| ReadyForMee a întrebat:

Saluut TPU! Cum le spun parintilor ca am o factura de telefon de 28 lei? Mie mi se pare o suma foarte mare si nu stiu cum sa le spun! Ma gandeam sa-i abordez direct si sa le spun in fata dar mi-e foarte frica si imi vine foarte tare sa plang(ceea ce nu vreau). Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Multumesc anticipat!

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o suma respectabila, dar nu imensa. Le spui pur si simplu si renunti cateva luni la banii de buzunar (pana acoperi suma).

| Bacemi a răspuns:

Probabil familia ta nu agreeaza excesele si mereu a incercat sa te educe in acest spirit. Cel mai bine ar fi sa le spui. Si sa ii rogi sa te inteleaga. Sa le spui ca stii ca ai gresit, dar ca de acum inainte nu se va mai intampla. Ca vei fi mai atenta.Parintii ar trebui sa te inteleaga. Depinde insa si daca ai mai provocat pana acum situatii in care sa ii fi pus in dificultate. Insa apoi nu trebuie sa se mai repete o astfel de intamplare. Pentru ca nu vor mai avea incredere in tine si nu te vor mai sprijini. Te vor lasa sa te descurci singura. Eventual daca nu poti sa platesti te vor lasa fara telefon sau te vor pedepsi si mai grav ca sa iti fie de invatatura. De obicei un parinte e intelegator prima data. Parintii sunt duri doar daca simt ca sunt luati la misto de copii si acestia isi bat joc de banii lor.

Ar trebui sa te duci frumos la parintele cu care te intelegi mai bine, si ii spui ca ai facut o boacana si speri sa te ierte. Ii explici situatia si ii spui ca vei incerca sa te revansezi si ca nu se va mai intampla. Si apoi, daca ai noroc si primesti sprijinul unui parinte, va fi mai usor sa il faci si pe celalalt sa te inteleaga. Succes!

Stefan
| Stefan a răspuns:

Daca ai locui in acelasi oras cu mine ti-as ajuta cu placere, dar nexistand aceasta situatie nu iti ramane decat sa le spui parintilor adevarul. Nu trebuie sa-ti fie frica chiar daca au dreptate ei fiind singurii care te-ar putea ajuta chiar daca pentru un moment se vor supara, in viitor cauta sa te incadrezi in limitele normalului.

| RobertTmroo a răspuns:

Sa faci exact asa cum scrii si tu mai sus ca ai vrea sa faci, adica sa ii abordezi direct si sa le spui adevarul, tu iti cunosti mai bine parintii, daca crezi ca e mai bine daca prima oara ii spui doar unuia dintre ei, atunci fa asa, conteaza sa le spui adevarul pentru ca ei oricum vor afla cat ai de platit, ca doar ei sunt parintii tai si cu acordul lor ai telefon, abonament.
Nu stiu cat platesti de obicei, dar poti sa le spui ca pana acum ai reusit sa iti imparti bine minutele din abonament, dar acum din pacate nu ai reusit si ca de acum incolo vei fi mai atent(a) cu asta.
Chiar daca poate vor fii suparati pe tine cand le vei spune, dupa un timp orice parinte normal ar trebui sa se bucure ca le-ai spus adevarul, sa aprecieze asta, si mai ales ca tu vei incerca sa te limitezi, imparti minutele pe luna la cat v-ati inteles voi initial, ca exact cum am mentionat si mai sus datorita lor ai telofon, abonament.
Bafta in toate si o sa fie binewinking!

| darrio2007 a răspuns:

Spune-le direct.Si in fond sa stii ca nu este prea mare la 28 lei.

| ταξιδιώτης a răspuns:

In acea factura este inclus si abonamentul asa ca este in limite normale daca abonamentul este de 4-5 euro...ai vorbit de 2-3 lei peste valoarea abonamentului

| arhanghelu a răspuns:

In caz ca suma de 28 lei(o suma mica)a facturii curente este relativ mare fata de cea precedenta,te duci la parinti si cum au spus si cei dinainte le spui direct, fara ocolisuri, tot adevarul.Este adevarat ca prima data un parinte este ingaduitor,dar,daca incepe sa iti faca morala,bagi si tu capul in pamant, nu mai comentezi nimic (ca sa nu se enerveze si sa fie mai rau) si spui ca nu se va mai repeta.

Asa ca bafta, si incearca sa dai beep de acum inainte big grin

| Raton a răspuns:

Dupa mine nu-i asa mult de plata 28lei platesc eu pe abonament lunar dar spune-le in fata cand e un moment mai bun. si spune-i la inceput asa: Iti spun ceva dar promiti ca nai sa te superi deloc. si daca nu promit nu le zice pana ce nu accepta targul crede-ma chiar functioneaza funda plz

| ReadyForMee explică:

Nu e chiar o factura.Stiti cand apelezi *123# pentru Vodafone sa vezi minutele si costul apelului.Acolo am vazut cat am de platit.Este inclus in acel pret si costul abonamentului?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ce-ai facut cu atata banet? ca ai mei baieti au consumat de cate 5 milioane si respectiv 3 in doua luni diferite.da nu mai avut telefoane o perioada.luuunga.

| MissDi a răspuns:

Spunele verde in fata.nu e mare factura.

| YoCookieMonster a răspuns:

Eu in locul tau le-as spune ca am nevoie de 28 de lei ca sa-mi cumpar ceva de imbracat si gata s-a rezolvat problema.Aici pe la mijloc trebuie si putina viclenie. Spune-le asa: Am vazut un tricou in magazin dar nu mai am bani fiindca mi-am cheltuit toata alocatia.
Ei iti vor da banii si tu platesti factura la telefon.

fundita?

| YoCookieMonster a răspuns:

Eu oricum plateam 200 de lei la telefon.Nu e oo suma prea mare asa ca urmeaza sfatul meu de inainte

Bafta!happy

| alexmario99 a răspuns:

28 lei! super mic eu platesc 120 lei!

| SirOvY a răspuns:

Spune-le adevarul! 28 de lei nu e asa de mult.Si orice in afara de asta... daca tu crezi ca e mult. spune.le cu calm si parere de rau! succes

| SirOvY a răspuns:

Toata lumea zice ca 28 bnu e mult! uitati ca noi traim in Romania?
te vor intelege.asa cum si tu ii intelegi pe ei!

| isty20 a răspuns:

Salut...zile usor si simplu de factura 28de lei nu e mult...io am abonament de 12, 50euro(52lei) si mereu am de platit 79-80lei si nu a iesit ink scandal