Conform art.30 din L.248/2005, minorul poate pleca in strainatate, fara acordul tatalui, doar daca:
-tatal este decedat;
-tatal este declarat mort ori disparut;
-tatal este decazut din drepturile parintesti;
-parintii sunt divortati si minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei.
Aceste situatii trebuiesc dovedite cu acte oficiale, respectiv certificatul de deces, hotararea judecatoreasca de declarare a mortii ori disparitiei, de decadere ori hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului.
Daca tatal traieste si parintii nu sunt divortati atunci este obligatoriu si acordul acestuia. Numai bine!
Pai da dar ai mei sunt divortai si sunt incredintat tatalui...imi mai trebuie de la ambi parinti?
Si in cazul in care refuza
In acest caz este nevoie doar de declaratia tatalui, daca nu pleci impreuna cu el. Ca sa treci mai ai nevoie de o copie de pe hotararea de incredintare.
Nu categoric nu. trebuie acordul lui si apoi ce faci. asta inseamna furt,, [nu ai vazut la tv. sotii Columbeanu ca i a dat semnatura Iri sa plece in America cu copilul. Marmota.
Nu, trebuie sa ai imputernicire [care sa fie semnata de ambi parint, exceptia e doar atunci cand tata e decedat ]
Da! taicamio mereu o aduce p soramia in spania fara nici o imputernicire pe nimeni.vb cu shoferiii de la autocar le plateste p langa bilet in jur de 50 de euro in plus si imi aduc surioara!
cu avionul nu cred ca vei putea!
succes!
Teoretic trebuie o procura de la tata dar teoretic 40 lei te ajuta la vama romana iti trebuie doar
Mersi ca mi-ai zis...
Este nevoie de semnatura tatului doar in cazul cind tatal nu este lipsit de drepturile parintesti. Adica daca tatal e betiv, narcoman. si ia-u fost luate drepturile asupra copiilului nu este nevoie de semnatura lui