| Nikcoletta a întrebat:

Sora mea este la facultate şi mama îi trimite din Italia 2 000 de euro lunar, în schimb pe mine nu ma ajută cu nimic spunând că n-am făcut facultate şi nu merit nimic.
Vi se pare normal să gândească astfel? şi 2000 de euro nu vi se pare cam mult?

23 răspunsuri:
| cuvant a răspuns:

Buna Nikoleta,
Cred ca suma de 2000 de euro e mult. Nu stiu ce parinte oriunde ar munci ar trimite banii aceia la nivel de Romania.
Mama ta se asteapta sa lucrezi ca ma gandesc ca te-a incurajat la o facultate.
Nu e corect daca nu iti trimite nici un ban si daca ii da o suma foarte mare surorii tale dar e corect sa ii dea sa ii acopere studiile, mancare, cazare si ceva bani de cheltuiala. Asta pentru ca e la facultate si e bine sa se concetreze pe studiat.
Daca tu ai incercat la facultate dar nu ai intrat si ales sa muncesti atunci nu e corect sa nu iti trimita si tie o suma.
Am impresia ca nu ai incercat sau nu ai vrut sa dai examen.

| darrio2007 a răspuns:

Cam mult 2000 de euro lunar. Nu cumva ii trimite mai putin si tu ai mai ridicat suma?
Da si tu la facultate ca sa-ti trimita si tie.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sigur sora ta este la facultate sau o minte pe mama ta si ea cheltuie cu vreun barbat banii sau cu mai multi de ce nu, asa ca ar trebui sa vina mama ta acasa si voi doua sa mergeti la sora ta sa vezi ce facultate face, poate face videochat, sora ta locuieste cu tine in aceeasi casa sau sta singură? Daca sta singura nu o anunti sai mergi peste ea cu mama ta si descoperi cu ce se ocupă de fapt

| Andreeaa20 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Sta cu chirie

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Andreeaa20):

Dar 2000 euro este o sumă mare oricum deci sora ta trebuia saa imparta si cu tine din banii ăia, poate mama ta va trimite 2000 euro la amindouă nu numai ei adica mama ta nu poate sa-ti dea si tie si sorei cîte 2000 euro, tu vorbeste cu sora ta si spune i ca si tu esti fata mamei tale nu numai ea, si sa imparta cu tine suma, poate ca sora ta îi spune ca imarte cu tine banii si de fapt nu este asa.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Enorma gândirii ei. 2. Nu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Sunt convinsă că exagerezi cu suma, pe care sora ta o primeste lunar.
Înscrie-te și tu la facultate! Dacă nu iti place să studiezi, atunci du-te si tu in Italia si ia-ți un job, ca al mamei tale.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca nu e normal sa gandeasca asa, indiferent ce ai face sau nu.
2000 e cam mult, ca facultatea sa zicem ca e 100 lei lunar, si 1900 pentru trai e mult, putea sa-ti dea si tine macar 800, si cu salariu de-l ai, era f bine.
Ei ii da mai mult ca na, nu munceste, tu daca ar trebui sa muncesti, merge sa-ti dea mai putin.

Deci nu e normal cum a gandit, asta clar.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai stai asa... tu ce varsta ai? Lucrezi sau nu? Faptul ca ai sau nu ai facultate mi se pare irelevant, cunosc o gramada de timpiti cu studii superioare.

| Freya1 a răspuns:

Mai bine ai ceda in fata acestor lucuri, iar daca ai varsta necesară gaseste un loc de munca si castiga-ti singura bănuiții. Unor oameni nu le poti schimba mentalitatea nici cum, iar cand va veni vremea vor simti din plin lipsa si nevoia anumitor lucuri.

| lpavel a răspuns:

NU! Nu e normal! Ti s-a facut o mare nedreptate! Spune-i mamei tale ca greseste ce face si sa nu uite ca si tu esti fica ei iar daca acum nu te baga in seama, roata se va intoarce cand vei ajunge pe banii tai si ea va fi pensionara (daca va fi), spune-i ca vei uita si tu de ea! Chiar daca nu vei face asa, ii va da de gandit!

| Frank51 a răspuns:

Mamă ta nu este o mamă. Un părinte nu trebuie să facă diferența între copii. În mod normal pe copilul slab trebuie să îl ajuți mai mult, nu neapărat financiar, tu ai nevoie de sprijin emoțional și de motivație. Mi-e scârbă de părinții de genul, care sunt părinți doar cu eticheta și cam atât.

| sofisis a răspuns:

Depinde mult si de ce anume faci tu. Daca muncesti...normal ar fi sa nu mai trebuiasca sa ceri bani parintilor.
Ei ii da bani pentru ca probabil alta sursa de venit nu are si nah...
Pe de alta parte e urat sa spuna ca nu meriti nimic pentru ca nu ai facut facultate. Ca mama nu as putea sa spun vreodata asa ceva

Răspuns utilizator avertizat
| Brizbriz a răspuns:

"Vi se pare normal să gândească astfel?"
aham, vede ca ea vrea sa reuseasca in viata, vede ca tu esti puturos, iar daca te tine in spate o sa fi si mai puturos

"şi 2000 de euro nu vi se pare cam mult?"
depinde unde face facultatea, depinde cat isi permite mama, samd, insa, uita-te la partea buna, poate sora-ta o sa se apuce de cluburi, bautura, droguri, si atunci tu nu o sa mai fi oaia neagra a familiei... doar sa nu iti tii respiratia pana atuncihee hee

| 1997onur a răspuns:

Nui noraml ce face nici bine deloc un parinte trebuie sasi iubeasca copii cu adevarat si egal sa nu faca separatism niciodata in ei ce face mama ta este foarte gresit asta asta dezbina frati in loc sai apropie si o gramada.

| tudorvolcano a răspuns:

Înscrie-te la o facultate fără examene de admitere. La mate-fizică, de exemplu, plâng profesorii și angajatorii după studenți.

Și cred că se poate intra și la buget, că sunt foarte multe locuri libere, fără examen.

| Strwberrs a răspuns:

Nu mi se pare chiar normal. Avand in vedere ca e mama ta, ar trebui sa se ocupe de tine si sa te ajute. Ar trebui sa ai o discutie cu sora ta si sa vezi cum este la liceu, incercand si tu sa intri. Eu am dat in clasa a V-a examen pentru intrare la liceu, dar nu l-am luat. Nota de admitere era pana in 8, 50 iar eu am luat 7, 89. Recunosc ca examenul a fost greusad

Revenind, incearca sa o faci mandra pe mama ta si cu siguranta se va schimba situatia si relatia dintre voi doua.

Mult succes si bafta! Pupici! Sper ca am ajutathappy

| Mosotti a răspuns (pentru Strwberrs):

Un parinte ajuta un copil orice ar fi, nu doar daca o fac mandra sau nu, daca ies presedinte ma pupa, daca nu fac facultate nu-s bun, ce-i asta?
Poate nu a putut sa faca, cine stie, nu o avea capacitatea asta, si daca n-are nu e vina ei, presupunem ca asta ar fi, nu-s sigur.
Daca s-a angajat si are munca, tot e ceva. Sa ii dea mai mult sorei ca nu munceste si invata, ei mai putin dar sa-i dea.

Cum sa dai examen in clasa 5-a ca sa intri la liceu?! Ala se da in clasa 8-a, adica capacitatea.

| DnulSeverin a răspuns:

Facultatea sau macar posticeala este un etalon in ziua de astazi. Asa se delimiteaza oamenii.Multi fac facultate doar sa aiba si sa fie acceptati ca persoane de elita, asa ca mi se pare corecta atitudinea ei.