anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutări.

Povestea mea începe așa. În plină pandemie am cunoscut un tip pe Facebook, am început să vb și observam că amândoi vizualizăm un viitor asemănător, doar că el locuia într-o altă parte a țării, nu foarte departe de unde locuiesc eu și m-am gândit că asta e o problemă, dar am trecut repede cu vederea acest detaliu. Am început să vb la telefon, apoi cu video șamd. timp de aprox. 3 luni. După aceste 3 luni ne-am întâlnit și ne-am plăcut de la bun început. După câteva întâlniri, el mi-a propus să vin la el în oraș și să mă mut la el acasă. Acest lucru m-a luat prin surprindere, pentru că îmi cerea un lucru mult prea repede, încât noi ne cunoșteam doar de câteva luni. Am zis că hai să încercăm și asta, iar dacă nu-mi place mă întorc acasă la mine. Această mutare a început cu o călătorie prin țară în care ne-am distrat și am reușit să ne cunoaștem mai bine. Întorși din călătorie, ușor ușor m-am mutat la el, iar eu între timp eram preocupată de terminarea facultății fiind în ultimul an. Am reușit să termin facultatea în orașul meu natal, să-mi obțin licența. Ulterior am cântărit lucrurile și am decis să-mi continui studiile și să urmez un master, dar în orașul lui, eu mutându-mă la el.

După aprox. 3 ani de zile locuind departe de casă și de părinți și cu masterul terminat, simt că nu reușesc să mă acomodez în orașul lui. Eu cu el ne înțelegem foarte bine, îl iubesc, ne certăm rareori chiar aproape deloc pot spune, însă locul în care trăiesc în momentul de față nu mă satisface, departe de părinți, de prieteni, de cunoștințe, de locurile dragi. Simt că am plecat dintr-un loc care-mi oferea foarte multe oportunități din toate punctele de vedere și am ajuns într-un loc în care este greu de obținut ceea ce îți dorești și chiar imposibil de multe ori. Nu reușesc să mă mai regăsesc, de la omul muncitor și vesel, care avea țeluri în viață, care iubea să se plimbe weekend de weekend, am devenit un om foarte introvertit, închis, trist care simte că a pierdut foarte multe lucruri. Am oferit foarte mult din mine și am încercat să-i ofer cât mai multe lucruri, încât mie acum nu mi-a mai rămas nimic.

Sunt într-o mare dilemă. Nu știu ce să fac, nu știu dacă el ar face aceleași lucruri pe care le-am făcut eu pentru el, pentru noi de fapt, nu știu în ce direcție să o mai apuc. El spune că nu poate pleca din orașul lui, pentru că are o afacere (nu mare), însă eu mereu am spus că există soluții, există oameni pe care îi poți angaja, se pot deschide afaceri și în alte orașe, chiar mai prospere, cum este cel din care am plecat eu.

Un sfat vă rog.

19 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu aveți binecuvântarea Creatorului peste relația voastră cât timp locuiți împreună fără căsătorie și asta aduce o presiune spirituala negativa peste relatie. Dacă va căsătoriți, în economia Creatorului soțul e capul familiei și soția e binecuvânta dacă îl urmează și eu m-am mutat în alt oraș de dragul soțului, dar mi se pare natural sa îl urmez, el e liderul familiei noastre

| suntserios a răspuns (pentru ania):

Nu toate femeile vor sa fie sclave și fabrici de copii... Unele vor sa fie ele urmate nu sa plece capul și să tacă. Nu mai da sfaturi din astea că nu toată lumea are limitări din astea religioase care sa nu le de-a voie sa se dezvolte că individ.

| Simpatic a răspuns:

Ne-ai spus destul de multe din care puteam trage o concluzie pertineta:
- prietenul tau e genul de om comod care nu iti va intoarce niciodata favoarea pe care i-ai facut-o, tu ai facut oarece sacrificii sa vii la el in oras iar el nu te intelege si nici nu vrea sa te inteleaga.
Sfatul este sa iti cauti pe altcineva si sa mergi acolo unde te simti tu bine in primul rand, cine nu accepta acest lucru nu este pentru tine!

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca ai plecat dintr-un orasel mai mic si ai ajuns intr-unul mult mai mare sau chiar in capitala, e de inteles de ce simti asa.Multi oameni au o conexiune profunda cu orasul natal, iar despre cei care aleg sa se intoarca acolo dupa finalizarea studiilor pot spune destul de multe.

| 12azyjhd4525 a răspuns (pentru dullcat):

La partea cu orașul e fix invers. Mulțumesc pentru răspuns!

| relian a răspuns:

Iubitu tau are o afacere, adica munceste, tu freci menta, nu ai job, dar ceri aluia sa isi lase afacerea sa se mute in orasul ta, interesanta chestie.Ai tu siguranta ca ce face el acolo, o sa mearga in orasul tau?
Dai ceva garantii, apoi omu poate va merge. Tu esti mai pe nicaeri, ai facut doar o scoala si deja nu stiu la ce visezi.
Eu nu as da ce am pe vrabia de pe gard, adica pe tine laughing pana una alta este o femeie intretinuta, care mai face si figuri laughing vrea in orasul ei, ba ne lesi cu povestile astea de pitipoanca de orase mari.

Auzi poate mai prospere, POATE, asta poate, ar putea la fel de bine sa fie si poate sa nu prospere, tu nu-i oferi absolut nimic, doar sa isi lase tot pentru tine, sa se mute undeva unde nu cunoaste, nu are absolut nimic.

Vrei sa angajeze oameni si sa stea in alt oras, doar ca ai tu chef sa stai linga aprintii tai.
Du-te cautati unu de acolo, ia-ti un job ceva, statu si frecatu mentei te duce in drepesie laughing de aia ai gindurile astea de prea mult stat degeaba, ia sa bagi munca la greu, sa vezi cum nu mai ai timp de rahaturile astea.

Ce anume ai facut tu pentru el? In primul rind nu muncesti, nici macar nu te-ai intretinut singura, sa spui vai am fost la ascoala mam intretinut singura, m-am dus si in orasul lui sa fiu linga el.

Ai fost acolo si ala tea tinut cu de toate, deci care este sacrificiu ala ce bati toba pe aici? Nimic, doar ai stat si atit, frecatu mentei, internet probabil, faceai si tu ceva sex din cand in cand, ce mare chestie ai oferit, ce ala nu-ti poate oferi tie, ori spui ca cine stie de ar face ala ce ai facut tu pentru el laughing

Uite eu as face, sa vin la tine in oras, sa ma tii tu de masa, casa, bani, plimbari laughing pfff ce sacrifcii as face, as sta la tine forever laughing daca am si internet, telefon, haine, deci toate sa mi le oferi, stau cu cea mai mare placere.

Tu ii oferi aluia ce am zis? Iara el sa stea si sa o frece la rece sau la cald cu fetitele pe net, ce spui?
Tu nu iai oferit aluia absolut nimic, doar sex, in rest absolut nimic.

Deci despre ce avioane vorbesti aici?

| 12azyjhd4525 a răspuns (pentru relian):

Auzi smechere cu gura până la urechi, dacă era problema banilor o menționam de zeci de ori în mesaj, însă nu am nici eu chef să stau să muncesc pe 3000 net într-un oraș fără viitor, când pot frumușel să mă întorc în orașul meu pe același post și pe bani mai mulți, dar mna pe tine nu te duce mintea se pare. Și pe lângă asta nu vreau să-mi irosesc o parte mare din viață pe navetă doar, pentru că el are o mică afacere și nu vrea să evolueze. Și din nou eu nu trăiesc ca să muncesc, eu muncesc ca să trăiesc nu să stau să trag de mine un an de zile pentru un amărât de concediu și atât. Prefer să muncesc încontinuu, dar să ies oricând vreau eu, nu să mă chinui pentru un concediu amărât tot anul.
Trist e că probabil tu de astfel de fete, femei ai dat în viața ta, profitoare cum probabil crezi tu, dar știi cum e. cine se aseamănă se adună?

| Adinutzzaa a răspuns (pentru relian):

Mă amuză tot ce ai scris aici! Hello, această fată a spus ca de abia a terminat facultate, urmează un Master! A SPUS CLAR CA IN ORAȘUL EI AR AVEA VARIANTE MAI BUNE ALE LOCURILOR DE MUNCĂ! De obicei aspiri spre a evolua, nu a involua! Ceea ce spune ea, nu e vorba de părinți și prietenii, e și asta un factor, dar ea nu despre asta vorbește, ci despre cariera! A, mă scuzi, vrei să las tot și să mă mut cu tine, ok, dar îți asumi și până îmi găsesc un loc de muncă, TU deja având unul, suporți până îmi găsesc de lucru în orașul tău minunat care nu oferă prea multe.
Atâta ipocrizie ai în tine încât să spui ca a oferit doar sex! Femeia s-a mutat efectiv în alt oraș pentru el, și-a terminat facultatea la distanță, și-a lăsat părinți, prieteni, stil de viață pentru el și ea i-a oferit doar sex! Ești bărbat, atâta poți să înțelegi, să nu te reproduci!

| relian a răspuns (pentru Adinutzzaa):

Ia mai citeste odata, fata a terminat scoala ceva ani in urma, apoi sa gindit ca munca e cam grea, ia sa mai lungeaasca nitel scoala laughing asa s-a dus la iubitu ei de acu sa faca chipurile masterat.

Deci ea se putea angaja dupa cea terminat scoala masterul fiind pistiol cu apa nu-ti cere nimeni sa ai master.Dar fata din timpul scolii incepuse sa vorbeasc a cu respectivu, ala normal i-a zis ce face, cu ce se ocupa etc, iar ea a zis asta e bun, o sa ma intretina laughing fac si masteratu, dupa o sa vad pe unde o sterg laughing

Acum dupa cea terminat si masteru, deja i-a venit dor de parinti si fosti prieteni, dar pana acu n-a avut nici o treaba.
Vrea la mamicuta ei acasa, de parca o sa stea cu parintii pana iese la pensie, cam asa ar veni.
Hai sa fim sereiosi, eu am fost finut, nu am spus si alte variante posibile laughing ar mai fi ca s-a plictisit de asta si vrea sa zboare pe alte meleaguri, este si asta o posibila cauza nu crezi?

Cum ea stie ca ala are afac ere si nimeni nusi lasa afacere sa se duca cine surd la vinatoare, se poate baza pe asta, adica ca el no sa vrea sa mearga dupa ea.

E si logic, tu daca ai o afacere, ce faci, te apuci pentru un barbat care nu are job, sa iti muti afacera, ori sa lasi toate si sa te duci dupa ce anume?

Situatia e foarte neclara, da pare amuzant ce spun, dar asta pentru ca informatiile ce ea lea furnizat, cum mai spune cineva pe aici is prea putine, nu poti decat sa faci sceanarii.

Unde pui ce spune ea ca ia oferit aluia marea cu sarea laughing adica nimic, pentru ca a fost intretinuta, plimbata, si asa mai departe de ala, ea na miscat un pai pana una alta.

Ea atentie s-a dus sa faca master in orasul lui, nu spune ce oras, este, nu spune nici in ce oras sta parintii ei, dar cand un oara are universitati, facultati, mic sigur nu este laughing si sa aiba si master la profilul cea facut ea facultatea.

In sf orasul nu e deloc mic asa cum crezi tu, doar nu sunt facultati si universitati la sate laughing sa zici ca cine stie prin ce comuna /sat sta ala.

Sigur nici de Bucurersti nu este vorba, pentru ca spune ca nu-s asa de departe, expresie dupa mine foarte dubioasa, sau prost alcatuita.
Fii aici antena hal de exprimare laughing o citez :

"doar că el locuia într-o altă parte a țării, nu foarte departe de unde locuiesc eu " laughing

am scos asta din context, dar nu conteaza restu.Hai sa analizam fraza asta sau bucata asta de fraza, facuta de un om care are si master, atentie nu-i unu asa oarecare.

A gasit pe cineva care locuieste in alta parte a tarii laughing adica? O alta parte a tarii, comparativ cu ce sau cu cine anume?
Apoi continua, nu foarte departe de unde locuieste ea laughing

Acu stai ca prostu strimb si incerci sa judeci drept, cea vrut sa spuna cu asta?
Ala locuieste in alta parte a tarii, bate cumva ca RO ar mai avea teritorii si altundeva decat are acum si in partea aia altundeva locuieste mos craciun laughing
Ba ne lesi, hai sa fim seriosi.

Acum pe bune, zii si tu tradu, poate nu mai inteleg eu romana bine laughing

Putea sa spuna ca respectivu locuieste in zona ei, dar in alt oras, dar asa ea de faqpt a spus, ca ala ar locui in alta parte a tarii, fata de unde locuia ea, adica ea sa zic era la Bucuresti si ala la Timisoara, cam asta a vrut sa spuna, doar ca a continuat sia scapat perla aia frumoasa, aproape de ea laughing

Daca e aproape de ea, asta inseamna ca si ea tot in alta parte de tara locuieste laughing cascadorii plinsului.

Apoi o baga pe aia cu oferitu, la tinut pe sarcu om numai in puf laughing ea muncea, ea facea totul ala nimic.

Nu s-a mutat in alt oras pentru ala, fata deja terminase facultate la ea in oras, mai citeste odata. Fata na spus ca s-a mutat la el si a continuat scoala la distanta, asta ai dedus tu laughing ea spune ca dupa plimbari prin tara, timp in care sau cunoscut destul de bine, a inceput sa se mute, atentie usor usor sa se mute la el laughing

Ce inseamna sa se mute usor usor la el? Are un mod de exprimare total neobisnuit, zici ca ar fi din basarabia, numai aia vorbesc asa codificat laughing

Eu zic ca fata noastra, dupa ce sa plimbat cu ala peste tot, a spus ca accepta sa se mute la el, dar dupa ce isi termina scoala, facultatea la care era.
Asata ar insemna usor usor, adica in vacante, in weeknd se ducea pe la ala, dar scoala a terminato cum ea singura spune in orasul ei, cu prezenta ei acolo, nu la distanta, asa cum insinuezi tu.Tu poti sa piricepi ce vrei, este fix problema ta, insa femeia spune clar ca sia terminat scoala la ea in oras.
Sa mutat usor usor ca mergea la ala in vizite, bag mina in foc ca asa este.
Ba mai venea si ala pe la ea cand avea timp, nu-i exclus, toate astea facindo sa se mute in sf definitiv cu respctivu, si sa se apuce de alta scoala, doar doar sa nu cumva sa puna fundu pe vreun job laughing

Nici nu avea de ce, trasese biletu cistigator, ala avea omu bani, daca ai o afacere, cit de mica, faci ceva bani, se plimbau, se ce mai faceau eia colo, normal ca huzuresti laughing e viata buna, doar prost sa fii sa te apuci de coada de la sapa, sau de la matura, ori sa te trezesti dimineata sa mergi la job, doar e fata frumoasa, cu scoala, licentiata laughing

Cam despre asa ceva este vorba, nu ce balarii spui tu.Deci ea nu ia oferit aluia absolut nimic, exact cum am spus. Daor sex si placerea aia a lui dea fi cu o femeie, in rest canci laughingpricepusi acu coana mare?

Cit timp a fost la master, era in orasul lui, apoi inca 3 ani n-au fost probleme, acu deja i se pare ca nu se poate acomoda cu orasul aluia laughing dar pana acum 4-5 ani a mers.

Iti zic eu, so saturat fata dde respectivu, deja is 5 ani, gata, si-o dat sama ca ala nu e cea visat ea, a prins aripi, cine stie cine eu fi bagat ceva strinbe, vezi mama ca tu poti mai mult decat ai acum laughing is satul eu de telenovele de genul asta, dar cam asa se intampla.

Ce am spus eu care nu este adevarat, sau na spus fata care intreaba pe aici?
Tu esti cea care una citeste si alta pricepe, asa ca esti femeei, atit poti sa intelegi, ai grija sa nu cumva sa te reproduci, cine stie ce mai iese dupa tine laughing sigur ce iese din pisica soareci maninca laughing asta daca tea mincat undeva si nu te poti abtine sa jignesti pe cei care dau raspuns celui care intreaba.

Asa ca pe viitor fa bine si raspunde celui care intreaba, lasa pe cei care raspund, fiecare cu parerea lui, cu gindirea lui.

Numa bine, fa bine si mergi si te sterlizeaza laughing

| StoicAnalysis a răspuns (pentru relian):

Probabil ca se referea la sacrificii emotionale, ceea ce e corect ce a spus daca la asta se referea. In rest sunt de acord cu tine. De obicei nu prea te agreez, dar la situatia asta, mi-ai cam deschis ochii, nu am sa mint. Din punct de vedere profesional si financiar, ea nu a contribuit cu nimic dupa spusele ei. Chestia asta emotionala explicata de ea, m-a orbit si am dat un raspuns aproape favorabil ei, antagonizandu-l pe omul respectiv fara sa ma pun si in pielea lui. Regret ca te-am judecat dur pana acum si imi cer scuze.

| relian a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Stai linistit, nu sintem pe aici sa ne judecam, nu ai de ce sa iti ceri scuze, doar discutam, fiecare poate avea parerea lui, nu trebuie sa fim de acord toti pentru o anume chestie.

Eu mai ma si amuz, poate ca nu-i de gluma, dar cand vezi unia ce scriu, ce sa fac, doar nu ma apuc sa pling pentru ei.

Asa ca tu ai spus ce crezi tu, despre mine, despre altii, asa cum probabil ai vazut la momentul respectiv.
Eu nu ma supar pe nimeni, indiferent ce s-ar spune, asta daca o face civilizat, fara sa jigneasca si sa vorbeasca urit.Si eu mai spun de altii, uneori ca si tine, se mai intampla.

| Adinutzzaa a răspuns (pentru StoicAnalysis):

De unde știi ca nu lucrează și nu aduce și ea un ban? Trebuie să menționeze ca face asta? Dacă o spunea, o dădeați ca vezi domne ce face ea atât, muncește ca și el, ceva normal. Și-a lăsat părinți, prieteni, stil de viață, MULTE OPORTUNITĂȚI( mult mai importante decât un agarici care nu face niciun sacrificiu pentru ea și nu încearcă să se mute cum a făcut și ea) pentru el. Dacă ea nu s-a acomodat, ea a făcut pasul și s-a mutat, poate încerca și el același lucru ca și ea, ea a facut un sacrificiu, acum îl face și el pentru ea. Ea a încercat pentru el, el pentru ea nu poate ca iese din zona lui de confort, de comoditate.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Adinutzzaa):

Ce sacrificiu a facut ea in comparatie cu el? Intr-adevar, sacrificiul facut de ea, pe partea emotionala ce tine de familie si prieteni din locul sau natal, e unul mare, dar nici un patron normal la cap, nu si-ar risca afacerea pentru care probabil s-a chinuit la inceput sa o puna pe picioare, pentru o posibila partenera. Pentru ea este usor sa-i zica aluia : "muta-ti afacerea in orasul meu", de parca ar muta un bagaj cu haine laughing. Nu poti efectiv sa muti o afacere in alta parte doar pentru ca asa vrea gagica ta. Nici macar nu e nevasta lui, sa zici ca ar merita efortul. Nici daca erau casatoriti nu merita efortul. Si din ce a povestit ea, e clar ca nu a muncit pana acum. Si inainte sa spui tu ca de unde stiu eu ca nu a muncit, pai hai sa o luam logic: Ea ne-a povestit fara retinere cum a facut o facultate, un master, cum s-a plimbat prin tara cu prietenul, cum ca ii e dor de familie, etc. Detalii care sunt destul de personale. Ea nu a mentionat ca a lucrat pentru ca nu a lucrat deloc. Poate isi cauta de munca si nu a gasit ce voia, dar de muncit sigur nu a muncit. Pentru ca daca era asa, specifica si aspectul asta, care nu e asa de personal fata de ce a povestit ea.
Intr-adevar, "agariciul" respectiv, nu a facut mare sacrificiu pentru ea, pentru ca nu avea cum, dupa cum ti-am explicat mai sus. Deci in concluzie, tine doar de alegerea ei acum. Ori se duce inapoi acasa si isi consoleaza pierderea relatiei, cu familia si prietenii ei, ori ramane acolo si isi adapteaza stilul ei de viata la conditiile de acolo.

| relian a răspuns:

Numa tantalaii se baga in sama c a musca la **** laughing

| AurelAX a răspuns (pentru relian):

Hi ha hi, tantalaule!

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu iti place viata pe care o traiesti, nu cred ca merita sa o lasi toata pe seama partenerului. Pana la urma din ce ai povestit, ai sacrificat foarte multe din vechea ta viata ca apoi sa ajungi la o viata care nu iti face placere, si care nu iti ofera ceea ce vrei. Spre deosebire de el care nu a sacrificat mare lucru. Doar spatiul pe care il imparte cu tine si atat, ca in rest, el sta pe spate, si isi traieste viata lui. Poate te intelegi bine cu el, dar in timp, viata ta va deveni din ce in ce mai grea si mai dificila de suportat. Mai ales pentru ca tu ai o personalitate sangvinica inascuta, nu una melancolica sau flegmatica.

In concluzie e nasoala treaba, dar depinde de tine ce alegi:
1. Ori ramai asa si speri ca o sa fie mai bine;
2. Ori te intorci inapoi acasa cu el sau eventual singura daca el chiar nu vrea.

O sa-ti fie foarte greu in ambele situatii asta-i sigur, dar in a doua situatie, vei avea familia si prietenii care iti vor fi alaturi pentru a te linisti in momentele de genul.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Apropo, am uitat sa aduc in discutie, cum adica in alta parte a tarii, dar nu prea departe de tine? E ceva dubios. Ori e in alta parte a tarii, ori e in partea ta de tara? Alege. laughing

| Miruna333 a răspuns:

Daca au trecut 3 ani si tot nu te-ai acomodat, este clar. Daca nu doreste sa vina in orasul tau, e sfarsitul relatiei si mergi mai departe. Cam asta ar fi singura varianta sanatoasa. E usor in teorie sa te muti in alt oras, sa deschizi o afacere mica si sa angajezi lume, dar practica e mai grea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hei! Depinde foarte mult ce îl leagă pe el așa mult de orașul ăsta, dacă e dispus să dea și el la fel de mult ca și tine, iar pentru toate acestea răspunsuri avem nevoie să intrăm în detalii, de aceea mi-ar plăcea tare mult să intrăm în legătură și să discutăm despre asta în profunzime

Îmi imaginez o relație ca o bară solidă care este susținută de doi stâlpi, dacă unul dintre stâlpi nu oferă la fel de multă rezistență, oricât de rezistent ar fi unul dintre stâlpi, fără susținerea celuilalt bara va cădea în cele din urmă