| goanta9595 a întrebat:

Dau FUNDA! Pe data de 10 Mai e ziua mamei mele si m-am gandit sa-i fac niste clatite americane si este prima data cand fac clatite americane. NU vreau sa stie, sa fie ca o surpriza. Mama doarme 1h pe zi de la 11-12 ziua si nu cred ca am timp sa le fac cum trebuie. Sa fac cam 5-6 portii pentru ca fac si pentru tata si toti fratii mei(am 3 frati) asa ca as vrea sa stiu cand sa le fac? Pe data de 9 mai sau sa le fac pe 10 Mai in ora aceea? Voi ce spuneti? Am timp sa fac? Tinand cont ca vreau sa fac cam 5-7 clatite pentru fiecare portie.

Răspuns Apreciat de Editori
| Jouliete a răspuns:

Eu ti-as propune sa faci jumatate din compozitie acum intr-o zi in care esti singur/a acasa ca sa vezi cat timp iti ia si daca îti ies bine sau macar sa experimentezi, dar sa nu afle ea, apoi le mananci tu sau cu cineva care nu ar zice nimic, iar apoi in acea zi de 10 mai si in ora aia faci cate iti trebuie fiindca is mai bune proaspete decat facute cu o zi inainte, dar te asiguri intai daca iti ajunge timpul de la prima incercare pe care il dublezi fiindca faci dubla cantitate din moment ce faci pentru mai muti, bine ar fi sa ai si un ajutor/complice care sa o tina de vorba in caz ca se trezeste prea repede. E fain ce te-ai gandit sa ii faci. Oricum iti urez noroc!

| goanta9595 explică:

Faza e că nu sunt singur acasă de loc. Tata e plecat înafara și nu se întoarce acasă din cauza Corina virusului iar mama lucrează la un birou iar în această perioadă este in concediu de Corina virus.
Mai stau cu bunica acasă, are 92 de ani și nu a făcut nici o data.A făcut doar clătite românești.Și eu am făcut și mă descurc ok.
Frații mei sunt o gura sparta și ar zice tot. Oricum, mersii mult

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu prea ai timp să faci atâtea într-o oră...

| szmotovio a răspuns:

A doua zi nu mai sunt la fel de bune.
Nu prea ai timp intr o ora sa le faci.
Depinde si de cat de repede te misti si cate pui deodata in tigaie.eu am o tigaie mare si fac 3 deodata.

| goanta9595 explică (pentru szmotovio):

Sincer mă gândeam să fac într-o tigaie mica dar mă gândesc că nu am suficiente timp..Am o tigaie in care incap vreo 3-4 clatite. Faza e că nu știu cum as putea sa le fac perfect rotunde..La cele românești lenintideam pe toată tigaie, era mai ușor..Aici trebuie să iasa așa pufoase, etc.

| szmotovio a răspuns (pentru goanta9595):

Faci aluatul putin mai gros si pui cam juma de polonic

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as sugera sa-i faci un tort, daca tot vrei sa faci o surpriza mamei tale, fiindca-i mai festiv si serveste fiecare cate 1 portie.
Eu una, ador clatitele romanesti, dar nu pot suporta pe cele americane, prea multa coca, care apoi se umple de dulceata sau siropuri.
Poti servii clatitele acelea la mic dejun, dar nu vad nimic festiv, in a inlocui un tort aniversar.

| goanta9595 explică (pentru Violleta2022):

Am doar 15 ani, fac 16 pe 4 Aprilie..Nu mă prea pricep la gătit așa că nu mă bag sa fac tort. Știu că mamei ii plac clătitele românești dar fara dulceață, gem etc
Sincer mă gândeam să fac o portie de 6-7 clătite și între ele sa pun crema de ciocolata,gen: clătită, ciocolata, clătită, ciocolata, etc și deasupra sa pun crema de caramel și jumătate de unt topit să-i de-a aroma aceea..Nu a mâncat niciodată clătite americane și nu știu dacă îi plac, dar ar zis că se incerca sa vadă cum sunt. Oricum clătitele americane le voi pune pe un platou de clătite normale (românești)✓

| Violleta2022 a răspuns (pentru goanta9595):

Clatitele americane sunt mai mici de format, dar contin de 3-4 ori mai mult aluat ca cele romanesti, pete care americani toarna f multa dulceata sau sirorpui, dar nu se pune nimic intre ele.
Daca mama ta prefera claitele fara dulceata si gem, inseamna ca are o problema deja de diabet si se fereste sa manance atat de mult dulce, ceea ce nu face sens sa-i faci clatite americane cu mult mai multa dulceata decat ar avea cele romanesti, pe care le prefera oricum goale.
Din punctul meu de vedere, clatitele in cazul asta, indiferent ca-s americane sau romanesti, nu sunt binevenite.