| cinevanonim a întrebat:

Sunt un baiat de 15 ani jumatate si nu prea ma inteleg cu familia. Cearta vine de la faptul ca nu o suport pe sora mai mare de 17 ani.Ea face doar ce vrea ea si cum ii place si adesea spune minciuni despre mine de genul eu am facut x chiar daca nu am facut si ea fiind preferata parintilor este crezuta tot timpul iar orice tentativa a mea de a-mi demonstra nevinovatia esueaza pentru ca nu sunt lasat sa spun nimic.Ce as putea sa fac, nu o suport deloc pe soramea dar ea tot se baga in viata mea si ma deranjeaza teribil acest lucru.De vorbit cu parintii este exclus pentru ca ea e favorita lor si cum sa auda plangeri de fica lor de aur(asa cum o mai numesc cand nu sunt eu prin preajma, am auzit dintr-un noroc).Mai rau este ca atunci cand face ea o boacana(stricat ceva/luat bani din casa/facut mizerie)eu pic mereu tap ispasitor.

Ce se poate face?

Răspuns Câştigător
| luminita0467 a răspuns:

Buna,sa-ti zic sincer asa am fost si eu in locul tau, dar de fapt parintii tin la fel la ambii poate crezi ca e o nebunie dar chia asa si este doar ce ea e mai mare clar lucru ca ar avea mai multa increde in ea, si eu am 15 ani si vad putin altfel lucrurile, eu de ex cu putin timp in urma mi se parea ca eu sunt ccea mai proasta cea care nu se pricepe nimi si ca cele 2 surori mai mari sunt preferatele parintilor,chiar toti nu doar parintii chiar si rudele vorbeau ca surorile mai mari sunt cu mult mai bv decit mine,crdeau mereu a eu sunt cea mai rea si mincinoasa dar ele sunt cuminti si linisitte si cele mai destepte,si cel mai mult ma enerva lucrul cind vedeam ca ele de fapt nu sunt chiar asa cum le cred altii,pot sa zic ca le si uram,dar de cind au plecat ambele in ameria si vin rar,stid singura imi amiteam de tate lucrurile sshi de tate momentele frumoase,si toate nebuniile pe care le-am facut,acu imi pare rau de vb pe care le-am zis dar atunci nu puteam compara ura u nmc.dar la moment totul e altfel incerc cit de cit sa le arat celor din jur cum sunt eu de fapt zic totul in fata chiar daca se supara si sunt hotarita sa plec mai departe la un colegiu de drept si sa devind o buna jurnalista stiu ca-mi va fi ft greu dar cred ca prin asta sa le arat mai exac ce pot eu, nu vreau mereu sa zica ceilalti ca surorile sunt cele mai bv, vad ca se primeste si vad ca parintii incapata increderea in mine, chiar daca la inceput nu mi se primea, trebuie sa fii increzut in tine si sa pui putin efort ca sa realizezi visurile tale..mult succes fii tu insuti :*

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Discuta cu ei si spune-le ca esti nedreptatit, si o pot pune la incercare. spune-le ca nu mai suporti si ca trebuie sa faca ceva in privinta asta, daca nu schimbi foaia.e simplu.sant parintii tai si le poti spune. daca te lasa, sa aleaga, ori cu ea ori cu tine.asta ii va speria oleaca.