Daca nu iti doresti copii, e alegerea ta. Dar nici sa stai in casa cu parintii tai, care vor altceva, pana la 25 sau 30 de ani nu poti. Daca tu iti doresti altceva si ceilalti au o alta parere, ar cam trebui sa te muti pe cont propriu cand faci ceva banuti cat sa te intretii singur. Din moment ce esti major, deciziile ti le iei tu singur, fara sa ii mai implici pe mama sau pe tata. Daca tu vrei sa-ti faci viitorul cum vrei tu, nu mai e loc si timp sa te uiti in gura lor despre ce cred ei. Ti-ai format deja decizia, atunci ti-o asumi si traiesti conform acestei decizii. Restul - ce cred altii - nu conteaza.
Nu toti de pe lumea asta fac copii. Nu ne am nascut toti sa ne reproducem. Societatea nu mai vrea asta de la noi. E doar un obicei invechit ca toti sa aiba copii.
Mai spunea ca cica au muncit in strainatate pentru tine, ca da facă casa ca sa imi ramana mie si prostii de astea, noroc ca o sa mai am o soră si nu o sa mai stau cu grija, ii las ei casa!
Alea sunt manipulari emotionale, sunt reprosuri. Viata ta nu depinde de ce-au facut ei in trecut. Viata ta depinde de alegerile pe care le faci doar tu. Tu alegi cum iti traiesti viata. Si deocamdata, ai ales foare bine. Sa iti traiesti viata, sa te descoperi pe tine, muncind, facand ce-ti place, cunoscand diversi oameni, cunoscand lumea. Sunt multe de facut. Iti trebuie timp pentru astea. Si norocul tau e ca tu dispui de acest timp sa faci toate astea. Ai doar 18 ani si de-acum inainte ai timp sa faci ceea ce-ti propui. Pana pe la 35-40 de ani e ok sa iti traiesti viata. Si asa oamenii secolului 21 fac copii mai tarziu acum.
S-au mai schimbat vrremurile, nu mai fac toti copii pe la 20-25 de ani. Acum viata e mai grea. Intai trebuie sa muncesti din greu sa te sustii pe tine intai. Apoi sa sustii o familie, tu fiind baiatul... e greu. De aia trebuie sa-ti iei tot timpul sa te gandesti, sa muncesti, sa te pui pe tine in siguranta intai. Sa fii sigur ca ti-ai trait viata intai, nu sa te legi singur de credite de care n-ai nevoie, de crescut bebelusi si altele cand tu trebuie sa te dezvolti ca om.
Lasa, ca e bine cum gandesti tu. Gandirea ta e de viitor. Intai sa te maturizezi tu ca om, sa obtii o siguranta financiara, sa obtii o perspectiva asupra lumii in care traiesti, iar apoi ai tu timp sa-ti intemeiezi o familie, n-ai grija!
Cred ca ar fi ok prima data sa locuiesc cu un prieten gen sa impartim chiria, sa avem cate un loc de munca si daca o sa vreau sa ma mut cu viitoarea iubita sa avem fiecare cate un salar si altfel este!
Oricum nu o sa vreau copii! Nici matusmea nu are si are 32 de ani si sta cu iubitul ei de 29!
Nu ii trebuie ei copii, vrea să se distreze, nu sa aiba grijă de purandei!
Ai tot timpul sa te gandesti si sa experimentezi. Cum ai zis si tu, inainte de copii, sa le iei cu cap - sa muncesti, sa cunosti lumea, sa ai un apartament/casa, sa ai bani pusi deoparte si sa ai o fata pe care sa o iubesti si care sa te iubeasca. Apoi, o sa ai tot restul vietii timp de copii.
Din ce am citit eu parintii tai nu vor sa iti iei zborul de la ei, vai de mama ta ce destin te asteapta daca te decizi sa ramai in ''mocirla'' asta NU AI IDEE, nu e vorba de dorit copii, dar nici o relatie nu o sa iti faci din cauza impedimentului asta
Nici nu am citit pana la capat. Prea multe idei preconcepute. Pacat. Esti tinar, pana la batrinete mai aduni o gramada, fiecare aduna.
Totusi, ai tai au dreptate, nu ca se asteapta ca sa ii intretii cand nu vor mai putea, desi spera la asta, si au dreptul, caci te-au crescut, ci pentru ca chiar vei fi singur si fara ajutor la batrinete.
Dar ar trebui sa te gindesti ca daca parintii tai aveau gindirea ta, tu nici nu ai fi existat. Dar e fain ca existi totusi, nu? Oricum ti-ar fi viata, faptul ca existi e ceva. Da si tu posibilitatea altora sa existe!
Pai simplu... Îți trăiești viata pana la 30 de ani, și apoi îți întemeiez o familie, în ăștia 12 ani ai timp sa îți trăiești viata. Ca pe la 30 40 deja nu mai ai acel spirit petrecăret
Eu daca existam sau nu era aceeasi chestie!
Eu regret ca m-am nascut,traiesc degeaba! nimeni nu ma iubeste,mu mai pot avea incredere in mine, cel mai bun prieten de al meu m-a tradat, nici nu mai ies din casă ca urasc lumea ca e rea si nu vreau sa mai mai vad pe nimeni, in nimeni nu mai poti avea incredere! Ii urasc pe toti! Eu nu mai am chef de viata, dorm non-stop
Tu ai idee cum e sa ai 28 de ani si sa nu fi avut niciodata o prietena, numai vorbesc de un grup al tau de prieteni? daca de acum ai inceput sa te vaiti ce o sa faci daca cum necum o sa ajungi in situatia mea! raspunde-mi te SINUCIZI?
"Acum viata e mai grea..."
Mai grea? Cum? Toate descoperirile astea tehnologice ne uşurează, nu ne îngreunează viaţa. La un singur click ai obţinut informaţia de care ai nevoie; stai tolănit în fotoliu în faţa monitorului, faci comanda şi îţi vine produsul la uşă; rafturile supermarketurilor sunt pline cu de toate - legume, fructe, brânzeturi, lactate, carne de pui, vită, porc etc. Ia-auzi la ea - viaţa e mai grea.
Sa mor eu si credeam ca sunt singurul, ce ghinionisti suntem!
La multi daca le zic ca pana la 18 ani nu am avut primul sărut se miră.Eu am un fost prieten care are 16 ani si a avut peste 20 de relatii, primul sarut la 11 ani, cat noroc poate sa aiba, nu e foarte frumos dar nici urat.Ce norocos e parca vrajeste toate fetele ca sa il placă. Daca mai stau sa tanjesc alti 10 ani pana la 28 de ani cat ai tu, eu innebunesc de tot, deja sunt depresiv, si daca o sa intru in depresie calumea o sa fie nasol.Tu degeaba o sa ai relatii acum sau mai tarziu daca nu ai avut in tinerețe!
Peste cativa ani o sa-ti aduci aminte de tine, cel de acum. Cu cat inaintezi in varsta, te mai coci la minte si o sa scapi din rolercoasterul asta emotional al adolescentei. Daca ramai rational, totul o sa fie bine. Cauta-ti ceva de facut mai productiv, ceva care sa-ti aduca placere sa traiesti Ia zi-mi ce-ti place sa faci?