| Seby52 a întrebat:

Se poate scoate copilul din tara fara semnatura tatalui?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art.30 din L.248/2005, minorul poate pleca in strainatate, fara acordul tatalui, doar daca:
-tatal este decedat;
-tatal este declarat mort ori disparut;
-tatal este decazut din drepturile parintesti;
-parintii sunt divortati si minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei.
Aceste situatii trebuiesc dovedite cu acte oficiale, respectiv certificatul de deces, hotararea judecatoreasca de declarare a mortii ori disparitiei, de decadere ori hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului.
Daca tatal traieste si parintii nu sunt divortati atunci este obligatoriu si acordul acestuia. Numai bine!

| Thau_Ingerasul_1993 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Pai da dar ai mei sunt divortai si sunt incredintat tatalui...imi mai trebuie de la ambi parinti?

| Thau_Ingerasul_1993 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Si in cazul in care refuza

| Ioandelasal a răspuns (pentru Thau_Ingerasul_1993):

In acest caz este nevoie doar de declaratia tatalui, daca nu pleci impreuna cu el. Ca sa treci mai ai nevoie de o copie de pe hotararea de incredintare.

16 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

Nu categoric nu. trebuie acordul lui si apoi ce faci. asta inseamna furt,, [nu ai vazut la tv. sotii Columbeanu ca i a dat semnatura Iri sa plece in America cu copilul. Marmota.

| DعeutZa a răspuns:

Nu

| valThina a răspuns:

Daca parintii sunt divortati. daca nu amandoi trebuie sa semneze

| PinkDea a răspuns:

Nu, trebuie sa ai imputernicire [care sa fie semnata de ambi parint, exceptia e doar atunci cand tata e decedat ]

| vader a răspuns:

Nu, trebuie acordul ambilor parinti chiar daca sunt divortati.

| IloveME a răspuns:

Da! taicamio mereu o aduce p soramia in spania fara nici o imputernicire pe nimeni.vb cu shoferiii de la autocar le plateste p langa bilet in jur de 50 de euro in plus si imi aduc surioara!
cu avionul nu cred ca vei putea!
succes!

| DannySteel a răspuns:

Teoretic trebuie o procura de la tata dar teoretic 40 lei te ajuta laughing la vama romana iti trebuie doarwinking

| Thau_Ingerasul_1993 a răspuns (pentru DannySteel):

Mersi ca mi-ai zis...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar daca parintii sunt divortati, iar in cazul asta trebuie prezentata sentinta la punctul vamal. Daca nu sunt divortati nu este posibil din punct de vedere legal.

| kastumm a răspuns:

Este nevoie de semnatura tatului doar in cazul cind tatal nu este lipsit de drepturile parintesti. Adica daca tatal e betiv, narcoman. si ia-u fost luate drepturile asupra copiilului nu este nevoie de semnatura lui

| raluca_6274 a răspuns:

Nu cred. iti trebuie semnatura tatalui din cate stiu eu