| Cristian87 a întrebat:

Salutare tuturor!
Locuiesc de o buna perioada in Germania, alaturi de parinti si de un an si jumatate, vorbesc cu o fata din Romania. Problema este ca au mai existat mici certuri intre noi, dar am trecut peste, amandoi dandu-ne seama unde am gresit, nevrând sa renunțăm la relatia noastra. Avand propria afacere, nu ma vad inapoi in Romania, iar ea momentan este in ultimul an la facultate.
Dorința mea cea mai mare este sa reusesc sa o aduc in Germania si sa incercam sa ne punem pe picioare amandoi. Cum ati spune sa ma comport cu ea si sa o conving sa vina aici?
Va multumesc!

19 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai nu ai ce trucuri sa folosesti, daca ea este pregatita sa vina va veni candva desi ma indoiesc deoarece face scoala in Ro, daca nu este obisnuita cu strainatatea sau poate isi doreste altceva (adica nu sa munceasca in Germania) ce poti face?
Eu zic ca astfel de relatii sunt sortite esecului datorita distantei!
De ce? pentru ca momentan nu aveti scopuri comune si nici drumuri se pare!

| Cristian87 explică (pentru Simpatic):

Eu sincer, ma pot duce si in alta parte daca ea nu isi doreste in Germania. Ma pot adapta oriunde. Doar ca eu in Romania nu am ce face. Asta e problema

| Simpatic a răspuns (pentru Cristian87):

Te inteleg, dar daca ea isi doreste in Romania sa continue? cum te adaptezi ca ai zis de orice alta tara dar de Romania ca nuwinking
Sper sa fiti bine!

| MarianWLF a răspuns:

Daca nu doreste sa vina ea singura din propria initiativa nu ai cum sa o convingi, poti doar sa continui relatia ca si pana acum, relatile la distanta sunt dureroase, pline de dor, singuratice, daca nu reusiti sa fiti fizic impreuna in cel mai scurt timp nu va functiona pentru ca exista mereu pretendenti, mai ales cand nu esti langa ea, intreab-o ce planuri are dupa facultate, poate ea doreste sa munceasca in domeniul studiat acasa in ro, e de apreciat ca ai intentii serioase dar trebuie sa o intrebi ce vrea sa faca dupa facultate sa afli daca esti inclus si tu in viitorul ei, nu vreau sa pun raul in fata dar daca evita sa vina la tine esti constient ca nu exista un viitor, ea aici tu acolo cu anii nu se poate.

| Cristian87 explică (pentru MarianWLF):

Din ceea ce ea mi-a spus, vede un viitor impreuna. Oricum voi merge in Romania in scurt timp si voi vorbi cu ea. E cel mai bine. Vreau sa aflu ce intentii are. Una e sa vorbesti fata in fata, alta e sa vorbesti la telefon

| MarianWLF a răspuns (pentru Cristian87):

Adevarat, fata in fata vorbiti mai clar.

| Violleta2022 a răspuns:

Te duci in Romania si o ceri in casatorie, fiindca fara efortul sa mergi tu acolo, nu vei avea cum sa o convingi.

| understandasimpleuser a răspuns (pentru Violleta2022):

Cum sa o ceara in casatorie daca se cunosc de 1 an jumate de ce sar grabi sa faca pasul asta si pe urma sai para rau de alegerea facut

| Cristian87 explică (pentru understandasimpleuser):

De alegerea facuta nu ar avea de ce sa imi para rau. O cunosc foarte bine pentru un an si jumatate de relatie. Numai ca vreau sa mai las sa treaca timpul si daca intr-adevar totul va merge ca si pana acum, voi face si chestia asta, chiar in ajun de Craciun

| Violleta2022 a răspuns (pentru understandasimpleuser):

Si de ce nu s-ar casatorii cdaca se iubesc si vor s afie impreuna? Sunt oamnei trecuti de 23-24 de nai, odata ce ea termina facultatea, el are business, se cunsoc de destula vreme, deci care-i problema?
Eu m-am casatorit dupa 6 luni si am o casnicie foarte fericita si foarte lunga.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cand te a refuzat sa vina in Germania ce motiv a dat?

| Cristian87 explică (pentru suntserios):

Nu am deschis subiectul pana acum. Ea a fost cea care a spus ca vede un viitor impreuna cu mine si ca a fost acum ceva timp in Germania si ca ii place

| suntserios a răspuns (pentru Cristian87):

Pai si daca nici macar nu stii despre ce e vorba de ce pleci direct pe premiza ca trebuie sa o convingi? Poate trebuie doar sa o intrebi

Fiindca s-au intamplat foarte multe lucruri rele in ultimul timp si chestia asta m-ar termina complet. Sunt foarte dedicat relatiei si pun foarte mult suflet in ceea ce fac

| suntserios a răspuns (pentru Cristian87):

Atat de dedicat relatiei incat nu ai avut un dialog de baza despre viitorul relatiei?

Momentan nu laughing las lucrurile sa mearga de la sine

| siriusblack98 a răspuns:

Nu ai cum. Tu ai intrebat o ce ganduri are macar dupa facultate? Probabil ca fata face o facultate cu gandul sa lucreze apoi in domeniul respectiv, nu sa plece in Germanica sa faca cu totul altceva, pentru ca asa a facut o facultate efectiv degeaba. Tu trebuie sa ai o discutie cu ea si sa intelegi foarte bine ce ganduri are dupa facultate si ce vrea sa faca cu viata ei. Daca va doriti fiecare altceva, atunci situatia e clara as zice.

| Cristian87 explică (pentru siriusblack98):

Ea a spus ca tot ceea ce face, face pentru binele nostru. Ca vrea sa faca ceva sa ne fie bine pe viitor

| siriusblack98 a răspuns (pentru Cristian87):

Bun, dar acel plan al ei cuprinde si mutatul in Germania alaturi de tine? Ca poate ea vrea sa faca ceva in Romania astfel incat sa te aduca eventual si pe tine inapoi. Adica nu stiu ce este la voi acolo, trebuie sa discuti incetisor cu ea ce planuri are mai exact dupa facultate si cum vor fi implementate acestea.