| Mijai9050 a întrebat:

Dau funda! Am vorbit cu colegii mei sa mergem la piscina cu totii sa ne cunoastem[am trecut clasa a9a]. Faza este cam am mai fost deja de 2 ori vara asta si imi este rusine sa le cer alor mei bani. Acestia au facut un credit de 15, 000 euro pe 5 ani si mai mult de jumatate din salariu il dau la rata,tigari] si din restul trebuie sa ajunga pentru mancare, facturi, benzina, s.am.d. Alocatia le-o dau lor,de muncit nu pot, fac curat prin casa, etc. Mi-e rusine sa le cer, dupa ma cred nesimtit. Ce sfaturi aveti?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca tot simti ca e gresit, mai bine nu o face. Va puteti vedea si in parc undeva mai tarziu. Cat despre muncit eu am muncit in clasa a 8-a si in vara inainte de a 9-a. Aveam rude.dar cred ca poti gasi si tu ceva macar part-time daca chiar vrei sa ajuti cu ceva. Daca nu, macar ajuta prin a nu crea cheltuieli inutile. In curand o sa te ingirjorezi de bani de chirie la facultate sau de masina sau de casa, daca vrei ca parintii tai sau tu sa strangeti bani pentru chestiile astea, incepe de acum prin a nu irosi pe lucruri care nu sunt necesare. Succes

16 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu cred că o să te considere nesimțit că te duci să-ți cunoști viitorii colegi. până la urmă de cât vorbim? 20 de lei? că nu trebuie să mănânci sau să bei acolo. îți iei de la market o sticlă de apă și o bagi în ghiozdan și bei din aia, ceva biscuiți tot așa și n-ai treabă.

| Mijai9050 explică (pentru Adry05):

Intrarea e 40 lei și la intrare suntem controlați in rucsac, haine, etc și la ce planuri au am ajunge la 9 dim și am plecat la 19 seara deci automat trebuie sa mănânc și să beau...
O pizza mai e 25ron si o sticlă de suc/apa(2L) undeva la 10ron deci 40+25+10=75 la care se mai adaugă drumul 85.

| Adry05 a răspuns (pentru Mijai9050):

Ești sigur că vă caută? am auzit de multe ori vrăjala asta cu căutatu dar pe mine nu m-a căutat nimeni niciodată și am fost la destule piscine în diferite orașe. pui și tu o sticlă cu apă și niște biscuiți și peste un prosop că mă gândesc că nu se apucă să-ți scoată prosopu.
Și sincer cum a zis cineva mai sus și mi se pare că are multă dreptate, ai tăi dau bani grămadă pe țigări care nu-s bune cu nimic, le fac doar rău, sunt un moft practic și nu își găsesc să-ți dea și ție o dată la nu știu cât timp niște bani să ieși? Mai ales că aici vorbim de o chestiune de integrare într-un colectiv totuși...

| Aasdfghj a răspuns (pentru Mijai9050):

Te controleaza doar sa nu ai sticla cu apa. Asa am fost si eu controlata la Divertiland. Dar o colrga avea un termos si a lasat-o cu el ca doar nu i-l arunca. Pe langa prosop poti sa bagi un pachetel cu ceva, ca nu o sa vada nimeni. Are dreptate Adry05.

| Mijai9050 explică (pentru Adry05):

Pe mine m-a controlat si in sosete cand am fost sapt trecuta.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Alocatia este a ta, deci mergi si cere bani. Daca isi permit sa isi cumpere tigari, ceea ce nu e strict necesar, isi permit sa iti dea si tie sa mergi sa te distrezi la piscina.

| Mijai9050 explică (pentru Aasdfghj):

Alocația eu le o dau lor sa ajut și eu cu ce pot
Si faza e ca mi-au mai dat de 2 ori luna asta și cheltui destul de mult..cred că peste 1mil

| Aasdfghj a răspuns (pentru Mijai9050):

Cum crezi dar este dreptul tau la alocatie.

| Adry05 a răspuns (pentru Aasdfghj):

De fapt alocația este o sumă oferită părinților să-i ajute să sprijine copilul la școală, pentru mâncare, rechizite etc. nu are scop ca sumă pentru banii de buzunar ai copilului să se ducă la distracții...

| Aasdfghj a răspuns (pentru Adry05):

Corect dar pe timpul verii nu cumpara nimeni rechizite sau lucruri pentru scoala. Si sa fim seriosi, ce copil crezi ca o sa cumpere rechizite din banii de alocatie? Oricum daca nu ii cere sa mearga la piscina sau sa faca altceva cu ei, 100% parintii fac altceva cu ei si nu o sa-i mai vada el vreodata.

| Adry05 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Am zis MÂNCARE, rechizite etc. Și cum am mai zis, teoretic alocația este oferită cu scopu ăsta, fiecare o folosește cum vrea, dar nimeni nu dă alocația cu gândul că sunt banii de distracții al copilului, sunt bani de sprijin pentru necesități iar mersul la piscină sau orice altă ieșire de genul nu e o necesitate.

Răspuns utilizator avertizat
| Sofer a răspuns:

De ce le mai dai lor alocația. Când o poți strânge sa ai bani de ieșit. Cerele bani fără rușine.

Răspuns utilizator avertizat
| PsyhoChild a răspuns:

Le explici situația și te vor lasa.
Spune-le ca toți colegii tai se duc și tu nu vrei sa ramai pe dinafara

| Pati2500c a răspuns:

Si ai mei ai facut imprumut si tot fac rost cand am nevoie, deci cred ca si ai tai daca le spui situatia iti vor da happy