Ca sa nu va certati de la inceput accepta varianta cu numele de familie al amandurora, chiar nu are mare importanta ca este mai lung.
Ramaneti fiecare cu numele lui
Mai putina birocratie.
La urma urmei ce conteaza?
Sa nu existe suparari, fiecare sa isi tina numele.Am auzit ca in Italia asa este legea, fiecare are numele lui de familie.In RO poti alege, daca tu vrei pe al tau, ea pe al ei, pastrati-va numele si o sa fiti ambii hapy.
Sa puneti ambele nume suna naspa si nu-i practic deloc, aici ai dreptate.
Daca pentru ea conteaza asa de mult, spune-i ca si pentru tine conteaza, asa ca ramineti cu numele cel aveti acum.
Daca nu accepta, atunci sa isi caute altul sal ia de catel de companie ea se pare e din aia care vrea sa conduca, ea sa fie sefu.Intr-o casnicie nu-i nimeni sef, trebuie sa participati ambii.
Daca nu vrea sa treaca pe numele tau atunci sa treaca pe numele altuia asa spune-i, ca tu iti cauti alta care nu-i asa ciufuta
Mie îmi trece soțul pe numele meu.Suna și mai bine, i se și potrivește, și nu prea are nici pe cine sa moștenească la o adică, în fine.Dar nah, fiecare cu chicitele lui.Si eu prefer sa îl păstrez pe al meu pentru ca imi place, mi se potrivește și tatăl meu doar pe mine ma are eu fiind fata.Si copilului ii suna mai bine numele meu decât al lui și atunci nu a avut nimic împotriva.
Păstrați-vă numele fiecare dacă nu va convine.In fond, tot căsătoriți sunteți.
Numele ca numele... Dar ați clarificat și lucrurile astea pe care le scriai în urmă cu șase luni?
"- Prietena mea îmi jignește foarte mult familia.
- Mă tot amenință cu înșelatul, că ea o să se vadă cu x sau y când aș fi eu plecat din oraș, lucru care tind să cred că a avut loc zilele astea
- Se consideră net superioară tuturor, ea le știe pe toate
- Dacă greșește ea ceva și e evident vina ei, tot eu sunt de vină
- Am încercat de mai multe ori să discutăm, însă doar părerea ei contează.
- Eu m-am săturat de atâtea amenințări cu despărțirea și de atâtea certuri fără nici un rost. "
Nu de alta, dar îmi par niște probleme muuuult mai grave decât problema numelui.
Dar tare incapatanata mai este logodnica ta. Si eu eram si sunt independenta din multe punct de vedere...si orgolioasa pana la cer si inapoi, dar, in general femeia ar fi bine sa cedeze in privinta numelui, mai ales daca numele de fam ar barbatului este unul decent.
O femeie care nu vrea sa renunte la numele ei de familie si sa il ia pe al tau nu e o femeie cu care sa te casatoresti.
Incearca sa ii spui ca ideea casatoriei e sa deveniti o singura familie, unita sub un singur nume. Dar nu cred ca o sa te intelegi cu ea. Incearca totusi sa cauti sa intelegi motivele pentru care nu vrea sa iti ea numele, asa probabil iti va fi mai usor sa renunti la ea.
Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite. Ca și practici statornice la noi în țară, soția ia numele de familie al soțului. Dacă ea nu vrea să poarte doar numele tău de familie poate opta pentru a purta ambele nume reunite (ex: Popescu-Ionescu Maria).
Poți încerca s-o convingi folosind un argument general valabil, anume identitatea familiei (ex: soții Popescu în loc de soții Popescu și Ionescu)
Atâta timp cât sunteți fericiți impreuna nu cred că mai are importanta numele. In cazul in care numele este folosit in cadrul locului de munca sau ceva important automat îl păstrezi.
Cred că cea mai buna idee este numele lung!
Ea sa faca ce vrea, tu si copii sa aveti numele tau de familie, ce atatea ifose pe femeile din Romania...