Buna. invat-o sa bea laptele din canuta chiar daca bea mai putin, ii poti combina cu sucuri de fructe sau piure de legume, si incet, incet ai sa vezi ca se va obisnui si va uita de biberon.Bafta
Trebuie sa stii ca copiii e mai bine sa ii interci pe timp mai racoros, altfel ar putea sa dea complicatii, adica ar putea sa aiba febra, pentru ca este o perioada in care trebuie sa refuze la ceva la care ei tin foarte mult. cel mai bine este sa interci toamna, primavara sau iarna, acum pe timp de vara nu prea este recomandat.
e bine ca nu vrea beberonul ca e deja fata mare. Incearca sa ii dai sucuri, pire de fructe, biscuiti, casuta (fulgi, hrisca), vezi ca sunt in farmacii special pentru copii pe categorii de virsta. invat-o cite putin ca sa vezi ca maninca si altceva in afara de piept. dupa care ii spui ca acolo nu mai este bun, poti sa folosesti verde de briliant pentru a-ti unge sinii ca sa vada ca sunt altfel decit au fost pina acum. pentru ca sinii tai sa nu mai dea lapte o sa ii storci bine si leaga-i bine, sau poti sa te adresezi la medic sunt ceva injectii pentru a avea mai putin lapte. si succes. cu toate ca cred ca ar fi mai bine sa o lasi pentru toamna deja, dar tu alegi.
Asa dificila nu e dar este fetita prea mica, timpul rezolva nu dispera, schimbai programul sa nu o lasi sa doarma ziua foarte mult, plimbate cu ea daca merge in picioare, fai baie seara la culcare iti doresc multa rabdare.
Uite, eu inca nu am un bebe... dar iti spun cum m-a intarcat mama mea. La varsta e 1 an si 3 luni m-a intarcat in felul urmator:
S-a "uns" cu ardei iute pe san. Cica de la prima "degustare" am uitat complet de san.
Ce crezi tu ca inseamna cantitate necesara la varsta ei, nici prea mult lapte nu este bun pentru ca o anemiaza. daca se scoala noaptea ii poti da biberon cu apa, sau ceai. dar un ceai usor pentru ca ceaiurile favorizeaza anemiile. vorbeste calm cu ea noaptea, povesteste ceva frumos, canta un cantecel in surdina.probabil ca are nevoie de tine mai mult si cauta sanul pentru a te simti aproape, nu neaparat pentru a suge.
Cel mai bine este s-o duci pentru cca o saptamana la bunici sau la o matusa care ar putea sa o ingrijeasca, iar tu in aceea perioada sa nu o vizitezi, pentru ca daca te vede nu ai facut nimic si in acest rastimp, sa opresti lactatia cu comprese reci, iar daca nu se poate sa reduci putin lichidele sau sa te adresezi medicului care iti poate da un tratament pentru oprirea lactatiei.
Primele 2-3 zile sunt mai grele pentru copil, insa se va obisnui cu noua alimentatie si va accepta biberonul daca ii place laptele asa de mult.
In cazul in care nu ai unde s-o tii departe de tine, atunci este bine sa-ti ungi sanul cu suc de lamaie sau sa te ungi pe san cu pelin, care are un gust amar si nu o sa-i mai placa sa suga(pentru ca "tratamentul" propus cu ardei iute, mi se pare prea drastic) si sa-ti pui comprese reci pe san, pentru a-ti diminua cantitatea de lapte matern. Daca nu o intarci acum, o sa ceara sa manance la san si pana la varsta de doi ani si nu este indicat nici pentru copil, care trebuie sa se sature cu alte alimente si nu numai cu lapte, dar nici pentru tine.
Faptul ca se scoala noaptea si cere sa suga, este deja o problema cu care tu ai invatat-o si de aceea copilul nici nu se poate odihni bine pentru ca se trezeste si vrea sa manance, iar stomacelul ei nu are timp sa digere alimentele ingerate si apoi sa se odihneasca, cum este si normal.
Va fi o perioada grea insa opinia mea este, sa nu-i mai dai sa suga noaptea, pentru ca si tu te extenuiezi pentru ca nu te odihnesti destul dar si copilul nu doarme linistit.
Mult succes si multa sanatate si nu dispera, fiecare mamica a trecut prin asa ceva si totul s-a rezolvat cu brio.
Si bebele meu are un an si trei luni si abia acum o saptamana l-am intarcat...cum? am fost nevoita sa plec din tara si a ramas cu maicamea o saptamana... dupa ce am venit nu am mai avut treaba cu el...acum bea lapte cu sticla. o prietena de-a mea la fel a procedat...doar ca la ea a durat 3 saptamani... e fffffff greu sa nu fie cu tine dar la mine alte metode nu au functionat...iti doresc bafta si multa rabdare!
Mare problema am avut cu baietelul meu. nu voia intarcat deloc! Se trezea noaptea si plangea pana ii dadeam ce voia.
Am incercat sa-l intarc la 1 an, apoi pe la 1 an si jumatate. Am reusit pe la 2 ani si 3 luni! Si acum isi mai aminteste de "titi"! Se mai joaca putin cu ele si rade la mine complice! Acum are 2 ani si 10 luni. Pana la urma am tras concluzia ca nu-i era lui de supt pe cat de mult dorea sa stea lipit de mine. Era vorba de o relatie foarte intima, asa se simtea el protejat si iubit.
De aceea nu va sfatuiesc sa-i duceti de acasa sau sa dispareti o saptamana! Copilul va suferi de doua ori. Eu am stat cu el. N-am mai dormit in aceiasi camera dar, ziua stateam cu el si faceam tot felul de jocuri ca sa nu doreasca sa suga. Noaptea a fost mai greu dar, s-a rezolvat intr-o saptamana.
anonim_4396 întreabă: