Daca tot simti ca e gresit, mai bine nu o face. Va puteti vedea si in parc undeva mai tarziu. Cat despre muncit eu am muncit in clasa a 8-a si in vara inainte de a 9-a. Aveam rude.dar cred ca poti gasi si tu ceva macar part-time daca chiar vrei sa ajuti cu ceva. Daca nu, macar ajuta prin a nu crea cheltuieli inutile. In curand o sa te ingirjorezi de bani de chirie la facultate sau de masina sau de casa, daca vrei ca parintii tai sau tu sa strangeti bani pentru chestiile astea, incepe de acum prin a nu irosi pe lucruri care nu sunt necesare. Succes
Le explici situația și te vor lasa.
Spune-le ca toți colegii tai se duc și tu nu vrei sa ramai pe dinafara
Si ai mei ai facut imprumut si tot fac rost cand am nevoie, deci cred ca si ai tai daca le spui situatia iti vor da
De ce le mai dai lor alocația. Când o poți strânge sa ai bani de ieșit. Cerele bani fără rușine.
Buna! Alocatia este a ta, deci mergi si cere bani. Daca isi permit sa isi cumpere tigari, ceea ce nu e strict necesar, isi permit sa iti dea si tie sa mergi sa te distrezi la piscina.
Nu cred că o să te considere nesimțit că te duci să-ți cunoști viitorii colegi. până la urmă de cât vorbim? 20 de lei? că nu trebuie să mănânci sau să bei acolo. îți iei de la market o sticlă de apă și o bagi în ghiozdan și bei din aia, ceva biscuiți tot așa și n-ai treabă.
Ești sigur că vă caută? am auzit de multe ori vrăjala asta cu căutatu dar pe mine nu m-a căutat nimeni niciodată și am fost la destule piscine în diferite orașe. pui și tu o sticlă cu apă și niște biscuiți și peste un prosop că mă gândesc că nu se apucă să-ți scoată prosopu.
Și sincer cum a zis cineva mai sus și mi se pare că are multă dreptate, ai tăi dau bani grămadă pe țigări care nu-s bune cu nimic, le fac doar rău, sunt un moft practic și nu își găsesc să-ți dea și ție o dată la nu știu cât timp niște bani să ieși? Mai ales că aici vorbim de o chestiune de integrare într-un colectiv totuși...
Corect dar pe timpul verii nu cumpara nimeni rechizite sau lucruri pentru scoala. Si sa fim seriosi, ce copil crezi ca o sa cumpere rechizite din banii de alocatie? Oricum daca nu ii cere sa mearga la piscina sau sa faca altceva cu ei, 100% parintii fac altceva cu ei si nu o sa-i mai vada el vreodata.
Am zis MÂNCARE, rechizite etc. Și cum am mai zis, teoretic alocația este oferită cu scopu ăsta, fiecare o folosește cum vrea, dar nimeni nu dă alocația cu gândul că sunt banii de distracții al copilului, sunt bani de sprijin pentru necesități iar mersul la piscină sau orice altă ieșire de genul nu e o necesitate.