| Pufoşeniee a întrebat:

Sora mea e foarte obraznica. Imi umbla in lucruri, imi citeste biletelele si tot ce gaseste prin ghiozdan. Paraste orice fac la mama. crying Nu vreau sa fiu violenta cu ea dar e ultima solutie. Astazi m-a enervat de i-am bagat una de-am lipit-o de perete crying mie mila de ea dar ma face cu nervii. Plange si e suparata. I-am cerut scuze si i-am zis ca-i nesimtita si ca n-ar trebui sa faca asta dar nu ma baga in seama. Ce sa fac, cum sa o potolesc si cum sa o impac? straight facecrying

9 răspunsuri:
| Rockart a răspuns:

Bună!
Încearcă să găseşti ceva cu care să o ai la mână. De exemplu, ceva ce nu vrea să afle mama. O notă mică, faptul că ţi-a umblat în lucruri etc. şi de fiecare dată când pârăşte aminteşte-i. O să se potolească...

| BRG a răspuns:

Bătaia nu este o soluție. Acum este mică dacă te porti dur cu ea o înrăiesti, o faci să te urască, încearcă să vorbesti calm cu ea. Ce diferentă e vîrstă este intr e voi? Faptul că îi spune tot mamei tale este datorită faptului că tu te porti cu ea dur, și sigur in mama ta găseste solutia de ajutor, acum tu trebuie să stabilesti cu sora ta reguli clare, spune i că te deranjează cînd î ți umblă in lucruri, dar spune o pe un ton blînd, nu o m ai bate, acum dacă plînge du te si roagă o să te ierte, i a-o în brate și demonstrează i că î ți pare sincer rău. Eventual cumpără i sau dă i cadou ce stii că îi place ei. Succes.

| FerLin a răspuns:

Asa sunt fratii/surorile mai mici. Pana nu creste nu ai sa o schimbi. Incearca sa te adaptezi tu la felul ei de a fi. Nu te mai consuma, ai grija sa nu lasi la indemana ei ceea ce nu vrei sa vada, evita sa-ti faci ascunzatori in casa pentru ca mai mult ca sigur ti le va descoperi si in cele din urma poti sa o ti si tu in frau amenintand-o ca ii spui si tu mamei ceva ce a facut ea. Astapta pana comite o boacana serioasa si nu spune nimic parintilor, ajut-o sa-si acopere boacana si apoi o santajezi cu micul vostru secret, asa poate nu te va mai turna la parinti in tot ceea ce faci, sau poate nu asa de mult. Nu e un sfat prea bun cel dat de mine de mine dar pana la urma tu hotarasti ce e bine si ce nu, succes!

| anss23 a răspuns:

Pai cred ca toti fratii mai mici fac asta,dar totusi nu o brusca.O poti traumatiza,si, in fond, daca tu erai in locul ei ai fi facut a fel.Stiu ca e foarte enervant dar incearca sa te imprietenesti cu ea.Adica in loc ca intre voi sa existe aceasta "ura" incearca sa o tratezi ca pe o prietena si asa poate ii va fi rusine sa se bage chiar asa peste tine.laughing

| MaTrIx8378 a răspuns:

Comportati-va frumos :* ca doua surori, intelege-o si pe ea ca-i mai mica decat tine, vorbeste cu ea si explica-i sa nu se mai bage in lucruriile tale happy dar nu da in ea

| Bonotralalala a răspuns:

Doamnee asa e si sora mea. Ii va trece ei, crede-mahappy.las-o in pace un timp si sigur ea va veni la tine ca sa iti ceara scuze.Si problema cu "umblatul", ar trebui sa apelezi la mama ta. Eu asa fac :*.x.o.x.o.:*

| TaNaNaNaNa a răspuns:

Las-o in pace, nu o mai baga nici tu in seama pentru ca isi va da seama curand ca a gresit si ea si va veni singura sa vorbeasca cu tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aşa sunt fraţii. Curiozitatea şi nevoia de a fi superior în faţa părinţilor.
Cred că ai putea să aplici metoda şantajului. Caută ceva de care să o acuzi. Violenţa nu este o soluţie deoarece vă înrăiţi şi te va putea reclama mamei că ai lovit-o, indiferent de motiv.
Sau încearcă tu să arunci bileţelele, să fii ireproşabilă, să îţi ţii lucrurile de preţ asupra ta în buzunare sau ascunse unde ştii că nu poate ajunge. Atunci nu va mai ştii ce să facă şi te va lăsa cel mai probabil în pace.
Eu am o concepţie personală, că nu trebuie să intervii în stările oamenilor. Recomand să o laşi în pace deoarece se va calma singură.

| Butterfly18 a răspuns:

Hei pufoseniee! Ea nu e obraznica probabil e la varsta copilarie unde nu constentizeaza gravitatea lucrurilor.Pentru ea totul e un joc i-o mai usor e doar un copil si gandeste-te ca alti copii isi plang fratii/surorile in timp ce le aduc flori la mormat.straight faceUnii si'ar dori o sora precum a ta...P.s.Si eu am o sora mai mica care procedeaza la fel, dar o iubesc asa cum este pentru ca asa faceam si euhee hee