| Costinnicusor2296 a întrebat:

Salutare
Voi cum gestionati o relatie cu parintii posesivi sau protectivi cand de un an de zile m-am mutat din casa parintilor cu chirie impreuna cu partenera mea iar mama continua sa-mi reproseze si sa ma ameninte cu lucruri ca din cauza mea s-a imbolnavit de ficat si ca nu ma suna din cauza prietenei mele, ca nu o vizitez impreuna cu prietena mea si indiferent de cat i-am explicat lucrurile cu calm si cu rabdare tot o tine pe a ei. Ceva sfaturi?

37 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

O lasi sa se crizeze fara sa reactionezi, cand parintii se baga in relatia ta ramai fara relatie, esti major si ai nevoie de familia ta, aceea e prietena ta in momentul de fata, alaturi de ea duci fiecare zi, tine cu dintii de relatia ta daca esti fericit si nu lasa pe nimeni sa se bage.

| AliGab a răspuns:

Retezi conversatiile cu mama ta si ii spui franc in fata ca reiei legatura cu ea daca se potoleste. Daca nu, spune-i ca o iubesti dar nu ii poti permite sa se bage in viata ta. Cat despre boala de ficat trimite-o la gastroenterolog ca acela o poate vindeca, nu tu.

| AdeA1991 a răspuns:

Mai rarut ca-i mai dragut, asta daca nu vrei sa te duci full no-contact.

| Costinnicusor2296 explică (pentru MarianWLF):

Fericit sunt pentru ca am parte de lucruri care pentru generatia din ziua de azi nu exista: respect intelegere si loialitate, tin la fata asta ca altfel nu mi doream sa continui cu ea

| Costinnicusor2296 explică (pentru AliGab):

Multumesc mult pentru raspuns, eu oricum o sa incerc sa nu mai las sa ma afecteze lucrul asta cu mama

| Costinnicusor2296 explică (pentru eliancodrut):

Pai avand in vedere ca sunt primul din neam care are o relatie stabila pentru ca toate surorile mamei isi cocolosesc pruncii( ajunsi la minim 25 de ani) sa nu iasa din cuvantul lor.

| eliancodrut a răspuns (pentru Costinnicusor2296):

Foarte rau. Eu, de la 16 ani mi-am luat viata in maini. Si acum am familie, copii si o duc destul de bine. N-am intrebat pe nimeni ce scoala sa urmez: m-am inscris singur la liceu, am dat examen, am facut facultate si apoi inca una, fara ca parintii sa-mi ceara ce sa urmez. Ei m-au ajutat cat au putut material si sfaturi, in rest m-am ajutat singur. Nu am intrebat pe nimeni cu cine sa ma casatoresc sau daca parintilor le place sau nu nora. Locuiesc si lucrez in alta localitate decat cele ale parintilor nostri. Am ascultat sfaturile parintilor, dar am facut ce am considerat eu de cuviinta.