| Ontheroad1 a întrebat:

Salutare TPU,
Am şi eu nevoie de ajutor din partea voastră, am 13 ani şi părinții mei divorțează de aproape 2 ani şi este mizerabil procesul. Eu cu mama şi cu fratele meu locuim în străinătate. Deşi stau aici de la 5 ani nu mă pot adapta şi nu suport oamenii de aici, acum mai nou nu am dreptul toată vara să ajung în România din simplul fapt că nu am paşaport. Aici nu am nici un prieten şi pe zi ce trece mă suport din ce în ce mai puțin şi îmi pierd încrederea în mine. Ce să fac, am nevoie de un sfat?

Răspuns Câştigător
| Dintrebare a răspuns:

Incearca sa nu te implici in relatia si neintelegerile parintilor. Ei sunt doi oameni care au frustrarile si problemele lor fiecare in parte. Daca nu reusesc sa comunice ca doi adulti si au creat un proces mizerabil, e problema lor. Cea mai buna idee e sa stai departe. Apoi, legat de adaptarea ta. Tu ti-ai creat niste preconceptii si ai etichetat oamenii de acolo. Practic nu iti dai singur sanse sa dezvolti prietenii. Un singur lucru poti face: sa te deschizi si sa comunici cu cei din jur. Imposibil sa nu gasesti cateva persoane cu care sa poti lega o relatie de amicitie. Incearca sa nu copiezi comportamentele gresite pe care probabil le vezi la parinti. Nu fii inversunat si conflictual. Fii deschis si relaxat si o sa vezi ca numai lucruri bune o sa se intample.

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți să îți faci prieteni și acolo, numai să vrei.

| anonimg a răspuns:

Animale care divorțează nu am văzut; dar oameni, da.
Concluzia: oamenii care divorțează sunt mai proști decât animalele; ei sunt pe o treaptă mai de jos decât necuvântătoarele.
Toți oamenii care se căsătoresc o fac pentru ca ei să fie fericiți. Adică toți oamenii care se căsătoresc sunt egoiști. Nu poate exista fericire în mijlocul unei familii divorțate. Și cu siguranță că nu a existat niciodată fericire nici în trecut.
Masculii își apără turma, și o protejează de orice amenințare; dar bărbații căsătoriți își distrug familia. Nu dau doi bani pe oamenii care divorțează.
Tu îndreaptă-ți privirile spre Dumnezeu și vei găsi fericirea.
O familie divorțată este în mâinile diavolului și nu căuta fericirea în ea că nu o să o găsești. Nu căuta dragostea la niciunul dintre părinții tăi. Dragostea se găsește numai la Dumnezeu care ne iubește necondiționat. În El trebuie să ne punem încrederea. Spune-I lui Dumnezeu tot ce te apasă pe suflet. Crede că El te-a ascultat și mulțumește-I pentru că îți va răspunde.

| sabin89 a răspuns (pentru anonimg):

Vezi comentariul meu la întrebarea de ieri "De ce se spune că românul munceşte cel mai mult", de la categoria Legislaţie.

| anonimg a răspuns (pentru sabin89):

Îți răspund aici pentru ca să nu amestecăm subiectele.
Părinții care divorțează sunt egoiști. Ei își caută fericirea lor proprie. Pe când doi oameni care dau naștere la copii trebuie să trăiască numai și numai pentru copii. Fie că mănâncă, fie că se îmbracă, fie că merg la muncă sau în excursie; deci fie că fac orice altceva, părinții trebuie să trăiască numai pentru copii.
Dar nu putem să privim la părinții care divorțează, deoarece vom privi în gol. Pentru că nu ai ce să privești la astfel de oameni care își caută fericirea lor proprie. Ce să înveți de la astfel de oameni egoiști?
Este lucru știut că dacă părinții divorțează, vor divorța și copii la rândul lor când vor fi mari, dacă acești copii vor privi la părinții lor.
Este adevărat că părinții sunt modele -sau ar trebui să fie- pentru copii lor. Sunt într-adevăr modele greșite. Tocmai de aceea numărul divorțurilor nu este departe de cel al căsătoriilor. Asta pentru că acei copii privesc la părinți.
Copiii nu trebuie să caute dragostea la părinți tocmai pentru că o vor căuta în zadar. Altcineva este modelul nostru, și sursa noastră de dragoste: Dumnezeu.

| Ontheroad1 explică (pentru anonimg):

Dă-mi voie să te contrazic tata erea o persoană violentă

| Iote a răspuns:

Imi face impresia ca tu repeti mecanic ceva ce auzi.
In primul rand, nu participi la proces, deci nu stii cat de "mizerabil" este.
Ai doar 13 ani, dar de la 5 ani, cand totul e roz, tu nu poti suporta oamenii de acolo.
Cum de nu ti-ai facut prieteni desi locuiesti acolo de 8 ani? Mai ales ca la varsta copilariei prieteniile se leaga foarte usor; la scoala, in vecini, etc.

| Saiko10 a răspuns (pentru Iote):

Ba se poate simti foarte nasol cand parintii tai divorteaza, poate aduce la multe probleme aceasta chestie, daca nu sti ce vorbesti mai bine taci.

| Vântulalb a răspuns:

Nu inteleg deloc cum nu te poti adapta cand tu stai acolo practic dintotdeauna. Pana la 5 ani nu ai inteles nimic din viata. De ce nu ai prieteni acolo? Fa-ti prieteni.

| Saiko10 a răspuns:

Am trecut si eu prin ambele chestii cand eram copil, ce pot sa iti spun este ca trebuie sa incerci sa nu lasi emotiile sa te copleseasca, si sa nu crezi ca este capat de lume, iti poti face prieteni si acolo, nu toata lumea este rea si naspa, la fel ca oriunde sunt persoane bune si persoane rele, cauta cateva persoane bune cu care poti sa fi prieten.