| xCeiiMax321 a întrebat:

Salutare TPU, acum ceva timp am furat o suma destul de mare de banii de la parintii mei si au observat ca le lipseste, acum ai mei se cearta...intre ei...ce as putea face? Sincer sa fiu regret..as face tot posibilul sa dau timpul inapoi.

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Uite reactie de parinte tampit:

https://www.tpu.ro/......rog-ajung/
Citeste intrebarea copilului ala, "greseala" lui e ca a spus adevarul.

O sa-ti raspund ca nu intelegi treaba! Macar sa inveti ceva.

Eu am si pus intrebarea ce rost au fundele, deci nu urmaresc asta.

Eu zic ca a facut omu o greseala! NU l-am incurajat sa refaca ce a facut.
Dar daca a gresit, sa-i luam capul? Asta e.
Trebe sa-i salvam pielea acum, asta e.

Cunosc parintii din astia si stiu ce fac in cazuri din astea, se ajunge la batai cu cureaua la c gol, persecutii, nu vb din vise, tocmai, ca copilu era sincer si s-a dat pe tava cu ce facuse.
Dar am avut si aici o fata care ramasese corigenta parca, si i-a zis parintii ca ce alege, curele la c gol sau sa stea in casa toata vara!

Deci nu mai vb tu, ca eu am o varsta si stiu multi colegi de scoala care nu au minte si sunt parinti.
Si de la o persecutie din asta sau doua, traumatizezi copilu pe viata pentru un cacao de bani.

Lasa asa de data asta, si sa nu mai repete, i-am zis ca e f urat ce a facut!

Vreau sa il feresc de posibile traume care-l pot distruge, stiu ce zic, ca n-am 15 ani. Daca nu vedeam, ziceam, dar vad parinti tampiti care distrug copiii pentru o chestie din asta.
Lasa sa se certe parintii intre ei, ca de la asta nu risca sa fie distrusi psihologic.

Si daca e sa feresc un copil de la dereglare uneori pe viata, da, merge o minciuna o singura data si atat.

15 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Cel mai bine este sa le spui adevarul.

| Mosotti a răspuns (pentru Aasdfghj):

Nu are sens sa spuna adevarul, il dezavantajeaza. Sa stea flex si sa nu mai repete a doua oara. O sa fie vai de fundu lui daca spune ca el e autoru`.
Se mai intampla, nu il vor intelege.
Eu il inteleg, a avut omu o nevoie, nu avea cum sa si-o faca, si a avut pe moment acel impuls, aia e.

| Aasdfghj a răspuns (pentru Mosotti):

Si e ok ca doi oameni sa se certe din cauza lui? Se poate ajunge la neintelegeri urate. Mie asa mi se pare normal, sa se spuna adevarul oricat de nasol ar fi.

Asta e, fiecare ne urmarim interesul, se vor certa si cearta va inceta si va fi bine in final.
Normale nu-s multe dar totusi se intampla.

Daca erau niste parinti care intelegeau si simtea el ca ar intelege, da, putea sa zica adevarul, si ei ar fi inteles.

Asa cum mai falsificam eu note la scoala in carnet pe alea mai proaste, si aveam liniste, ca altfel era cearta si de ce? De ce sa-mi fac eu rau?
Da-l dracu de adevar, uneori trebuie sa fim flexibili, sa ne unduim dupa situatie si sa facem cum ne e noua mai bine.

La sedinte ii chemam doar la inceputul anului pe parinti cand nu erau note prea multe, apoi nu le mai ziceam la alte sedinte, anul viitor se facea sedinta prima, la inceput de an, si dirigu nu mai pomenea de notele de anul trecut.

Spui adevarul cand te ajuta si cand ai oameni de inteles.
Eu l-am inteles, desi as putea fi parintele lui, asa ca aia e. Asta e, dar cu conditia sa nu mai repete treaba, mie putea sa-mi zica adevarul.

| Aasdfghj a răspuns (pentru Mosotti):

Nu mai promova minciuna ca pe ceva normal. Nu e normal sa minti si sa faci chestii ilegale. Pentru ce ti-ai facut contul? pentru fundite sau pentru sfaturi reale? Promovezi prostii unor copii care, poate, sunt usor manipulabili. Sa nu te obosesti sa imi raspunzi!

Uite reactie de parinte tampit:

https://www.tpu.ro/......rog-ajung/
Citeste intrebarea copilului ala, "greseala" lui e ca a spus adevarul.

O sa-ti raspund ca nu intelegi treaba! Macar sa inveti ceva.

Eu am si pus intrebarea ce rost au fundele, deci nu urmaresc asta.

Eu zic ca a facut omu o greseala! NU l-am incurajat sa refaca ce a facut.
Dar daca a gresit, sa-i luam capul? Asta e.
Trebe sa-i salvam pielea acum, asta e.

Cunosc parintii din astia si stiu ce fac in cazuri din astea, se ajunge la batai cu cureaua la c gol, persecutii, nu vb din vise, tocmai, ca copilu era sincer si s-a dat pe tava cu ce facuse.
Dar am avut si aici o fata care ramasese corigenta parca, si i-a zis parintii ca ce alege, curele la c gol sau sa stea in casa toata vara!

Deci nu mai vb tu, ca eu am o varsta si stiu multi colegi de scoala care nu au minte si sunt parinti.
Si de la o persecutie din asta sau doua, traumatizezi copilu pe viata pentru un cacao de bani.

Lasa asa de data asta, si sa nu mai repete, i-am zis ca e f urat ce a facut!

Vreau sa il feresc de posibile traume care-l pot distruge, stiu ce zic, ca n-am 15 ani. Daca nu vedeam, ziceam, dar vad parinti tampiti care distrug copiii pentru o chestie din asta.
Lasa sa se certe parintii intre ei, ca de la asta nu risca sa fie distrusi psihologic.

Si daca e sa feresc un copil de la dereglare uneori pe viata, da, merge o minciuna o singura data si atat.

| Mosotti a răspuns:

Asta e, se mai intampla, lasa-i sa se certe, nu te da de gol, fi smecher pan la capat. Ca daca afla cine e hotu`, e rau pentru tine. O sa se certe pana le trece, si va fi liniste.
Doar sa nu mai repeti asta, ca e f urat ce ai facut.

Asta daca nu au aflat ca tu esti ala.

Iar daca vine cineva cu tampenia "de ce nu le-ai cerut?", zic preventiv ca e aiurea, ca nu ti-ar fi dat.

Nu mai regreta, fapta e comisa, asa ai gandit in momentul ala.
Gandeste-te ca altii fura miliarde si nu mai regreta, deci aia este.
Oi fi avut si tu o nevoie si aia e, stiu cum e.

| isemilia a răspuns:

Timpul nu-l poti da inapoi. Spune-le de ce ai luat suma aceea si cere-ti scuze, nu ii mai lasa sa se certe intre ei cand niciunul nu are vina. Dar de ce nu le-ai spus initial deschis ca ai nevoie de suma respectiva? Ce ai facut cu acei bani, nici macar o parte nu o poti inapoia?

| geoconda a răspuns:

Pune le banii înapoi! Si cere ti scuze de la Dumnezeu

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Deja i-o fi cheltuit, nu mai cere nici un scuze, ca daca asa a fost sa fie, asa i-a fost scris na...de dumnezeu ala.
Ca daca dzeu nu vroia, nu ii dadea gandurile alea.

Asta e, sa nu mai regrete ca nu mai conteaza, toti mai gresim in viata, altii gresesc repetat si nu regreta, sunt aia mai destepti? Si bravo lor.

| geoconda a răspuns (pentru Mosotti):

Aha, deci exista undeva... un Dumnezeu?! Mda mda, am inteles

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Am luat-o asa dupa teoria ta, ca si in teoria ta nu dadea ce zici.
Adica sa-si ceara iertare la cineva care a facut sa se intample asta, e contradictie, apropo ca dzeu acela face ce e bine pentru noi, ca asa ziceai.
Se pare ca nu mereu face asa.

| Xenoverse1 a răspuns:

Mai bine spune-le adevarul pana nu e prea tarziu.

| Mosotti a răspuns (pentru Xenoverse1):

De ce sa le zica adevaru? Ca sa-i sara in cap?
Lasa asa sa nu afle, treaba se va stinge de la sine, totu e sa nu mai repete asta si atat.

De multe ori mori cu adevaru in brate, lasa ma ca trebuie sa fim smecheri in viata, nu asa.
Sigur ca a fost nasol ce a facut, insa daca a comis-o ce sa facem acum?!

Mergem inainte.

Si eu furam bani de dulciuri, si ce? Pai daca nu-mi dadea?
Si nu regretam deloc. Ca nu era mult, e una, dar luam repetat.
Asta e frate, fiecare avem nevoi fiecare din noi, lasa ca altii au miliarde, unii sunt satui de lipsuri si mai fac din astea.

| nicunicu3 a răspuns:

Man,cel mai bine zile asa.Cand se cearta pe tema asta spui asta. Uite mama, uite tata opriti-va eu am luat suma asta fiindca aveam nevoie si nu credeam ca se ajunge la asa ceva doar pentru niste hartii si da stiu ca ati muncit pentru asta nu sunt eu in masura sa zic asta pana cand nu voi avea serviciul meu si nu voi vedea cum se castiga. Uite cum facem eu va ajut cu diferite chestii prin casa etc cumparaturi ca sa imi rescumpar greseala si sa vad cum se obtin banii.Un fel de pedeapsa.Si imi cer iertare ca nu v-am cerut aprobarea sa iau banii si nu v-am intrebat, si am crezut ca se va ajunge asa de rau si imi pare rau ca v-am facut acest rau.Si le zici pentru ce i-ai luat sau inventezi ceva de ex ca ai pariat sau ceva cu uni si te bateau daca nu le dadeai banii(dar asta o sa se duca taicatu si se ia de iei mai bine nu). Funda?

| Mosotti a răspuns (pentru nicunicu3):

Nuuu, sa nu le zica ca el a furat, ca va fi f nasol pentru el. Asta daca ei nu stiu ca el a luat.
Lasa sa se certe ca le va trece, doar nu o fi prost sa se dea de gol.

Doar sa nu mai faca de acum in colo alta data, ca nu e frumos.