anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare tuturor! Am nevoie de un sfat serios pentru ca sunt intr-o situatie foarte complicata si nu stiu ce sa fac.Sa incep:Vara trecuta m-am inscris la facultate. Pe atunci stateam in gazda cu prietena mea. Facultatea mi-am platit-o din banii stransi de mine, de pe urma serviciului ce l-am avut. Am 21 de ani. Dupa ce ne-am despartit, lucrul acesta m-a afectat foarte mult si nu am putut deloc toate aceste luni sa ma concentrez pe invatat. Timpul trecea si materia se ingreuna si se strângea din ce in ce mai mult.Nu imi faceam proiecte, nu ma ingrijeam de persoana mea, eram la pamant. Stau la camin in Bucuresti. Efectiv tot ce faceam era sa ma trezesc dimineata, sa plang toata ziua si sa imi verific telefonul daca a dat vreun mesaj. Seara nu puteam dormi, ma zvarcoleam in pat. Deci sa generalizez. Nu puteam deloc sa invat din cauza asta. Acum vine sesiunea si examenele si eu nu m-am pregatit cu nimic. Materia este foarte grea si stufoasa. Sunt la Biologie. Vreau sa renunt la facultate pentru ca simt ca nu pot deloc face fata. Credeti-ma pe cuvant. Chiar sunt convins ca o sa renunt cat de curand. Doar ca aici e problema. Nu vreau sa le spun parintilor mei despre asta. Vreau sa imi iau chirie in Bucuresti de unul singur si un loc de munca ca sa imi asigur si eu un venit amarat sa pot trai cat de cat. Nu sunt deloc pretentios. Prietena nu vrea sa ma primeasca alaturi de ea, desi era mult mai bine asa, ne descurcam mai bine amandoi cu banii, chiar era totul ok. Doar ca asta este situatia. Am ajuns rau de tot la sapa de lemn. Voiam sa muncesc pana in toamna cand se dau probele la pompieri si sa incerc sa intru acolo, sa imi fac si eu un viitor si un loc de munca stabil, pentru ca imi si place sa ajut oamenii, mai pe scurt chiar daca voi fi la ordine, imi place meseria daca cu facultatea nu a mers. Dar ceea ce ma macina e situatia asta intreaga, ca nu mai ma pot odihnii cu gandurile astea.Asa as vrea sa fac, din start este exclus sa imi continui facultatea. Chiar nu pot face fata, va rog sa ma intelegeti. Ce ati face voi in situatia aceasta, cum ati proceda? Chiar am nevoie de ajutor si de un sfat serios. Cei care nu intelegeti situatia, decat sa comentati aiurea mai bine va abtineti pentru ca durerea si problemele unui om nu sunt ceva de ras sau de ironizat. Va mulțumesc din suflet daca m-ati putea ajuta cu un sfat macar.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| LordCristobal a răspuns:

In primul rand da-o incolo de fata si nu te mai gandi la ea.Fa-ti un program productiv care sa te ajute sa uiti de gandurile alea negre.Adica citeste cate o carte pe saptamana, fa sport(alergari, bicicleta, inot sau ce sport iti place tie).De asemenea incearca sa iti reactivezi vechile pasiuni care iti aduceau bucurie in suflet.
Legat de facultate si pompieri, gandeste-te cu bine cu care din ele rezonezi mai mult si fa cea mai buna alegere pe care poti sa o faci. Eventual rezerva-ti o ora sau o zi din viata ta in care sa te gandeste la problema existenta.Mai bine ar fi sa dai la pompieri ca tot ai zis ca iti place sa ajuti oameni si mie personal mi se pare o chestie mai faina decat facultatea.
Si incearca sa vorbesti si cu ai tai pentru ca te vor intelege chiar daca se vor supara putin pe tine.
Si mai da-le incolo de fete ca nu merita sa traiesti un calvar pentru ele.
Uite eu am 22 de ani si ma nu imi pasa ce cred fetele despre mine.Ba mai mult de atat sunt virgin si nu am chef de fete deloc.
Cand te trezesti dimineata si te uiti in oglinda spune despre tine cateva cuvinte minunate care sa te incurajeze.De exemplu:,, Sunt un baiat destept, frumos si sunt capabil de lucruri marete si nu trebuie sa las o piedica sa ma descurajeze"
Asa ca fruntea sus si iesi din situatia asta pentru ca sunt ferm convins ca esti o persoana minunata si demna de tot respectul.Eu iti pumnii sa iesi din situatia asta.
Succes si mult noroc!

| AndreiMarius01 a răspuns (pentru LordCristobal):

Multumesc om bun pentru cuvintele pretioase.Am sa incerc din rasputeri sa meditez bine la ce mi-ai scris si sa incerc sa pun in practica?

12 răspunsuri:
| Archangells a răspuns:

Doamne ajuta! Iti recomand sa discuti cu un duhovnic ortodox problemele care te macina. Te poate ajuta foarte mult harul divin sa scapi de depresie. Oamenii credinciosi nu au depresie. Citeste cartea Staretul Tadei- Cum iti sunt gandurile asa iti este viata. Gandurile pot fi de natura proprie sau de natura exterioara de la divin sau de la demoni. Poti scapa de ele prin rugaciune, citire de psalmi, o viata aproape de Dumnezeu, participare la tainele bisericii, spovedanie, impartasanie, Liturghie, maslu. Fa sport si eu zic sa nu te lasi de facultate daca ai facut pana acum. Cauta urgent un preot ortodox care sa te incurajeze ca de asta ai nevoie. Legat de sufletul pereche, ai timp sa te casatoresti. Vezi de ce nu a mers si capata experienta. Pastreaza-ti fecioria pana la casatorie daca vrei sa iti mearga bine. Citeste cartea lui Paisie Aghioritul - Viata de familie. O gasesti si pdf pe net. La pompieri poti da oricand, asa ca mai bine da examenele la care poti invata si mergi in restanta cu restul. Doamne ajuta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

La 21 ani ești tânăr. Mai sunt femei pe lumea asta. Nu poți lăsa una să îți distrugă tot ce ai. Examenele din sesiune se poate da încă odată, nu e cazul sa renunți.

| Freya1 a răspuns:

Daca nu te descurci cu bani poti discuta cu ai tai si sa le spui in ce situatie esti, pe urma sa mergi la un psiholog care sa te asculte si treptat sa te pui pe invatat.Alta solutie nu exista.

| Nirvanaaa a răspuns:

Eu m-as zbate pentru facultatea aia pana la capăt. Ai muncit sa strângi bani pentru ea. Ok ai suferit, te înțelegem. Nu te-ai putut concentra, iei restante și le dai la toamna ca nu e problema. Ia materiile mai ușurele și încearcă sa treci la ele ca sa iei rămână restanta la cele mai grele.
În viață trebuie sa ne facem curaj, or sa vina multe probleme, multe suferințe, dar nu trebuie sa le lăsăm sa ne dicteze noua viața. În 10 ani vei mai uita din trăirile de acum, dar vei rămâne cu regretul ca nu ai terminat Biologia. Și nu e păcat de munca ta de pana acum?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut.O parere scurta.
Suni parintii si le spui ca ti-ai rupt piciorul si ai nevoie sa-ti trimita bani de spital si tot ce ai nevoie(cauti pe net cheltuieli pe care le poti avea). Dupa iei banii aia si ii folosesti pentru chirie.
Le spui ca daca nu-ti dau bani pentru problema cu piciorul rupt, nu ai cum sa mergi la facultate pentru ca vei pierde examenele.le spui ca ai complicatii scoti acolo de 1000lei sa-ti trimita(le explici ca pierzi examenele, materia e grea).
Acum, cu banii trimisi de parinti tu iti iei chirie si mergi la examene sa le iei.
Daca le pici ramai cu chirie si dai vina ca ai avut complicatii mari cu piciorul.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti destept rau. Ce mananci?

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

?

| slayer09 a răspuns:

Eu in locul tau as face asa: cand imi vine vreun gand catre ea, as incerca sa cant, sa dansez, sa ma rog, incearca sa faci lucruri frumoase care te ajuta sufleteste si te trezeste din depresia asta catre ea atunci cand ai ganduri catre prietena ta, usor usor, azi un gand, un lucru frumos, maine la fel si tot asa si o sa vezi ca nu o sa te mai afecteze dupa ceva timp, dar trebuie sa ai rabdare si vointa sa depasesti starea asta a ta, si gandurile astea. Nu esti singur in lumea, nu iti pune toata viata ta in mainile ei, uit-o, traieste in prezent, nu mai aduce in mintea ta trecutul, incearca sa te concentrezi doar pe prezent, sa iti impui sa fii doar in prezent si sa nu lasi mintea sa se duca in trecut.

| AndreiMarius01 a răspuns (pentru slayer09):

Multumesc de ajutor om bun?

| DeeaDeea94 a răspuns:

Ai început un lucru, stai să îl termini până la final, așa se face nu există să renunți. Dar există mereu un dar... nu știu câți ani mai ai de facut facultate, dar daca deja ai facut jumatate, zic să o termini, deoarece timpul e foarte scurt si apoi o sa te alegi cu ceva. Ai zis că vrei să mergi la pompieri, mi se pare o alegere buna deoarece e la stat iar cu biologia nu stiu cand o sa iti gasesti tu un loc de munca, la pompieri e sigur. E foarte indicat să alergi în natura, sa faci putina miscare, asta pentru psihic și fizic...Cât despre fete sunt destule, o să îți treacă cu timpul, trebuie să o blochezi pe retelele de socializare sau sa o stergi sin lista de prieteni, astfel nu o sa o mai vezi si o sa iti treaca mult mai repede.

| Claudia10girl a răspuns:

Cred ca ar trebuie sa mergi in fiecare zi sa faci miscare. 1-2 ore de alergat, mers prin parc, cu ceva muzica pozitiva si o sa iti treaca gandurile.