Eu zic că merită se încerci și să speri la o împăcare, dar trebuie să fii conștient de faptul că dacă împăcare se va întâmpla lucrurile vor fi foarte diferite și nu știu dacă o să poți rezista. În primul rând ea va fi foarte sceptică în privința ta, în schimbarea ta, va sta mereu în gardă. În al 2-lea rând va fi mereu pregăsită să te păresească din nou și asta va pune o presiune foarte mare pe tine știind că o poți pierde. Succes.
Am hotarat ca saptaman asta, cand are ea putin timp liber, sa ne vedem si sa ne spunem fiecare cum s-a simtit in perioada asta, tot ceea ce am inmagazinat in noi, in suflet. Ce ganduri avem...
Vreau sa-i arat ca m-a afectat asta, ca-mi pasa, ca nu suport ideea sa o vad cu altcineva, sa o vad ca pe un amic pur si simplu.
Sunt posesiv, recunosc asta, dar si ea este. Cand stiu ca ma trateaza cu indiferenta asta, ma simt ca ultimul gunoi de pe pamant.
Baiete, ea vorbeste in disperare, nu din orgoliu, ca s-a saturat sa fie criticata si pusa la zi pentru fiecare lucru pe care l-a spus sau vrut sa-l faca.
Orgoliul este al tau, ca tu nu poti accepta ca o fata sa renunte la tine, asta te inebuneste pe tine.
Cu mita nu vei rezolva nimic, fiindca nu poti cumpara iubire cu ea.
Din pacate, cand pierzi in viata trebuie sa inveti din greseli si sa nu le mai repeti, pentru ca aduc numai nefericire.
Invata sa respecti femeia si mai mult ca orice, invata sa o auzi cand vorbeste, sa incerci sa o ajuti si sa fii sincer cu ea, ca altfel o pierzi si vei suferii ca un caine.
Mi-am dat seama de aceste lucruri tocmai cand am a luat decizia asta...Consider ca eu am inclinat inspre racire relatia, dar si ea are o parte din vina pentru ca nu s-a impus sa-mi spuna aceste nemultumiri, de faptul ca o doare, nu mi-a spus niciodata treburile astea in fata..Asta vreau sa evidentiez...Pe ea a deranjat-o faptul ca nu i-am acordat atentie, nu i-am ascultat supararile si nu am inteles-o.Cum as putea macar sa-i arat ca imi pasa..pentru ca intr-adevar imi pasa. Orice fac, oriunde merg, mereu ma gandesc la ea.
Pai ti-a spus, sau cel putin a incercat, chiar tu ai afirmat ca nu i-ai dat atentie, ca nu ai ascultat-o...
Din pacate, realizam ce pierdem abia cand pierdem si fata asta probabil a luat decizia dupa ce efectiv s-a saturat sa mai lupte cu tine.
Imi pare rau sa-ti spun, dar omul nu se schimba si nu cred ca o vei face nici tu. Daca nu ai simtit ca trebuei sa fii cald cu ea, sa o asculti si sa comunici cu ea, nu cred ca se va intampla asta vreodata.
Personal, cred ca nu exista compatibilitate intre voi, adica nu va potriviti.
Deci tu-i gasesti tot ei vina, ca nu ti-a impus?
Nici nu ma mai mir acum, de ce a decis sa renunte la tine.
Imi pare sincer rau pentru tine, dar cred ca nu o meriti.
Vorbesti in necunostinta de cauza. Indiferent de cum m-am purtat cu ea, ideea e ca mi-am dat seama de asta si am constientizat, am gasit solutii si pot aplica toate treburile astea. Nu ma cunosti personal ca sa stii si sa-mi spui mie ca nu o merit sau asa mai departe. Asta depinde doar de ea, nu de tine. Eu ti-am cerut strict o parere care sa ma ajute, nu sa ma afunde si mai mult. Daca nu poti treaba asta, prefer sa nu comentezi deloc.
Cineva aici ti-a spus realitate in fata: narcisist si egoist si crede-ma, ca mai bine ca acest user, nu puteam nici eu sa-ti spun.
Nu-i nevoie sa te cunosc personal, fiindca te-ai auto-descris destul de bine aici, incat sa vedem cu totii cum esti de fapt.
Imi pare rau ca esti imatur si incapabil sa accepti un raspuns sincer si adevarat, de la userii care ti-au raspuns.
Eu iti doresc sa te trezesti la realitate si sa inveti din greselile facute, pentru ca nu va sta nici o femeie cu tine, daca continui sa te comporti cum ai facut-o pana acum.
Egoist am fost, narcisist nu are nicio treaba cu mine. Cauta definitia sa vezi ce inseamna.
Eu am incercat de multe ori sa vad relatia doar prin viziunea mea.
De aici ți se trage. Mai exersează prin viziunea comună, dar cu următoarea.
Nu mai lupta ca nu mai ai cum, asta esti tu, si se va repeta iar dupa un timp comportamentul tau chiar daca o sa zici acum nuuu domne, jur ca nu mai fac, vei face iar.
Te amagesti singur daca zici ca te vei schimba, felul de a fi si caracterul nu se prea schimba.
A fost vina ta. O sa isi gaseasca pe altul mai bun ca tine extrem de repede, nu e o problema.
O va respecta, se va purta altul cu ea cum trebuie, si nu mai are de ce sa se intoarca la tine, ca sa i-o faci iar.
Nu o mai placeai, de aia erai rece cu ea, ca daca o placeai, de la sine nu erai rece, hai sa fim seriosi.
Trebuia sa te simti nasol inainte! Nu acum.
Acu e prea tarziu.
Gaseste alta! Daca si aia va accepta comportamentul tau.
Daca ti-ai dat seama abia dupa ce ai pierdut-o e fff grav! Era limpede ca ai facut prostii inainte, cum nu te-ai prins?
Dacă sunteți pregătit pentru căsătorie, atunci continuați relația. Dar dacă nu sunteți pregătiți amândoi pentru acest pas, atunci nu mai continuați relația pentru că mai rău vă veți chinui.
O fată are nevoie de familie; dacă nu-i poți oferi acest lucru, atunci nu vă mai chinuiți amândoi în relație.
Pentru că scopul unei relații este căsătoria; orice alt scop sau lipsa unui scop duce la suferință în zadar.
Tu trebuie să știi ce dorește această fată. Dacă îi poți oferi ce dorește, e bine; dacă nu, atunci este mai bine să vă despărțiți.
Dacă v-ați propus să vă mai vedeți încă, și dacă vreți să vă aduceți relația într-un echilibru sănătos, atunci când vă veți întâlni citiți împreună cartea "Iubește inteligent":
https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
O găsești și la librăria SolaScriptura din localitatea ta.
Merita sa incerci. Dar daca in continuare vei fi rece cu ea, mai bine nu.
Mi se pare ca ea ti-a deschis ochii cu acest "dus rece" si abia acum vezi cum te-ai comportat. Ca alte apropouri nu te-au trezit.
Nu cunosc aplicatia FaceTime. Nu cunosc multe aplicatii. Dar discutii pe net o faci cu orice strain. Discutii cu cei apropiati o faci face-to-face. Daca tii la ei si-i vrei aproape.
"ii propun sa facem diferite lucruri..sa ne jucam...sa vorbim iar prin facetime". De aici inteleg ca esti totusi foate tanar. Poate o pauza sa va lamuriti amandoi ce vreti, nu ar strica. Dar la 13 ani asta e un risc, poate fi o ruptura totala.
Nu am 13 ani sau cat consideri tu... Vreuau sa evidentiez faptul ca ea e o persoana sensibila si nu-si arata partile ei sensibile, ce a afectat-o. Merg pe premisa ca nu am ce sa pierd, dar din nou, incercand, imi fac asteptari si daca nu iese cum vreau eu apar dezamagiri care duc iar la durere. Daca o las in pace, am pierdut-o de tot... Chiar nu stiu ce sa mai fac, sunt atent la tot ceea ce ii spun, o intreb foarte multe chestii legate de ea, daca e bine, daca a mancat etc. E si cea mai lunga relatie pe care am avut-o.
Propunerea cu jocurile m-a derutat.
De ce nu-i propui plimbari in parc? Mai ales daca e sensibila, asta ii va place.
Insa niciodata sa nu incerci sa schimbi un om, dupa nevoile tale. Daca iti place de el, iti place asa cum este, nu cum ai vrea sa fie. Daca il vrei altfel, cauti pe altcineva.
Din moment ce nu iti refuza totul, inseamna ca iti lasa o portita si poti incerca. Succes!
Eu cred ca esti egoist si narcisisit. Cand nu aveai chef sa o asculti nu te gandeai ca ea se supara si nu ti se parea suficient de important riscul de a o pierde. Ai continuat asa pana cand ea nu a mai putut. Acum ca ea s-a indepartat, nu iti convine si vrei sa o recuceresti. Deci intotdeauna, cel mai important e ce vrei tu, nu ce vrea ea. Scrii frumos si pare ca intentiile tale sunt bune. Dar de fapt nu sunt. Ce te deranjeaza pe tine nu este ca ai tratat-o prost, ci ca acum ea te-a parasit. Esti un tipar pe care il cunosc foarte bine si sper ca ea sa nu se impace cu tine. In loc sa te focusezi cum sa o recuceresti mai bine te-ai focusa pe tine, cum sa devii un tip echilibrat, sa inveti sa constuiesti relatii sanatoase, sa inveti sa iti respecti partenera.
Pai si daca eu nu m-a interesat de pierderea ei, de ce ma intereseaza acum? Nu are nicio logica ce spui. Intr-adevar, egoist sunt, am incercat sa ma focusez pe alte chestii. Ea nici cand vorbeam, nici cand ieseam nu-mi spunea absolut nimic legat de astea. Doar am observat o usoara distantare, iar cand o intrebam ma mintea
Asta este un comportament clasic de narcisist, cand pierzi o persoana pe care ai trata-o prost, o vrei inapoi. Daca crezi ca te intereseaza poti cauta pe google mai multe lucruri despre narcisism. Posibil ca si ea sa aiba anumite probleme emotionale daca zici ca nu stie comunica etc, tu o cunosti mai bine. Ideea este ca nu are cum sa functioneze o relatie in care unul sau ambii parteneri sunt dezechilibrati. Intai iti rezolvi problemele, dupa aia intri intr-o relatie. Cel putin asta e parerea mea. Deci parerea ramane cea din primul mesaj: focusarea pe tine si apoi o sa vezi ca vei avea parte doar de relatii ok. Pana la urma de ce ai vrea sa te impaci cu o persoana cu care nu te-ai inteles si fata de care ai fost dezinteresat pana la un anumit punct. Asta nu e un semn de intrebare suficient de bun? Poate te plictisesti, poate iti e frica sa nu fii singur, etc. Tu stii care e raspunsul
Intr-adevar, dar aceste ''neintelegeri'' au fost doar din vina si cauza mea. Eu chiar cred ca ma pot schimba, dar vreau macar sa-i arat ca-mi pasa intr-un fel. Nu stiu. E si cea mai lunga relatie pe care am avut-o pana acum, nu am realizat aceste lucruri cat timp am fost cu ea. Din nou, cand vorbeam, vorbeam maxim o ora si ea de obicei era obosita atunci. Solutii cred ca exista, dar nu stiu ce sa fac. Nu-mi place deloc ideea sa-mi vad de viata mea si sa trec peste. Pana la urma vorbim de amintiri, momente petrecute cu ea, prin ce-am trecut impreuna, cate obstacole am depasit...Consider ca nu e o greseala asa de ''neiertat''. Cred ca asta a fost singura metoda prin care ea a putut sa ma faca sa ma trezesc, ca nu totu' e despre mine, ca doar eu contez s-a.m.d.
Ea are o mama stricta, prin urmare, au fost momente cand ne vedeam odata la 3 saptamani sau la luna. Nu am criticat-o niciodata in privinta asta pentru ca stiam ca nu-i vina ei, i-a fost mereu frica sa-i spuna mamei ei de mine, nici pana astazi nu stie de existenta mea, mama ei avand un temperament vulcanic si considera ca poate avea iubit tocmai la facultate.
La inceputul relatiei a fost foarte bine, ieseam tot rar, dar vorbeam foarte mult, indiferent de ceea ce faceam, lasam tot ca sa vorbesc cu ea. Incepusem sa fie o chimie super frumoasa intre noi. Cu timpul am inceput sa-mi expun lucrurile mele si sa ma dedic altor lucruri, am neglijat-o enorm, de vorbit, vorbeam dar incepuse sa nu mai fie nimic.
Inainte ne bucuram de fiecare moment, radeam, nu conta nici locul in care eram, nici vremea, era super..era iubirea aia.
Doar stau si ma intreb :,, Cum de nu am vazut lucrurile astea?'',,, De ce nu am vorbit niciodata pe tema asta cu ea fata-n fata?''
Ma mir ca nu ma refuza cand ii propun sa iesim, ma mir.
Tot ce ti-ai dori tu s-ar putea rezolva doar prin comunicare. Poti sa ii spui toate lucrurile astea pe care ni le spui noua (ca regreti comportamentul tau, ca vrei sa fii un partener bun pentru ea, ca nu vrei sa va despartiti etc.) si vezi ce se intampla. Oricum nu exista o formula magica sau o reteta secreta prin care sa o recuceresti. Solutia nu e sa ii oferi cadouri ca se te ierte, ci sa somunicati si incercati sa va rezolvati problemele. Oricum numai tu poti sa iti raspunzi la intrebarea daca merita, daca e real ce simti etc. Parerea mea ramane in continuare ca aveti o realtie cu probleme pentru ca voi individual aveti probleme care ar fi important sa fie rezolvate
Am vorbit acum cu ea in legatura cu asta si este de-acord. Ma mir ca nu m-a refuzat, daca era alta, cel mai probabil asa reactiona. Incerc sa ma gandesc la tot ceea ce am gresit...
Ma omoara aceste ganduri, e oribil.
Este si normal ca ea să vrea să ia decizia asta pentru că nu îi ofereai atenție, ceea ce este un lucru foarte esențial si bine conturat într-o relație. A ales să se despartă chiar dacă mai avea sentimente pentru tine, pentru că stia ca la un moment dat, prin racirea asta a ta, voi va desparteati oricum. Nu contează în ce mod iti spunea ca o deranjează chestiile astea, treaba e că ti-a spus, dar tu, nimic. So, ti-ai facut-o cu mana ta.
Cum să îi impui, domne? Bine, bine, înțeleg, dar ce zodie ești tu? Cumva leu? Bineinteles ca merita sa faci eforturi în dragoste, dar ce, aștepți să pice o iubita si fidelă din cer?!
Păi ea cam așa o să perceapă cadoul tău.
Faza cu schimbarea... Nu stiu daca se poate realiza
Și de unde pana unde crezi tu ca ea vrea să pară ceea ce nu e? Daca e o persoană sensibilă, e si normal sa se comporte asa.