Din pacate nu ai ce sa faci decat sa incerci pe cat posibil sa nu le dai motive alor tai sa fie suparati pe tine si macar tu sa te porti frumos cu ei. Poate vazand asta o sa isi schimbe si ei comportamentul..stiu cum e sa nu ai sustinere din partea familiei si e foarte dureros sa fii criticat de propriul tata sau frate dar unii oameni ajung sa fie atat de reci din cauza problemelor prin care au trecut..incearca sa ii intelegi si pe ei dar nu pune la suflet ce iti zic.Cauta ceva in care sa te refugiezi, poate iti place sa citesti, sa asculti un anumit gen de muzica sau fa-ti niste prieteni pe care te poti baza.
Depinde de tine si de comportamentul tau. Daca la scoala nu ti-ai facut tema sau ai facut vreo prostie de aceea te-a si certat. Daca acasa faci nazbatii, nu iti asculti ceea ce ti se spune, ai probleme la scoala, poti fi mustrat de parinti.Si eu am trecut prin asta.Incepand liceul m-am schimbat brust, m-am maturizat.Nu regret zilele in care eram urecheat de doamna profesoara, certat de parinti. Datorita lor sunt acum cine sunt.