Întrebare recomandată | aabaab a întrebat:

Soacra mea tot se baga si mereu cand venim de undeva se baga si intreaba totul, tot ce am facut sau ce nu am facut. Ce sa fac sa o fac sa nu mai fie asa.asa sunt toti din fam lui. mi-e greu, am nevoie de un sfat bun plus ca de fiecare data cand plec de acasa ma controleaza peste tot si cand ii spun ma minte pe fata. ajutati-ma va rog mult

Răspuns Câştigător
| jojo92 a răspuns:

Vrbeste cu ea si spune i subtil ca nu este traba ei.Ati plecat sa va simtiti bine sau cu treburi si nu stai sa te spovedesti la ea, trateaza o cu indiferenta si schimba subiectul, daca insista pune o un pic la rezpect ca deja incepe sa se bage prea mult.O sa iti conduca viata si chiar o sa te desparta de sot daca o lasi sa stie si discutiile pe care le aveti, mai ales ce nu iti place nu ii povestii.Doar ca a fost frumos ca de obicei.Nu intra in detalii cu nimic, fate ocupata sau obosita.

11 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

De ce crezi tu ca se numeste"soacra"? Din pacate aceste probleme trebuie sa le rezolvi cu mult tact si cu sprijinul sotului. Daca el nu te va ajuta, viata ta va fi un cosmar.

| LoveSleep a răspuns:

E atât de greu să te exprimi cât de cât decent? Bunica are 4 clase și îți dă lecții când vrei tu.

| HereToHelp123 a răspuns (pentru LoveSleep):

laughing) Am inceput ziua bine laughing

| SkyPilot a răspuns:

Daca stai cu soacra asa este. Eu nu am vrut sa stau nici cu soacra si nici cu mama. Trebuie sa ii limitezi influenta. Ia-o si tu la intrebari despre tot ce face. Cand te intreaba ceva, imediat sari si tu cu o intrebare, macar: "da' pe tine de ce te intereseaza?" Partea cu controlatul si cu minciuna nu o prea inteleg, e cam confuza. Daca te controleaza, tine totul sub cheie. Ii spui: am observat ca mi-a umblat cineva aici si vreau sa nu semai intample.

| ALGator a răspuns:

Trebuie să ai în primul rînd sprijinul soțului. Dacă nu e dispus să te sprijine atunci vei avea probleme, chiar o viață irosită. În plus de asta, contează dacă nu locuiți împreună. De dezvatat e greu, dar poți să încerci să o pui la punct constant, fără violență. Arată- i mereu cu ce te deranjează.
E destul de greu, dar puteți reuși împreună.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

"asa sunt toti din fam lui"
In extremis va trebui să alegi între o viață marginalizata sau o nouă șansă într o nouă familie care să te respecte. Soțul tău poate avea un rol important. Dacă și el e ca ei sau e subordonat, îngenunchiat, atunci nu ai decît o singură șansă, separarea.

| NoName0x0 a răspuns:

Buna! Nu esti singura, ceva de genul este si a mea, poate mult mai rau... Intr.un timp ma deranja la maxim, dar cu timpul am invatat sa o ignor. Apoi am devenit niste prietene false. Uite ce am facut eu: m.am imprietenit foarte bine cu soacra ei (cele 2 nu se suporta) si pe ea o ignoram. Incepuse, dupa aceea ea sa cerseasca atentie, sa ma abordeze frumos si etc (nu cu mult timp in urma, destul de recent). Mi.am dat seama ca este geloasa cand aproape mi.a interzis sa mai vorbesc cu cea batrana. Ca sa-i fac pe plac am mai rarit.o cu ea, insa de ascultat in totalitate, nu o voi face. De ce nu incerci si tu metoda asta, sa te imprietenesti cu cineva pe care ea nu.l/o agreeaza? Vei avea un trai mai usor cu ea, dar nu cred ca o vei suporta vreo data din cauza trairilor negative din trecut. Cat despre sprijin din partea sotului, vei avea limitat sau chiar deloc. Pana la urma si el trebuie inteles ca este pus intre ciocan si nicovala. Pana la urma, un banc frumos spune ca "nora si cu soacra nu se inteles pentru ca unde pupa soacra nora pune la fund!" laughing))

| Aida55 a răspuns:

Ignor-o. In felul asta nu risti nici sa ii spui ceva gresit sau sa o jignesti, iar apoi sa se planga la baietelul ei (sotul tau).

Oricum, cel mai bine e sa locuiti singuri. Fara socrii, fara nimeni. Pana la urma te-ai casatorit cu el, nu cu soacra. oh go on

| SimSimina1995Sisi222SweetSweet a răspuns:

Zi-i lui ca ori tu ori ma-sa. Ca pana la urma (daca aveti deja un copil) tu esti mama copilului lui sau vei fi. Las-o drequ majoritatea nu sunt normale de cap. Dar nici nu exagera, incearca sa-i explici frumos dar direct si sincer. Si spune-i si ei ca n-ar trebui sa se bage in casnicia voastra ca nici tu nu te-ai bagat intr-a ei.

| Xboyhb a răspuns:

Pai din cate imi dau eu seama locuiti impreuna cel mai bine e sa va mutati problemele, presiunea si stresul o sa se diminueze considerabil, cateodata trebuie sa te impui, si pana la urma urmei cei trecuti de 40 de ani sunt depasiti de vreme orice ai sta de vorba cu ei or sa iti dea explicatii de pe vremea lu pazvante chioru care no sa iti foloseasca in mileniul 3.

| 7878787 a răspuns:

Raspunsul tau aici. Daca nu iti place ceva la ea spune-i si vorbeste si cu sotia ta sa o faca sa nu mai fie asa curioasawinking