| Aditu94 a întrebat:

Salutare tuturor,am si eu o curiozitate, vis a vis de o relatie si diferentele de varsta aparute din atractia dintre un barbat si o femeie.
Ce parere aveti de diferentele mari de vârsta dintre un barbat si o femeie, de exemplu : el are 28 ani si ea 40 ani?
Exista vreo posibilitate ca cei doi să aibă o relatie si nu doar o aventura, ce cu timpul sa reziste si să înfloreasca? Care ar fi factorii PRO si CONTRA din punctul dumneavoastra de vedere?
Va astept cu raspunsuri, dau fundă. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice e posibil în viață. Personal nu sunt fană aceste povești și sunt sceptică, tind să cred că nu or să țină, deoarece mentalitățile de vârstă, oricât ar fi, tot vor ieși la un moment dat la suprafață.

Acum însă depinde și de parteneri, dacă el/ea ăla de 28 de ani a trecut prin multe și are o gândire ca de 40 de ani, iar ea/el ăla de 40 a trăit vremuri liniștite și e ca un copil la gândire, probabil că relația ar merge. Adică nu aș vedea diferențe mari de mentalitate. În final dacă pe ăia de vârste diferite i-au atras, posibil să fie și asta, tocmai faptul că deși sunt de vârste diferite, ăla micul e destul de matur pentru vârsta lui, iar ăla maturul e destul de copilăros pentru vârsta lui.

Însă rămân suspicioasă la ideea că un om de 28 de ani, chiar s-ar uita la unul de 40, deoarece mi se pare greu de acceptat, dar fiecare cu gusturile lui. Sau chiar și invers, mai ales dacă ar fi și într-o postură să lucreze cu oamenii de acea vârstă, studenți, elevi, clienți.

Deci contra văd tot ce am spus mai sus.

Pro, văd ca și când mentalitățile astea de vârstă pot aduce un plus într-o relație și chiar în viața celuilalt partener, deoarece fiecare învață ceva de la celălalt și mai adaugă ceva la mentalitatea celuilalt. Dar ar trebui ca măcar să aibă lucruri în comun dacă vor să mențină o relație. Adică dacă ambii vor la mare sau ambii sunt fani citit ori fani una sau alta, va dura relația, deoarece în cazul acesta mentalitățile de vârstă nu se vor resimți.

| carevaescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu sunt in dezacord cu ideile tale, per se. Dar vreau sa menționez ca nu exista vreun motiv sa credem ca lipsa de diferența de varsta ar garanta mai mult durabilitatea relatiei, iar acest lucru il putem observa in realitate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru carevaescu):

Right! Eu doar am formulat așa per total niște ipoteze. happy În final în secolul 21 nu mai ai garanția a nimic, în relații. Sunt oameni care își declară iubirea în fața Lui, apoi stau frumușei 20, 40 de ani iar după atâția ani, unul sau una bătrân/ă pune chiar ochii pe o puștoaică/puștan deci orice este posibil în secolul 21, iar grădina Domnului este mare, spunea cândva o vorbă. happy Și oricum nimic nu este garantat 100% în viață. happy

21 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Nu varsta mentine o relatie, varsta e doar un numar.
Acum nici sa gadem in extrema cealalta...
E posibil ca cei doi sa aiba o relatie daca exista o chimie si ceva puncte comune, nu doar atractie fizica.
Nu e ceva exagerat 28-40!
Acum fiecare are standarde si perceptii diferite, nu cred ca e cazul sa te iei dupa gura lumii!

| darrio2007 a răspuns:

Depinde de respectul si modul cum se comportă reciproc, in acea relatie.
Intr-un fel se vede perspectiva vietii de la 28 de ani si alta de la 40 de ani. Totul depinde doar de ei.
Nu exista o regula general valabila.

| Violleta2022 a răspuns:

Posibil sa existe doar sex intre ei, ca diferenta este mult prea mare pentru ceva real, stabil sau de durata.

| Manoila27 a răspuns (pentru Violleta2022):

Tanti violeta se vede ca esti la pensie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Manoila27):

Mai am vreo 15 ani pana la pensie, mai baiete! happy

Tu esti din ala ca o musca efemera, in fiecare noapte iti faci cont nou pe TPU si dimineata adimina ti-l inchide laughing

| sierra1 a răspuns:

Dacă Macron poate la 45 ani cu nevastă-sa din 1953, de ce nu?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, există. Dacă fac copii împreună, mai ales.

| GabiDumitrescu a răspuns:

E posibil breh, la orice varsta si orice diferenta, si lasam complet factorul material deoparte. Desigur ca cu cit diferentele de varsta sunt mai mari, sansele sa fie ceva REAL scad, dar vor exista mereu. Vezi tovarasul Macron de exemplu. Sau eu am avut doi bunici cu vreo 15 ani diferenta intre ei... si erau ok. P.S. Cred ca cel mai mult conteaza sa aiba valori similare, mentalitati similare, si mai ales o stare de sanatate similara - sau ala care e mai jos sa traga sa ajunga sus. Nu ai cum sa mentii pe termen lung o relatie intre un/o couch potato si o persoana activa, pentru ca faptul ca zaci/ai activitate fizica se vede si in puterea de munca, starea de spirit, libido.

| Freya1 a răspuns:

Cred ca asta depinde de la om la om.
Sunt persoane atrase doar de oameni mai mari sa zic asa, si dacă și persoana cealaltă e atrasa de persoane mai tinere poate sa meargă cumva.

O părere pro sincer nu prea am,pentru ca eu nu fac parte din categoria de oameni ce pot fi cu cineva cu o diferență mare de vârstă.Dar probabil pentru unii e ok dacă asta le place,considera ca are mai multa experienta etc.

Pareri contra am câteva,si pot sa le enumăr din punctul mei de vedere,adică de ce nu as putea eu sa am o relație cu cineva de vârstă tatălui meu și cred ca asta e și prima părere contra,îl vad ca pe tata,și nu am cum sa am atracție fata de un om ce poate fi tata pentru mine,pot sa am respect da.
Alta chestie ar fi ca cei mai tineri sunt mai vioi,vor vacante,vor o ieșire,vor o zbenguiala,sa încerce lucuri noi,în timp ce cei mai în vârstă trecuți deja prin treburile astea vor mai mult sa se odihnească,sa trăiască în liniște etc.
Poate sunt tineri ce vor copii, iar partenerii având deja copii și trecând prin treaba asta nu mai au răbdarea necesara de asa ceva, sau nu mai pot.
Șansele ca partenerul tău tânăr, de vârstă ta sa moara de vreo boala sau accident stupid la un pic de timp de relație, sau după ce ai pus suflet sunt destul de minime.Dar când ești cu cineva mai în etate știm cu toții ca "doamna" vine mai repede și automat ajungi tanar/a și vaduv/a în suferință.
Și multe altele zic eu.

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Nu varsta per se determină forma si durabilitatea relatiei, ci vointa, efortul depus, principiile, etc.

Pro/contra e o pierdere de timp. Sunt infinite motive pro, infinite motive contra.

Din aceste doua infinitati, ei doi isi vor alege setul lor propriu de pro si cel de contra, si vor gestiona conform credintelor lor.

| CleanHeart a răspuns:

Da, se poate și sunt pro la tot ce înseamnă iubire

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

CITEȘTE DE 100 DE ORI

2 trebuie să fie de aceiași vârstă când se căsătoresc.

DE CE?

CA SĂ NU FIE DIFERENȚĂ MARE ÎNTRE EI CA ASPECT DUPĂ 40 - 45 DE ANI.

În pozele astea sunt eu cu nevasta la 49 de ani și căsătoriți de 21 de ani.

Am aplicat - EFECTUL OGLINDĂ - toată viața, adică ne-am îmbrăcat și la fel și lumea credea că suntem frați GEMENI.

https://i.postimg.cc/PxZwTy0J/poza-1.jpg

https://i.postimg.cc/MpTfvqgh/poza-2.jpg

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Salut.
Ca ceva sa infloreasca daca exista exemplul dat de tine, cel mai important lucru e sa pune-ti semintele din prima.
Sa infloreasca 5-10-15-20-25 ani impreuna?
Stabiliti ce anume, lucrati la ele, udati-le zilnic impreuna si o sa infloreasca. Cum ti-am zis eu propiu-zis, asa e si cu infloritul la figurat a unei relatii 28-40 ani. Nu conteaza varsta, trebuie sa fiti pe aceeasi dorinta si scopuri. unul a ajuns la dorinta respectiva la 40, altul la 28 si de acolo continua impreuna.
Nu e o dorinta sau un scop anume, e ceea ce vor ei sa infloreasca in aceea relatie.
Bafta

| AlinCC96 a răspuns:

Este posibil.Am un fost coleg de școală însurat cu o femeie 45 plus el are 26. Atât timp cât sunteți fericiți împreună, de ce nu?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AlinCC96):

Oh, da! Gaina batrina... si care e povestea la el? Cum s-a inchegat treaba?

| Manoila27 a răspuns:

Depinde.Am vazut tipe de 40 care arata mai bine decat multe de 25.
12 ani nu este o diferenta atat de mare.
Conteaza varsta interioara, am intalnit persoane batrane la 30 de ani fara chef de viata, plictisite, cu fete acre, mers duminica z]la biserica si de sarbatori.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Manoila27):

Îți împărtășesc ideea happy Chiar da, cam exact ceva de genul i-am zis și eu, sar te contrazic cu biserica.

De unde pnm ați găsit voi să asociați Biserica cu bătrânețea? Sunt adolescenți care au 15 ani și stau doar la drogăreală și adolescenți care merg la biserică duminică de duminică și de ce nu sunt și populari prin rândul fetelor/băieților.

Cum sunt și moși și babe care încă nu au cedat de la droguri și încă mai bagă în loc să se ducă la Biserică deoarece moartea le sună la cap și moși și babe care se duc la biserică și care încă mai au și chef de viață (au grijă de nepoți, merg în cluburi sau varii distracții, au chiar amanți iubăreți).

Ce vreau să subliniez este că : NU BĂGAȚI VĂ ROG BISERICA ÎN GAȘCA BĂTRÂNILOR.

Că acum se duc mai mult bătrânii că tinerii nu mai au niciun habar de biserică și chiar au ajuns ca în vorba lui Iisus "Cine se va rușina de Mine, mă voi rușina de el la judecată." Este altă mâncare de pește.

Dar Biserica/ortodoxia și până la urmă orice religie ai studia, este la fel ca Yoga, aia pe care o venerează toți azi. Faci un sport al minții ca să fii conectat cu spiritul și în final dacă tu crezi cu God-ul tău. Faci un efort să ai un program, ca uneori sau mereu duminica să mai poposești la Biserică.

Dacă ajungi mereu și te ții de program, oare nu poți să te ții și de dieta aia minune, sau de pașii ăia ca să-ți deschizi afacerea mult visată?!

Deci ia uite cum Biserica nu e doar corabia moșilor și babelor. happy De tine depinde ce vrei să vezi. happy Dar nu vă luați de Biserică, ea este a tuturor. God a lăsat-o ca acolo să ne odihnim sufletele când sunt căzute. Dacă voi tinerii nu mai aveți un suflet și nu aveți nevoie de Biserică e problema voastră, dar nu vă luați și de restul care au un suflet pe care vor să-l odihnească uneori în Casa Lui. Și aceia nu sunt doar moși și babe. happy

| emazuza a răspuns:

Se zice ca vârstă nu contează, depinde de compatibilitatea dintre ei, dar dacă el va vrea copii peste câțiva ani....asta ar fi o problemă.
Nu am nimic împotriva relațiilor de acest gen, dar eu una nu aș putea să fiu cu un băiat mai mic cu 12 ani...