Bună.
Este părerea ta, nu trebuie să ne convingi și pe noi!
Când faci o astfel de afirmație trebuie să ai cu ce să și justifici!
Pa, pa.
Scuze dar este prima data cind aud de"crima iresponsabila"si "act sexual iresponsabil". Dragoste iresponsabila este? Ma duc sa omor pe cineva foarte responsabil.Am s-o fac cu simt de raspundere, un adevarat profesionist.
Pai da,avotul nu este un lucru tocmai ok. Dupa ce este facut persoana care a facut asta o sa-l aiba pe constiinta toata viata si o sa regrete.
Dar sunt cazuri si cazuri in care se greseste.
In general oamenii fac greseli mai mici sau mai mari,pentru ca nu este nimeni perfect.
In cazul in care cum au zis si cei dinaintea mea exista violuri,fata nu mai este primita acasa,ce face cu un copil mic pe strada?
Nu vreau sa judec, dar exista cazuri si cazuri.Eu acum recunosc ca nu inteleg foarte bine situatia unei fete care a ramas insarcinata si a trebuit sa faca avort, pentru ca pana nu treci prin asa ceva nu ai cum intelege adevarata situatie.
Iti dau doua exemple care mie mi-au schimbat aceasta opinie. 1. Actul sexual iresponsabil este "comis" de cineva in cunostinta de cauza poate fi damnat, corect. Dar ia spune-mi, esti sigur ca toti adolescentii stiu cum functioneaza sexul si ce implicatii are? Stiu despre asta de la parinti sau sunt invatati la scoala? Cu niste ani in urma, cand eram in liceu am scos o publicatie pe teme sexuale, un soi de TPU tiparit. Vreau sa-ti spun ca aproape am fost exmatriculat pentru ca am abordat teme sexuale in publicatia mea (si nu era nici o omagine, stai linistit.). Deci, te intreb, cine e iresponsabil, tanarul care accepta o placere/provocare (e un trofeu aproape indispensabil pentru baieti, pentru acceptarea lor de catre anturaj, nevoie foarte importanta la acea varsta) sau parintele/profesorul/societatea ca nu educa corespunzator tinerii in sensul asta? Un fetita de 13 ani nu trebuie sa-si strice neaparat viata si sa dea nastere altui copil pentru ca parintilor le-a fost rusine sa ii explice cum sta treaba. Deci, da, trasa de par poate fi o crima, tragaciul nu e apasat de copil ci de parintele iresponsabil.
2.
2. O fetita de 12-13 ani e violata de un psihopat. Era virgina, si violatorul a lasat-o insarcinata. Ia gandeste-te, si raspunde-ti singur: tu ai pastra copilul?
La primul punct sunt 100% de acord cu tine, însă la punctul 2, doar parțial.
Victima unui viol trebuie să meargă în primele 24 de ore după incident la Institutul de Medicină Legală, după aceea la secția de poliție,și imediat la un medic ginecolog, pentru a se lua măsurile necesare împotriva unei sarcini nedorite (contracepția de urgență).
Am spus parțial, deoarece există și cazuri în care victimele violului nu au nicio persoană care să le acorde sprijinul necesar, ori sunt traumatizate în așa fel încât nici măcar nu pot discuta cu cineva despre cele întâmplate.
Nu sunt de acord.Nu are de ce sa fie un act sexual iresponsabil,prezervativele se pot si rupe, sau o fata poate uita o zi pastila, si accidente se intampla.Mai bine faci avort decat sa faci un copil inainte de a termina liceul si mai tarziu cand viata ta incepe cu adevarat sa-l lasi in grija parintilor ca tu sa-ti poti face o familie.O sa ziceti ca familia o poti face impreuna cu acel copil dar in cele mai multe cazuri nu e asa din pacate.Sau ce e mai rau? Sa faci un avort daca nu-ti doresti copilul sau sa-l faci,ca e pacat sa avortezi dar sa-ti bati joc de el dupa ce il ai sau mai rau,sa-l abandonezi direct in spital pentru ca taica-so nu-l recunoaste, sau familia nu te mai primeste acasa, sau daca e rezultatul unui viol? Nu judecati asa aspru pentru ca i se poate intampla oricui si nu intodeauna sa pastrezi copilul e cea mai buna varianta...
Dar totusi stiti si ce riscuri presupune un avort? Cum iti afecteaza fizicul dar si psihicul? Ti-ar placea sa ai pe constiinta toata viata ca ai fost de acord cu o crima?
Acum depinde si de varsta,gandire,anturaj,posibilitati,caracter etc. Eu sunt impotriva avortului. Daca as ramane insarcinata,pentru ca pur si simplu mi-a placut sa ma simt bine,sau nu am luat masurile necesare, consider ca trebuie sa fiu EU cea care plateste si nu un copil... fara vina. Asadar as plati prin efortul pe care il voi depune pentru cel mic sa il cresc, sa ii ofer o educatie...Si altadata sigur ma voi invata minte Acum depinde de fiecare-NU ESTE O REGULA.
Dupa un act sexual facut fara protectie, fara sa te fi gandit la consecinte, avortul nu este cea mai buna solutie.Depinde ce varsta are persoana in cauza, aceasta alege daca sa il pastreze sau nu.Si se mai pune problema ca ea sa aleaga sa faca avort.Parerea mea este o crima, in primul rand pentru ca, nici bine nu s-a format acea fiinta si tu alegi sa-l omori.De ce nu ii dai dreptul sa traiasca? Cunosc o prietena, care a facut un avort acum cativa ani.Medicii care au intervenit nu l-au facut asa cum trebuia.Si fata aceasta a ramas cu urmari dupa. Timp de 1 an pierdea mult sange,pentru ca nu o curatase asa cum ar fi trebuit si ajungea de fiecare data la spital, unde i se faceau injectii puternice pentru oprirea sangelui.A curatat-o din nou acolo si dupa nu a mai avut probleme. Dupa inca un an m-a sunat sa-mi zica ca a reusit, in sfarsit si a ramas insarcinata.Acum are un baietel sanatos.In concluzie, cine face un avort s-ar putea sa regrete toata viata.Cu greu mai poti face copii dupa.