Sunt tineri și așa vor rămâne pentru mine.
Poate peste vreo 30 de ani, când le-oi apărea la ușă cu strănepoții, le-oi zice "sărut mâna dragă mamă, tată!"
Baftă!
Eu unul imi salut doar bunicii asa, atat...
Parintii mei au 48 de ani insa nu mi-au dat de inteles niciodata ca ar vrea sa-i salut cu "sarut'mana", din contra vor sa se simta tineri, nu batrani.
Se supara daca le zic ca mai au putin si ajung la 50 de ani deci nu ii salut asa... noi ne salutam un pic altfel intre noi. Da, o sa-ti para ciudat dar folosim cuvinte de prin alte limbi (japoneza si engleza) ca sa ne salutam... Japoneza intrucat am facut 6 ani de karate si asa ne-am obisnuit si engleza caci na, este engleza. De obicei ne salutam cu "Hey, Hi, Hello (hello dragilor daca sunt bine dispus, foarte rar) Cateodata mai folosim si termenii de la karate dar nu i-am folosit in ultimul timp caci le-am zis clar ca ma enerveaza acel subiect (karate)-este o poveste lunga.
Deci nu, nu ii salut cu "sarut'mana".
Bafta!
Nu. Consider ca pot sa spun si "salut, tată!" sau "buna, mamă!" in loc sa le spun saru' mana. Mi se pare putin cam iesit din comun si o dovada de respect dus la extrem, daca ii pot spune respect. Consider ca relatia cu parintii ar trebui sa fie mai apropiata, mai amicala, nu sa fii nevoit sa le spui saru' mana.
Bunicilor mei le spun asa si mi se pare ciudat sa le spun si alor mei. Lor le spun direct "Ce faceti?" sau "ce faci?" daca e doar unul din ei. Au 40 de ani amandoi, cand vor fi mai batrani probabil o sa le spun "sarut-mana".
anonim_4396 întreabă: