| ClaudiuMotanul a întrebat:

Salutare TPU, poate sunt si părinți pe aici ce ma poate ajuta cu niște sfaturi cum sa adorm un nou născut de 2 săptămâni pentru ca am epuizat toate variantele. Am încercat în brațe, legănat, legănat pe picioare, mers cu el în brațe, în brate pe o parte. Pur și simplu adoarme 5-10 minute și plange alte 2 ore chiar 3.

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mergeti cu el la medic.

| Violleta2022 a răspuns:

Culca-l pe burtica fiindca-i posibil sa aiba colici si pune-i la burtica o sticla cu apa calda sau un prosop incalzit, ori o punga cu sare calda, ca sa elimine gazele din burtica.
Bebelusul doarme un pic cu poponetul ridicat, deci perfect sa intre in dreptul burticii o sticla de plastic cu apa calda sau un saculet cu sare calda.

Atentie, nu se pune perna bebelusului si nici patura sau batiste, caciuli pe langa cap, ca copilul sa nu se sufoce cu ele.
Copilul nu se infasa, lasandu-i manutele si piciorusele libere, ca sa se agite si sa oboseasca. Nu-l infasati si legati ca nu-i nevoie, copilul dezvoltandu-se mult mai usor si mai repede cand se misca in voie.

Inca o posibila cauza a nesomului si plansului:
Copilul a luat in greutate? cat?
Fiindca multi bebelusi nu se satura cu cat mananca de la san si poate fii si acesta un caz de nu doarme linistit, fiindca este infometat.

| mihai69 a răspuns:

Zgomot alb.

| doctorandus a răspuns:

Eu ce am avut de spus, am spus. Daca te iei dupa vedeta radio santului iti meriti soarta.

| StoicAnalysis a răspuns:

Plansul la bebelusi e limbajul lor 100% cred laughing. Poate fi de la orice. Asigura-te ca e hranit, schimbat, sanatos din punct de vedere medical, asigurate ca nu are colici ( gaze). De cele mai multe ori, dupa hranire, bebelusul face gaze, si nu le poate elimina la fel de bine ca noi. Sunt tutoriale pe Youtube cum sa scapi bebelusul de gaze. Daca te-ai asigurat de toate cele de mai sus, asigura-te ca chiar este obosit. Daca nu e obosit, nu se va culca asa la comanda.

| TheGentleman a răspuns:

Mă întreb cum poți avea un copil, dar să nu ții legătura cu un medic neonatolog sau cu un pediatru. laughing

Are măcar certificat de naștere, există în calitate de cetățean/ persoană?

Pot fi multe cauze. Este hrănit suficient? la 2 săptămâni are nevoie să fie hrănit des și exclusiv cu lapte matern, fără lapte de origine animală, apă sau ceai. Unii mănâncă mai des, alții mai rar.

Apoi, pot fi probleme de metabolism. De aceea, medicul pediatru și neonatologul sunt esențiali

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Incearca sa intrii pe grupuri de genul :
https://www.facebook.com/groups/251036395003712/?locale=ro_RO

avand copil mic si probleme de genul, o sa te descurci mai usor

| alexandraene211 a răspuns:

Bună! Daca are toate nevoile îndeplinite (scutec curat, e hrănit), puneti sunete albe (de exemplu https://www.youtube.com/......tps?/watch infasati-l și legănați-l în brațe sau îl adormiți în marsupiu. Iar ziua, mergeți afară, în căruț. Citește și acest articol: https://mama-ene.ro/somnul-bebelusului/ Gasesti acolo cateva idei. Creștere frumoasă!

| Ferți a răspuns:

Are doua saptamani si tu intrebi pe TPU?
Copilul ala are o problema medicala daca plange atata. Mergi cu el azi, chiar ieri, la medic. La pediatru.