| Adrian a întrebat:

Se spune ca timpul vindeca ranile sufletului, dar oare e chiar asa? Oare timpul poate sa ne faca sa uitam o clipa in care am simtit cu adevarat ca iubim si in urmatoarea totul sa se destrame in nori negri, vise si planuri spulberate in momentul in care te astepti mai putin? Putem sa uitam asta?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Draga Adrian,daca sufletul ar avea chip si ar fi vizibil,n-ai vedea in jur decat chipuri pline de cicatrici; unele mai adanci si mai dureroase,altele mai superficiale precum o zngarietura, unele vindecate cu totul si inchise, altele inca proaspete si pe cale de a se vindeca.Fiindca,te asigur, nu exista om care sa nu fi iubit si sa nu fi suferit, nu exista om care a nu fi fost macar odata pe culmile fericirii si sa nu fi cazut in cea mai adanca deznadejde.Cu totii trecem prin asta; iar. daca timpul e marele vindecator, el nu elimina suferinta, doar o atenueaza si transforma rana vie in cicatrice. Poate iti va parea ciudat ce spun; insa mai bine cu cicatrici decat cu chipul fara nicio urma.Fiindca ele dovedesc ca suntem vii; iar in privinta suferintei, sa stii ca exista o vorba care spune ca Dumnezeu nu ne da decat atat cat putem duce.Nimic nu uitam, dar suportam totul.Si,daca exista vai,exista si culmi; asteapta; fiindca exita o lege a echilibrului,prezenta peste tot in Univers,si surprinsa atat de plastic intr-un distih popular:
"Dupa nor, vine senin
Dupa dulceata, venin."Numai bine.

11 răspunsuri:
| morena a răspuns:

Totul tine de vointa! De dragul tau si pentru binele tau,e mai bine sa lasi in urma amintiri care nu i-ti plac si care acum i-ti fac rau! E mai bine sa nu mai privesti peste umar,la ceea ce ai pierdut! Acum ai o viata noua de recuperat! Trebuie sa privesti doar inainte si sa ai speranta ca vei gasi ceva mai bun,nu sa regreti ceva care,daca s-a destramat,e pentru ca s-a intamplat ceva urat si de neiertat! Cu timpul vei accepta realitatea si-ti vei da seama ca nu mai vrei sa suferi, pentru ceva care chiar nu merita! Ai incredere in tine, si spune-ti ca meriti ceva mai mult!

| ostea a răspuns:

Timpul nu te poate face să uiți clipele în care ai simțit că iubești.
Timpul vindecă ranile sufletului.
Timpul îțî oferă posibilitatea de a înțelege, de a accepta, de a analiza.

Lasă timpul să își zică cuvîntu!

| ostea a răspuns:

După trecerea timpului o să ai altă părere pentru că vei avea timp să găsești o soluție problemei tale.

| undercovergirl a răspuns:

Nu timpul ne vindeca ranile si suferinta, noi o facem. Poate numai pentru faptul ca ne dorim sa lasam in trecut acele suferinte si momente dificile din viata noastra. Este posibil sa treci peste unele clipe dificile dar nu cred ca e posibil sa uiti. Ele tot raman in suflet indiferent de ce am face sau decat timp ar trece.
Tot ce conteaza este sa vrei sa continui, sa vrei sa daruiesti iubire si sa te lasi iubit.
Nu uita ca in viata exista si dezamagiri dar si clipe frumoase alaturi de cei dragi, si ca iubirea adevarata exista. Trebuie doar sa iti deschizi sufletul si sa fii gata sa o primesti fara intrebari sau indoieli.
Asa ca lasa deoparte aceste sentimente negative care te inconjoara in acest moment si bucura-te de viata.

| AG a răspuns:

Nu, nu cred. Iti spun asta din proprie experienta. Poti...acoperi "rana" cu ceva, dar cand iti vei aduce aminte, sau cand vei vedea acea persoana iti vei aduce aminte, si vei realiza ca doare la fel de mult. Asta o spun din proprie experienta, eu nu cred absolut deloc in "timpul vindeca toate ranile". Poate le acopera, dar nu le vindeca. Mai bine e cu "ochii care nu se vad se uita".

| bluemoony a răspuns:

De uitat nu nu poti sa uiti aceea persoana, dar gandeste-te ca totul este ca o rana: doare la inceput dar se vindeca cu timpul.Important este sa stim sa vedem si partea frumoasa, si partea plina a paharului, incearca sa apreciezi acea persoana pentru clipele frumoase, si pentru ca datorita ei poti spune acum ca ai iubit:;

| Adinutzu21 a răspuns:

Intr-adevar.timpul vindeca ranile.probabil ca el este singurul remediu! ai observat cum cu trecerea timpului iti apar noi oportunitati.vezi altfel o iubire pierduta, suferinta inceteaza.te intrebi de ce? pentru ca la un moment dat suferinta zilnica ce o duceam se transforma intr un burete! atunci inima intervine.te face sa regreti ca ai iubit si suferit.te impaci cu ideea! asta daca esti nevinovatul. daca u esti cel vinovat mustrarea te va urma...asa ca timpul vindeca ranile
iti sp din propria experienta! a, avut o relatie de 2 ani! doi ani exemplu pentru multi! o iubire puternica fara injurii, batai sau ceva rau.doar romantism, fericire si iubire enorma...si unde s a ajuns? la mai bine. fata vroia mai mult decat mult! desi i-am oferit totul! iar acum mi-a trecut! mai vad amintirile cand mai ies pe undeva unde ieseam cu ea! dar nu mai plange sufletul in mine! iar ea?! stiu doar ca a dat gres! mi-a cerut sa ne vedem.insa inima imi spunea ca nu! asa ca...o sa intelegi mai tarziu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta pentru ca omenirea condamna senzualitatea si din cauza acestei condamnari energia care putea da nastere a ceva pozitiv se transforma in ura,gelozie, perversiune, aceasta condamnare genereaza o existenta lipsita de orice savoare.

| berelahalba a răspuns:

Normal ca se poate uita, parerea mea personala este ca daca esti intact mental si ai psihic puternic treci peste orice ...si daca e asa ce... o femeie te face sa te injosesti te-ai gandit ca nu merita m-am saturat sa vad atatia oamenii cu mentalitate de tarfa bolnava! TREZIREA BAI!

| Amelie_7572 a răspuns:

Da,poti.Eu la prima dragoste am plans foarte mult.Si m-am batut cu o fata care vroia sa-mi ia prietenul.Plangeam mereu cand ne certam, ma rugam de el sa ne impacam.A fost atat de frumoasa prima iubire, la mine a tinut 8 luni.Am crezut ca nu pot sa trec peste drama despartirii.Dar in 2 luni mi-a trecut. Vroiam sa imi fiu cu el,dar incercam sa ma abtin. Daca poti sa te impaci cu ea fa-o, daca stii ca te-a iubit, inseamna ca vrea sa va impacati dar asteapta sa faci tu primul pas.

| alexandra_6514 a răspuns:

Nu niciodata din pacate,durerea si suferinta e f mare te cred,si va dura ceva timp sa uiti,si nu va trece decat in momentul in care vei intalni o persoana speciala care cu adevarat sa te faca sa nu ti mai aduci aminte, sper sa o intalnesti pentru ca stiu ca numai asa vei trece, eu nu l am uitat si au trecut 2 ani de cand nu l am mai vazut si nimeni nu a reusit sa ma faca sa l uit si crede ma am incercat tot ca sa l uit. Sper ca tu sa ai mai mult noroc.