă nu așteaptă 1 aprilie, acolo poți să spui toată treaba ca pe o glumă.

| Ineys a răspuns:

Daca nu te accepta asa cum esti, aia nu mai e familie. Mai ales cand vine vorba de orientarea sexuala, lucru ce nu-i afecteaza deloc in mod direct pe ei. Daca te drogai sau altceva mai ziceai, iti puneai sanatatea in pericol si alte prostii. Dar daca tie nu-ti plac femeile ce sa faci, nu mori din asta.

| BritishShorthair explică (pentru Cksihja):

Sunt 100% gay, absolut sigur de asta, am 17 ani laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poti trai cu teama asta la infinit, pana la urma sunt parintii tai si de bine de rau vor trebui sa te accepte si cu orientarea asta.
Eu zic sa discuti cu cine esti tu mai apropiat din familie despre subiectul asta.
Oricum, nu te astepta sa fie prea fericiti de decizia luata, cu timpul vor invata sa te accepte si asa happy

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

E un sfat bun. Un singur lucru nu-mi place din ce ai zis: "decizia luata". A fi homosexual nu este o decizie, este un dat de la natura si vine din nastere (este genala, nu genetica sau ereditara)

| CodrutElian1990 a răspuns:

O sa fie greu sa ii faci sa te inteleaga, in special de la inceput. Iar tu, nefiind pe picioarele tale, o sa te descurci foarte greu fara familie.
De inceput eu as tatona terenul. Sa vezi ce parere au despre homosexuali mama, tata. De acestia trebuie sa te intereseze pe tine. In acest sens vii cu apropouri: ce parere au despre homosexuali. Altadata, in gluma, ii intrebi - pe rand - ce ar face daca tu ai fi gay?
Daca vezi o reactie dura la ei, mai rabda pana mergi la facultate sau o sa-ti iei un serviciu.
Cand o sa fi pe picioarele tale o sa le poti spune. Daca te reneaga, asta este. Viata nu o sa ti-o traiesti cu parintii, o sa o traiesti cu persoana iubita.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Cksihja):

Eu, de exemplu, nu as reactiona urat, deoarece consider homosexualitatea normalitate in diversitate.

| RKBlue a răspuns:

Asta e o problema.
Poti sa le spui sau poti sa nu o faci.Alegerea iti apartine.
Daca le spui reactiile pot fi diverse.
Unii s-ar putea sa nu aiba nici o treaba in timp ce altii s-ar putea sa aiba ceva.Chiar depinde.
Poti sa nu spui tuturor celor din familie ci doar cuiva sau catorva persoane despre care esti sigur(sau cat mai sigur) ca te accepta.
Sau poti sa nu spui nimic. Daca nu spui nimic, marea problema e insusi ascunsul.
Poti sa le spui cand ajungi "pe picioarele tale". Este una dintre cele mai usoare variante, caci nu risti nimic deocamdata, ci riscul e in viitor, cand nu vei putea fi atat de afectat.
Nu te poti baza pe faptul ca familia e obligata sa te iubeasca sau sutina(e un gand frumos si minunat, dar din pacate nu e adevarat). Sunt destule sanse sa fie cineva care sa aiba treaba cu tine, dar depinde cum ar avea treaba.
La final, decizia e a ta.Trebuie sa faci exact ceea ce te face fericit, ceea ce simti ca nu te-ar pune in pericol sau ca nu te-ar afecta in vreun fel(la modul negativ).
Mult succes!

| LeSuiton a răspuns (pentru Cksihja):

"De unde știi că ești gay îți plac bărbații sau ți se scoală când vezi unul. Dacă nu ți se scoală nu ești gay." Esti virgin cu diploma.

| BritishShorthair explică (pentru LeSuiton):

Ambele laughing

| ania a răspuns:

Sexul e dat de organele genitale cu care ne=am născut.