| 4evergentleman a întrebat:

Se poate transforma așa fast un un timid,pudic într-unul foarte tupeist? Vad că am potentialul asta,de când m-am angajat la un magazin plin cu oameni răi din calea afara și bârfitori in care m-au tot șicanat vad că puțin au trezit bestia din mine ce părea să hiberneze de ani grei din cauza depresiei. Este posibil o astfel de schimbare sa se petreacă la un om care nu prea avea încredere în el și îi pasă ce părere își fac unii de el în mod exagerat? Acum parca simt sa îmi afișez latura wild și de bad boy așa încet încet nu știu ce a declanșat-o,poate comportamentul unora din colegi și șefe ostil asupra mea nu știu,dar de-a lungul vremii mi-am dat seama că eu nu s beta nu am acum sa fiu pampalau ci sunt așa din cauza depresiei severe și a anxietății!
Sa fiu in continuare un om bun așa cum am fost sau sa îmi arăt colții și să tratez oamenii cum ma tratează ei? Și să am o atitudine mai de Alpha,nu știu,dar simt să mă dau și la unele cliente ce vin la magazinul unde lucrez să fac cumva sa scap de singurate că văd că deja nu mai rezist,izbucnesc!
Nu știu dar parca mi se rupe ce părere își vor face clienții despre mine și oamenii în general,o sa spun exact ce gândesc cu limite dar o voi face cu tupeu fără să mă gândesc la urmări decât să tot tac tac și să nu fac nimic! Cred că dacă nu aș avea depresie as fi cu totul alt om dar e greu sa scap de așa ceva de ani multi,enormi de multi, parca simt sa las rușinea la o parte și să fiu nebunatic exact așa cum sunt eu nu cumintel!
Voi ce spuneți ce sa fac? Bun nu mai pot rămâne la nesfârșit că văd că nu ești apreciat deloc daca ești un om prea bun ești luat de prost!
Vreau sa dau înainte că tancul rusesc sa vad ce se întâmplă deși nu știu ce poatential am că depresia mi-a distrus ani grei viața aproape complet!
Daca va întrebați cine sunt eu sunt userul ZenoDinCitium și trebuie să admit că nu știu ce personalitate am cum sunt eu cu adevărat și cum mi-ar sta bine, dar având 32 de ani nu cred că m-ar prinde sa fiu rău ci mai serios,matur mă gândesc,poate puțin rău dar nu la extrem!
Îmi vine să vorbesc și cu femeile foarte murdar,kinky ceea ce ani de zile nu am simțit sa fiu așa,poate că eram și izolat de societate că nu făceam nimic și nu prea aveam contact cu oamenii! Oare acest loc de muncă m-ar ajuta sa devin cea mai buna versiune a mea sau o iau pe arătură?laughing Că atâta răutate din partea colegilor și a unei șefe nici în coșmar nu am întâlnit
Oare comportamentul lor mă fac mai puternic sau cedez?
Simt că am mai multa încredere în mine,singurul minus este că nu prea sunt sociabil și asta mă consuma psihic mult, parca nu mă pot accepta dar văd și simt că îmi pot depăși cu mult condiția.
Sa schimb locul de munca sau să rămân acolo? Menționez că șefa mare îmi ia mereu aproape apărarea, tine mai mult cu mine fiind angajat nou decât cu ceilalți vechi laughing pare desprins din realitate dar e adevărat

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Salut Zenon!
Imi pare bine sa aud de tine,la un moment dat ai disparut de pe TPU!
Schimbarea ta e asemanatoare cu cea a lui Walter White, un personaj din serialul Breaking Bad.
Walter era un profesor de chimie cu doua joburi luat la misto de toata lumea(familie, seful de la spalatorie, elevii sai)dar cand a facut cancer la plamani a inceput sa fie mai infipt si tupeist in viata ajungand sa fie producator de metamfetamina.
E bine ca ai devenit mai infipt in viata dar ai grija ca tupeul tau sa nu iti afecteze relatiile cu cei dragi.
Nu e bine sa fii nici prea bun dar nici prea tupeist, e bine sa fii undeva la mijloc.Sa fii bun cu cei care te respecta dar sa ii pui pa punct pe care isi bat joc de tine.
Ca tot ai intrebat de tipul de personalitate eu cred ca e posibil sa ai personalitatea ISTJ dar ar fi bine sa iti faci un test de personalitate pe internet.
Legat de fete, abordeaza fetele cu un tupeu placut fara sa pari un afemeiat sau obsedat.
Stiu ca ai zis ca te pricepeai la engleza si psihologie te sfatuiesc sa faci o facultate in aceste domenii si sa urmezi o cariera in aceste domenii.
Si incearca sa socializezi cat mai mult, creste increderea in tine si iti deblochezi mai multe calitati si abilitati de care nu aveai habar.
Totul e sa iesi in lume si sa nu te inchizi in tine.
Doar asa te poti autodescoperi pe tine.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, se întâmplă că răutățile celor din jur sa ne mobilizeze într-un fel anume. Nu neapărat să ne transforme în oamenii rai, ci să ne determine să luăm atitudine și să ne analizam mai bine, o introspecție.
Să știi că, criticile pot fii utile, deoarece te pot motiva să arăți celorlalți că ești exact contrariul, să te mobilizeze pentru a deveni cea mai buna versiune a ta.
Nu trebuie însă să exagerezi cu atitudinea de bad boy, deoarece poți fii concediat dacă exista vreo abatere sau reclamație.

| 4evergentleman explică (pentru anonim_4396):

Sper sa fie așa,nu se știe caee va fi deznodământul,și eu am limitele mele când izbucnesc o fac cu măiestrie,au noroc că nu îmi pun mintea cu ei că sunt bătrâni dar o șefa e tânără printre celalalte șefe și nu mă suporta și se justifică că de aia nu vb cu mine că o enervează clienții,ce ipocrita și falsa laughing
Daca voi fi concediat nu e stres că îmi caut altceva, nu permit nici să fiu bătaia de joc a nimănui, nici părinții mei nu m-au pus la punct, nu permit nimănui să mă calce în picioare, le dau reversul pe măsură daca nu își văd de treabă și nu mă respectă

| NumănumescBrBr a răspuns:

Schimbarea personalității este un proces și nu se întâmplă peste noapte. Probabil mediul ostil să te fi influențat dezvoltați o atitudine mai tupeistă și de "bad boy" Totuși, comportamentul negativ nu este MEREU soluția și poate avea consecințe nefaste precum cele din "Moara cu Noroc" laughing
Trebuie sa fi echilibrat. Comunică asertiv fără urmă de agresivitate sau ironie dacă nu ești așa. Nu încerca să iei un rol ce nu ți se potrivește.

Și nu înțeleg un lucru. Spui că șefa te favorizează dar mediul nu-ți place? Și de unde faza cu depresia. Ai dedus tu simplu că ai depresie sau ai fost la psiholog/psihiatru.

| 4evergentleman explică (pentru NumănumescBrBr):

Da,am fost la psihiatru nu doar la unul, o am de o groaza de ani happy
Pai colegii care au probleme comportamentale, și cu unii clienți se comporta urat am văzut nu doar cu mine laughing
Da, chiar începusem.la o șefa sa ii spun doamna directoare și ea mă întreba dacă am zis-o de bime sau de rău,credea că o iau la mișto laughing
Deci,ăștia din zona m-au trimis la magazinul ăla,dar așa oameni nu am mai văzut de dilii rolling on the floor chiar num mai îmi vine să relatez toate pateniile cu ei dar am impresia că m-am angajat într-un magazin de bolnavi psihiclaughing înafara de șefa mare și o șefa restul par să aibă probleme cu nervii mai rău decât am eu laughing și o altă sefa care nu mă suporta deloc și mă bârfește chiar și la clienți că aș fii într-un fel, așa oameni răi în viață mea nu am văzut, cred că mor de oftica că mă place șefa mare ( directoare Unicarm) si că îmi ia mereu partea, dar nici eu nu știu de ce o face că nu mă descurc wow ca lucrător comercial, dar nu mă descurc din cauza comportamentului ostil a colegiilor fata de mine

| NumănumescBrBr a răspuns (pentru 4evergentleman):

Mda... Nu știu ce să zic. Parcă aș vrea să zic ceva dar habar n-am ce.

| 4evergentleman explică (pentru NumănumescBrBr):

Nu știu, dar și eu mă duc să beau puțin vin laughing