Esti o evidenta a faptului ca nici cu bataia nu s-a rezolvat nimic. Deci nu-mi pare corect sa te bata. La mine a fost alta situatie. Eram (cum ziceau profesorii) "branza buna in burduf de caine". Bataia a fost necesara si, acum, la varsta senectutii, facand o retrospectiva, recunosc ca a fost necesara si corecta. Altfel ajungeam un amarat de om al strazii.
De ce ar fi o cauză directă?! Sau cum i se poate părea cuiva că e justificabil?!
Te-am intrebat eu ceva?
Nu, eu te-am întrebat.
Cu ce ocazie?
Că mi se pare aberant să afirmi că bătaia asupra unui copil poate fi necesară şi corectă.
Asa si?
Si am vrea sa intelegem cum ai ajuns tu la concluzia ca bataia e cea care te-a corectat si cum, neprimind acea corectie, ai fi ajuns un om al strazii.
Este o afirmatie destul de puternica, nu crezi? Oamenii nu ajung pe strazi pentru ca nu primesc bataie, ci pentru ca nu primesc educatie, sprijin, intelegere, rabdare.
Bataia este corectia parintilor fara rabdare. Esti tu sigur ca primind acea bataie a fost cea mai inteleapta formula prin care parintii tai te-au facut om?
Daca ai iesi pe strada si ar veni o gasca de matahale sa te jupuiasca de piei ca nu crezi in nu-stiu ce secta, ai incepe sa crezi in ea datorita bataii?
Ceea ce banuiesc ca vroiai sa-i transmiti lui ggabio este ca el nu poate fixa comportamentul celor din jur care i-au aplicat aceasta pedeapsa si sa se gandeasca la faptul ca "atat au gandit si ei", dar asta nu inseamna ca trebuie sa le si iei apararea lor.
Asa se perpetueaza un comportament exclusiv negativ unor generatii intregi de oameni.
Nu e nevoie sa raspunzi in doi peri pentru ca nu judeca nimeni ceea ce consideri corect sau nu. Ci vrem sa aflam DE CE. Poate ne inveti si pe noi, copii prosti si tineri, cate ceva de-ale senectutii taine.
Da? Bine.
Vrei sa spui ca s-a facut un delict? Si ce mai conteaza acum. Se manca bataie, nu gluma, pe vremea aia, cata bataie am mancat numai eu. Mai stai sa tot acuzi un om mort? Nu auzi ca era nebun? Vad ca asta si faci, bocesti tot timpul, fara rost.
Pacat...na mai tipi la copil ii mai dai una la fund cand il prinzi ca face ceva ce i-ai specificat sa nu mai faca.dar de aici pana la bataie cu cureaua pentru scrisusl necaligrafic e hoho cale lungaaaaa.
Pai ma omule tu vrei ca copilul tau sa iti scrie frumos sau sa ajunga om in viata asta?
Cu ce ma incanta pe mine ca fetita mea scrie frumos caligrafic daca habar nu are sa se comporte intr-un restaurant sau sa fie politicoasa ..sa imparta dulciurile sa fie ordonata.
Copilul trebuie sa cunoasca valorile din epoca noastra ca nu mai suntem in sec19 ca sa avem vreun viitor la scris caligrafii. avem internet si facultate de IT acum ..nu mai scriem scrisori trimitem un wtzp.ce naiba...
Tu treci peste asta nu isi are rostul sa plangi oricati ani ai avea.
Asa sunt unele mame isterice care nu ai ce sa le faci is frustrate de viata monotona si rutinala pe care si-au facut-o.
nu e vina ta ..de acum in 20 de ani am senzatia ca nici nu o sa mai putem scrie pe o foaie de hartie.o sa fie ma gandesc interzise taiate padurile si folosite in acest scop.
Wtzp pe vremea domnului ggabi65? Spune-mi ca nu am citit bine. Nu exista nici computer, nici internet, nici telefonie mobila. Exista o materie scolara numita caligrafie. Iar copiii se bateau intr-o veselie. Sa stii ca gresesti cand crezi ca poti sa-i dai copilului la fund, ii poti rani coloana vertebrala. Sa te vad atunci ce faci. Sa tipi la copil? Cum sa faci asa ceva.
Nici macar nu ai citit bine ce am scris si sari la doi metri soacro....Sa stii ca nu ma intereseaza parerea ta daca ii bine sau nu sa ii dai vreo palma la fund copilului..ca doar nu ii dai sa il doara ii dai ca sa il sperii, acum sunt parinti care ii bateau pe copii cu cureau si nu si-au mai "ranit coloana vertebrala"
da mai si tipi la copil ca suntem oameni stresati si frustrati...
Pai bataia aia care se lua inainte is scoala si nu se mai plangeau de "bulling" ca ajungea acasa si daca se plangea la tasu mai lua o serie de palme
Din cauza asta ajung copii asa retardati ca "Vai nu atinge copilul, vai nu tipa la copil, vai are febra 36, 6 il ducem la pediatru, vai sa nu il fortam sa lase pampersii cand vrea el o sa ii lase (pe la vreo 5 ani)"
hai ba fii serios ..auzi la el ii ranesti coloana vertebrala...da cand iti cere X-ul si tu nu ai bani de paine in casa nu mai are nimic a?
La bunica daca miscai cand ne duceam in vizita sau te patai ca iti punea gazda dulceata de afine pai ma lua bunica de o ureche de nu vedem drumul pana acasa si ii multumesc acum is mare si stiu sa imi educ CIVILIZAT copilul, nu razgaiat ce numiti voi civilizare mai nou la copil.Pai stau ba cu tambleta in ochi toata ziua asta e educatia de a nu tipa la copil.
Si dacã tipi la copilul tau crezi cã o sa asculte? Vad destule mame a secolului 21 care urla la copii, ca disperatele saracii nu stiu ce se intâmpla doar ii deruteaza si plang mai tare, daca nu esti in stare sa ii explici frumos pentru a se simti vinovat mai bine taci si ii dai 2 joarde, asa nu o mai face.
Tocmai saptamana trecuta nepoatãmea a cazut pe scari si varamea urla ca disperata, o trebuit sa o iau eu sus si sa fac misto de ea, ca e fetita mare cum de plange, si sa-i explic ca e proasta..peste câtiva ani când o sa poarte tocuri isi rupe nasul?
Da ca tu crezi ca dupa servici si curatenie in casa si facut mancare ne mai trece noua prin cap sa ne "inventam"lucruri care sa le spunem copiilor cand fac ceva rau...
Nu ai timp sa mergi la baie ca tot omul stai tu ca mama sa fii inventiva cand vezi ca copilul ala nu te asculta si mai ca aproape isi rupe gatu pe scari...
Oamenii care nu au copii doar ei pot crede ca stiu cum sa creasca un copil "ca la carte"...
Nu e usor sa stii..si nu tipi doar ca a cazut si putea sa se loveasca rau. tipi la el ca i-ai spus de un milion de ori sa coboare cu atentie si ca toata ziua nu te-a ascultat nu nimic si nu a facut nimic din ce trebuia sa faca ..si ca esti super obosita si frustrata de aia ajunga o mama sa tipe ca disperata.
Cand o sa ai copii ai sa vezi cum iti ajunge acolo limita ...sa vezi atunci cand te certi tu cu un copil sa vezi frustrare...
ca nu vrei sa tipi dar te scoate din sarite chiar daca e al tau...
și încă ceva, am început să cînt la vioară la vîrsta de 15 ani. am ajuns la nivelul că am putut să cînt moto perpetuo de paganini. m-am lăsat de vioară din următoarele motive:
am ajuns să fiu de răsul lumii ( cînd am veni de la școală am auzit copii strigînd după mine " clasa întîia"
mi se luau notele în clasă (numai de glumă)
în clasă am mai avut um"tutore" lo chemat rezeanu ion
tatăl meu s-a facut impresarul meu și a ajuns mare violonist( în mîna lui vioara scîrțîia ) n-a avut idee cum se cîntă la vioară dar sa amestecat împreună cu frații mei ( în special fratele meu cel mare ( rosenbaum robert) care nu numai că a avut autoritate asupra mea, ci a fost un mare violonist ( în mîna lui vioara scîrțîia) am avut securitate la ușa camerei. dacă nu m-a auzit cîntînd la vioara atunci am auzit amenințarile, citez:" iți iau vioara și o vînd"
plus teroare și insulte
în fiecare zi tatăl meu a primit raport de la frații mei dacă am cîntat sau nu.
am ajuns la o situație să ma acuz pentru o faptă la care nu am fost vinovat
tatianascutelnic întreabă:
anonim_4396 întreabă: