| Shreded a întrebat:

Salutare TPU, sunt intr-o situatie nu tocmai placuta.De cand m-am nascut am avut o viata nu foarte o.k. (Nu trebuia sa ma nasc si sunt cam in plus).Am 19 ani si locuiesc cu ai mei, din pacate.Au intervenit ceva probleme iar tata m-a dat afara si nu prea stiu unde sa ma duc dar gasesc eu, mereu m-am descurcat.Acum ca v-am pus in tema cu rezumatul rezumatului, vreau sa va povestesc ca m-am indragostit foarte tare de o fata de 16 ani.Are un frate de 14 ani la care tin enorm, o sora care are 1 anisor si e plecata cu mama ei in Anglia.Sunt cu aceasta fata de doar 4 luni dar o iubesc enorm.Nici viata ei nu a fost frumoasa(Parintii i s-au despartit, ea se apucase de tigari, anturaje etc). Acea sora de un anisor este facuta prin concubinaj (parca asa se numea) iar certificatul ei este scris pe numele tatalui.Aceasta vrea sa scape de acest barbat pe cale legala. Dumneaei fiind menajera si avand un copil de crescut, nu prea are timp sa faca bani deoarece orele pe care le munceste sunt prea putine.Asa ca a chemat-o pe prietena mea o luna jumatate ca sa stranga bani.Ma inteleg super bine cu mama lor dar de cateva saptamani imi spune ca ii ia acolo...Ei nu prea vor. Dumneaei a zis ca lupta pentru asta.
EU ce naiba sa mai fac? O iubesc asa de mult.Ce viitor am cu ea daca pleaca in Anglia? Va zic eu... nici unul.Mereu vorbim despre viitor cum ca vrem o familie frumoasa, dar totul incepe sa se duca pe apa sambetei.
La asa situatie, ce ar trebui sa fac?
Daca imi spuneti de despartire, va rog din toata inima, luati-ma usor, o iubesc enorm enorm.Eu nu am pe nimeni decat pe ea si fratele ei.De aceea am scris aici.Va rog, chiar am nevoie de putin sprijin moral.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil ca vrea sa isi ajute mama dar mama trebuie sa inteleaga ca si ea e un copil, are doar 16 ani si nu ii revine ei aceasta respinsabilitate, totusi poate si fata vrea sa isi schimbe situatia financiara si neajunsurile.
In ce priveste fratiorul e clar ca s-a obisnuit cu tine si esti ca un frate mai mare dar nu prea conteaza parerile lui. Pana la urma face ce zice mama.Ce sa zic... sper sa fie bine pentru tine si in ce ii priveste pe parinti sa stii ca sunt oricum si parinti buni ai caror copii pleaca de tineri pentru independenta financiara deci oricum de la varsta asta trebuie sa incepi sa te pui pe picioarele tale.Mult succes!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Si ce viitor poti sa ai cu ea aici, daca nici tu nu ai de nici unele?
Nu crezi ca ar trebui sa te preocupe mai mult starea ta materiala si apoi sa te gandesti la un viitor cu o minora?
Ia-ti de munca, ca ai 19 ani si nu mai poti sta pe spinarea parintilor!
In cativa ani vei fii mai bine si poti sa-ti afci un viitor si cu fata, care intre timp va fi majora si va putea si ea sa-si ia munca.

| minrest a răspuns:

Poate poti sa pleci si tu, si asa nu ai casa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ea vrea sa plece?
Mama ei nu ar trebui sa se foloseasca de ea pentru a strange bani pentru rezolvarea acelei probleme cu fetita de un an ci mai degraba pentru prietena ta de 16 ani ca sa isi faca un viitor mai bun sa zic asa. Dar la 16 ani unde poate sa munceasca ea? Si daca merge acolo si totusi lucreaza crezi ca se va oprii la o luna jumate?
Ideea e in felul urmator. Decizia apartine prietenei tale. Stiu ca va fi greu pentru tine pentru ca o ai doar pe ea si o iubesti.Cel mai bine ar fi sa o poti convinge sa nu plece sau daca pleaca sa o urmezi si tu in scurt timp. Daca e iubire si din partea ei distanta nu va fi un impediment pentru voi, totusi daca stati mult unul fara altul sentimentele se vor raci.
Daca tu lucrezi ai putea sa stai la ea si sa o ajuti si cu cheltuielile. Sper sa fie o fata care apreciaza efortul tau de a o tine aproape. Pana la urma la fel cum ea e sprijin pentru tine si tu esti pentru ea.
Si nu mai spune ca nu trebuia sa te nasti. Din cauza ambientului in care ai crescut ai aceasta stima scazuta fata de tine dar crede-ma ca o astfel de gandire de va opri de la multe lucruri in viata si iti va ingusta orizonturile. Nu esti un copil si trebuie sa iei viata in piept indiferent daca ai sau nu sustinerea parintilor sau a fetei la care tii. Iti doresc mult noroc si sper ca daca va pleca sa tineti legatura macar prin telefon in caz contrar nu sta sa o astepti si sa suferi. Viata merge inainte si ti se vor ivi multe oportunitati.
Pfff ce dezgust imi provoaca femeile astea care isi sacrifica copii pentru greselile lor.

| Shreded explică (pentru anonim_4396):

Ea ma iubeste, ea s-a oferit sa o ajute pe mama ei.Mama lor vrea sa ii ia sa ii intretina acolo...Fratele de 14 ani cu care imi petre timpul nu prea vrea sa auda de plecat...A zis :"Sa nu te mai aud cu asa ceva, ramanem impreuna si punct"

| Shreded explică (pentru Shreded):

Prietena mea zis ce am scris mai sus :"Sa nu te mai aud cu asa ceva, ramanem impreuna si punct"

| anonim_4396 a răspuns (pentru Shreded):

Posibil ca vrea sa isi ajute mama dar mama trebuie sa inteleaga ca si ea e un copil, are doar 16 ani si nu ii revine ei aceasta respinsabilitate, totusi poate si fata vrea sa isi schimbe situatia financiara si neajunsurile.
In ce priveste fratiorul e clar ca s-a obisnuit cu tine si esti ca un frate mai mare dar nu prea conteaza parerile lui. Pana la urma face ce zice mama.Ce sa zic... sper sa fie bine pentru tine si in ce ii priveste pe parinti sa stii ca sunt oricum si parinti buni ai caror copii pleaca de tineri pentru independenta financiara deci oricum de la varsta asta trebuie sa incepi sa te pui pe picioarele tale.Mult succes!

| Anon31241212 a răspuns:

Eu ti-as recomanda sa nu renunti la ea. Muta-te in Anglia. Gaseste-ti ceva de lucru acolo.

| gabriielaaa a răspuns:

Te înțeleg si stiu cum e sa fii animanui. Trebuie sa fii puternic daca veti tine legătură mai ales ca ea are doar 16 ani tu sa o sprijini nu-i tăia aripile arata-i vai esti aproape. Stiu ca spre plecarea ei dar gadestete ca poate poți si tu sa o urmezi si veti face mai multe împreună

| antonimilk a răspuns:

Gândește-te, tu ești mai mare ca ea, te îndrepți spre 20 de ani. Trebuie să-ți faci un viitor, un camin și să ai ce sa oferi. Ea logic că pleacă daca mama ei se duce in Anglia. Cu cine sa stea? Cu tine? Și fratele ei adică prietenul tău impreuna cu frățiorul de 1 an? Ei trebuie să-și facă o situație sa le fie mai bine fiindcă părinții s-au despărțit și sunt multi.
Tu între timp muncește ceva, fi în relații bune cu ai tai, strange niste bani și poate in viitorul apropiat îți găsești ceva de lucru acolo. Nu se știe cum e viața.
Excelezi, după îți va fi ușor și vei putea locui cu ea daca vă veți iubi in continuare și vreți relație.
Știi vorba aia "dragostea rezistă în față oricărei piedici și a oricărei distante" dar sa fie ceva curat, adevărat și frumos.
Continua sa vorbești cu ea, pe mess, la tel și nu va distanțați.
Mama ei se va apropia mai mult de tine și va căpăta încredere în tine daca vede că nu-i uiți și încerci să ajuți.
Nu te gândi la viitor de pe acum, trăiește pentru prezent și fă-ți o situație fiindcă asta contează cel mai mult acum pentru tine, cum de altfel și pentru ea că dacă pleacă înseamnă ca nu au de ales.
Obișnuiește te cu gândul, trebuie sa plece sa le fie bine, aici ce au?
O sa fie bine, depinde și cum este ea sa nu te uite si in cel mai rău caz daca te uita și își găsește pe altcineva tu lupta pentru tine ca mai târziu să vadă că te-ai ținut.
Știi, daca tu o iubești cel mai mult nimeni nu o iubește ca tine și prin urmare cu viitorul "actual" se va despărți daca e sa se întâmple.