anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Situatia sta cam asa,tata cu mama nu s-au inteles prea bine in ultimii ani.S-au intamplat foarte multe,dar a fost vina tatei, el a fost cel care a gresit crezand in cine nu trebuia, abandonandu seriviciul, etc. In urma cu 3 ani am plecat cu mama in strainatate la fratimiu, planul initial era sa ajungem la mamaie pe care n-a vazut-o de 20 de ani.Am sfarsit la fratimiu..In cele din urma ne am intors acasa,dar nimic nu mai e ca inainte.Ei nu se mai inteleg,ci doar stau pentru noi. Relatia intima dintre ei fiind sub orice critica,mama doarme cu mine.Ea nu il mai suporta,zilele astea mi-a zis: 'daca ar fi sa plecam in Franta ' ( cu prima ei dragoste). Mi-a cerut sa spun daca as accepta,el are casa, posibilitatile pe care nu le pot avea aici. Daca as pleca, as face o fara ca nimeni sa stie impreuna cu ea..Asa si ar vede mama si ar fi fericita,insa tata ma va ierta vreodata? El a muncit din greu de cand si-a pierdut slujba, nu pot sa zic ca nu, singura problema e ca nu a fost niciodata aproape de mine.Nu m-a inteles cum a facut-o ea. Daca ar fi sa aleg,as alege-o pe ea,de ea depind, sunt dependenta de ea si nu se pune problema. Tata ma va ierta vreodata, daca se ajunge la plecare? Voi sa fiu fericita acolo?

Răspuns Câştigător
| Iridescent a răspuns:

Nu lua nici o decizie.Ca dupa sa te simti tu prost de consecintele create.Asteapta si vezi ce vrea mama ta. Daca ai zis ca ti la ea probabil o sa accepti propunerea ei, oricare ar fi(de a ramane sau de a pleca)

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Consider ca rezolvarea situatiei familiare este de datoria parintilor, astfel ca tu nu poti legal sa-ti exprimi parerea si nici nu ai vreo indatorire expresa fata de unul sau altul dintre parinti.Situatia ta o va decide tot judecatorul in cazul unui divort. Tu vei putea alege intre ei insa acest lucru nu va putea fi calificat ca l-ai iubi mai mult pe unul in dertrimentul celuilalt. Tu urmeaza sa-ti construiesti propria ta viata in cadrul careia va trebui sa-ti gasesti fericirea. Momentan iti recomand sa ramai in expectativa. Pa, pa.

| Mihailescuioana29 a răspuns:

Daca crezi ca mama ta va fi fericita, eu zic ca ar merita sa o incercati si pe asta ( avand in vedere situatia dintre parintii tai si in plus tu nu te prea intelegi cu tatal tau). Cat despre tatal tau...cred ca va intelege situatia, deoarece cu mama te intelegi mai bine. Chiar daca pleci poti sa tii legatura zilnic cu el si poti sa il si vizitezi din cand in cand. Vorbeste si cu mama ta si luati decizia corecta impreuna. Explica'i exact ce ne'ai spus si noua si ea te va putea intelege. Cred ca este singura persoana care te poate ajuta.