| BattleBee a întrebat:

Salutare TPU, AM și eu câteva probleme, o să trec în clasă a 7 a, în clasa a 6 a, toți își bateau joc de mine, eram singur în fiecare pauză, stăteam și ascultăm muzică ca altceva nu aveam de făcut, dacă vroiam să vorbește cu ceilalți, "Băăă X pleacă de la bancă noastra", mai toți sunt de bani gata, cu fițe, dacă ziceam ceva greșit la școală toți radeau de mine.mă tratau ca ultimul gunoi. Aveau haine de firma, telefoane la 8.9 milioane și tot așa. Dacă vreau să vorbesc cu cineva mă bârfește la alții. Am vorbit cu o față și așa s.a întâmplat, dacă rădeam ai ey la glumele lor vine unu și " ți.am dat voie să râzi?", din când, în când mai vorbească o față cu mine, doar 2 vorbe ce faci și eu ziceam bine, în rest nimic. Îmi place muzică. Aș vrea să cânt la chitară, dar mamă nu vrea sa.mi cumpere, nici nu îmi primesc alocația, când alți își primesc alocația, dacă vreau un joc "da.l intunu lui joc", sunt timid și rușinos, mă întreb uneori de ce mai exist în lumea asta. Dacă vreau să vorbesc cu respectivă fata, nu pot, ca e cu 2 fețe, ce îi zic eu îi zice celorlalte fete. Daca ați citit tot mulțumesc. Cine mă poate ajuga?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

Un constructor, cand zideste o casa, are grija mai intai ca temelia sa fie solida. Si tu trebuie sa lucrezi, la vrsta asta, la temelia pe care urmeaza sa-ti construiesti viitorul. Da mai putina importanta la ce zic sau cred altii si ocupa-te de tine. Identifica acele talente pe care le ai si lucreaza la dezvoltarea lor. Sa fii bun la ceva, orice - muzica, sport, literatura, matematica...depinde de inclinatiile pe care le ai. Daca reusesti sa fii bun si foarte bun intr-un domeniu, cu totul altfel vei discuta cu cei din jur. Pentru ca vei capata o incredere in tine, iar asta nu va scpa neobservata celor cu care discuti. In paralel, lucreaza la cultura ta generala, pentru ca si asta are o influenta asupra personalitatii pe care ti-o formezi. Citeste carti, intereseaza-te de subiecte stiintifice. Chiar daca faci asta cu pasi marunti, in timp se vor vedea rezultate. Increderea in tine - asta este ceea ce ai tu nevoie. La asta sa lucrezi. Cultiva virtuti, precum autocontrolul. Sa nu te afecteze prea mult atitudinea altora. Nu-ti trebuie zece prieteni, unul poate fi de ajuns. Daca unii incearca sa rada de tine, intoarce si tu spatele si pleaca intr-o alta directie. Sfideaza-i cu nepasarea.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nimeni, singurul care te poate ajuta esti tu sa stii, poti incepe prin a face sport ceea ce recomand la fiecare si karate desigur, si gandire pozitiva si cu fetele ai timp ce te agiti ca un pepsi, sunt fete multe pe lumea asta, multa bafta, invata ceva nu isi pierde timpul aiurea

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baby, asculta aici. exact asa am patit si eu.si ghici ce? in a saptea mi-am facut un grup de prieteni destul de agreabil.incearca sa te dai dupa ei si sa te prefaci ca esti interesat de ce discuta. daca nu vrei, atunci pur si simplu arata-le degetul magic. daca ai noroc, unii de vor respecta sau le va fi mila de tine si vei ajunge intr-un grup.si nu uita, daca doar o sa te gandesti sa te tai sau sa-ti faci alt rau, o sa te tin minte si o sa te caut, apoi o sa-ti trag o palma.

| AlexDFY a răspuns:

Hah, ignora i, e cel mai simplu lucru, oricum o sa va maturizati, problemele astea se vor diminua, tot vor exista dar mult mai mici. lucreaza la tine, fa un sport sau ceva, daca nu poti din cauza parintilor, joaca fotbal, alearga, fa exerctii acasa, socializeaza mai mult, cu orice fel de oameni, oricum cu timpul nu vei mai fi asa timid si vei prinde curaj. doar ai rabdare

| mihaicelsfant a răspuns:

Frate in a 7a. bagate in grupul lor, din prima zi. nu fi timid deloc

| Tina88 a răspuns:

Nu trebuie sa te intrebi de ce esti pe lumea asta. Copiii se poarta cu ceilalti cum sunt invatati acasa, desi vorbesc la telefoane scumpe si au haine scumpe poate in sufletul lor sunt mai nefericiti ca tine, nu trebuie sa te gandesti la asta. O sa-ti gasesti persoanele potrivite tie cu timpul si peste ani de zile o sa-ti dai seama cat de putin conteaza parerea celorlalti. Succes si nu lasa rautatea lor sa ajunga la sufletul tau bun! Nu-ti condamna parintii ca nu iti dau alocatia, probabil o folosesc tot pentru tine, haine, caiete etc.

| AnaMaariaa1996 a răspuns:

Buna. Am citit tot ce ai scris si imi pare rau de situatia ta. In primul rand incearca sa scapi de timiditate si de rusine. Din cate am inteles nu esti intr-un colectiv tocmai ok. Stiu ce inseamna asta si eu am trecut acum 2 ani prin asa ceva. Incearca sa ii ignori pe colegi tai, sa observe o oarecare schimbare in comportamentul tau, sa vada ca nu esti ala timidu care nu scoate niciun sunet. Incearca sa-ti vezi de treaba ta nu-i mai baga in seama deloc ca sigur vor veni ei la tine. Daca te ajuta poti vorbi cu un profesor, cu diriginta sau chiar cu psihologul scolii. iN privinta fetei cu care vb trebuie sa ai o atitudinea pozitiva fata de ea si sa nu te mai intereseze de nimic. Si daca chiar iti doresti o chitara vb cu parintii tai si spune-le ca este una din pasiunile tale ca vei canta la ea si ca nu vei da banii de pomana pe ea. Sper sa te-am ajutat! Bafta!