| Cristian_Mihăilă_1971 a întrebat:

Sotia iubeste alcoolul, nu intelege ca se ruineaza singura si ca da cu piciorul la ceea ce altele doar viseaza sa aiba, lipseste ocazional de acasa ( nemotivat ), influenteaza negativ copiii, acestia nu mai trec pe la scoala macar, ramin de multe ori singur acasa si ma ascund in fata pc-ului incercind sa gasesc un raspuns la tot ce se intimpla! Am dat vina pe serviciul care imi rapeste toata ziua -zilnic timpul pe care l-as putea petrece cu ei! FALS! Atunci cind sunt acasa -liber nu stiu cum sa ai adun pe linga mine ...si ei nu stiu cum sa dispara din jurul meu! In rarele momente cind suntem impreuna aerul e imbicsit de vorbe goale, minciuni, subiecte care n-au legatura cu Familia, fiecare, pe scurt, e cu a mamii lui! Nu numai ca am uitat INTENTIONAT unele escapade ciudate ale sotiei in ideea ca nu merita copiii sa ramina ai nimanui, ba am ajuns sa si regret aceste sedinte de bun simt de uitare bine intentionata! Nu pot sa ma uit nici in oglinda de cit am ajuns sa ma marginalizez! Nu ma mai inteleg nici eu insumi! INTREBAREA mea este urmatoarea --- Ce ai face tu draga cititorule daca ai sacrifica totul si ai fi in asemenea situatie?

9 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

BunaCristihappy
nu cred ca exista casnicie fara un pic de cearta/divergente etc.e bine cand esti doar tu cu sotia, sa avetiti un mic consiliu. sa va vorbiti fara ocolisuri, fara perdea si pe direct, sa va spuneti ca asteptari aveti unul de la celalalt, sa va faceti sa intelegeti ca, ingerasii vostrii au nevoie de ambii parinti pentru a creste frumos si in armonie., demonstreaza-i sotiei tale ca in ciuada a tot ce a facut, ce face, o iubesti si ca aveti nevoie de ea, ajut-o sa treaca peste acest viciu alcoolul, si cereti un sfat avizat, daca dupa aceasta discutie nu ia atitudine, e bine sa vorbesti si sa ceri ajutorul parintilor ei, preotului din sat/oras etc.
astept vesti bune de la tine, Doamne ajuta sa va fie intr-un ceas bun discutia voastrahappy

| IsabelaIssa a răspuns:

Comunicarea rezolva multe probleme. Ar trebui sa afli de ce sotia ta bea, ce o nemultumeste. Escapadele probabil au fost pentru ca nu o mai multumeste nimic acasa. In nici un caz nu incerc sa ii tin partea, doar incerc sa imi imaginez de ce ar face toate astea. Intr-o casnicie fiecare are partea lui de vina, dar fiecare o vede pe a celuilalt. Trebuie sa vorbesti cu copiii, sa fi mai autoritar (nu violent), sa te implici mai mult. Du-te la scoala la ei si vorbeste cu profesorii si vezi care e situatia lor. Poate ati mai avea vreo sansa daca ati merge amandoi la un consilier de familie, sa vedeti ce aveti exact de reprosat unul celuilalt fara cearta si ton ridicat, si ce se poate face. Nu e o rusine sa apelezi la asa ceva, dimpotriva, poate exista o sansa de a-ti salva casnicia.

| iulia_7948 a răspuns:

Femeia e distrusa, cred ca ar trebui mai multa educatie, ceva mai severa copiilor. asta nu inseamna bataie. nu merg la scoala, pedeapsa.plimbari in familie, care sa devina o regula etc

| RAY a răspuns:

As vorbi cu ea ori eu ori alcoolu

| neutrino a răspuns:

As incerca sa ma trezesc din prostia care m-a cuprins.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intai as incerca sa-mi revin eu, dupa aceea sa vorbesc cu sotia, sa aflu de ce este nemultumita, de ce este nefericita si dupa aceea cu copiii.
Daca nu iesi din starea in care esti, nu vei functiona bine si nu prea poti sa faci multe. Comunicarea este totul. Nu esti mama omida ca sa ghicesti, trebuie sa te ajute si ei prin a-si exprima sentimentele, macar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda voi nu prea aveti multe in comun ar trebui sa consultati un psiholog sa vedeti daca mai are rost sa fiti impreuna iar sotia ta sa consulte un medic in legatura cu alcoolul

| emasonya a răspuns:

Cristian, singura soluţie pentru tine (pentru că trebuie să te gândeşti în primul rând la tine - nu lăsa pe alţii s-o facă) este DIVORŢUL.
Chestia cu discutatul în familie, cu concilierea, etc., etc sunt apă de ploaie. Cu alcoolul nu-i de glumit. Mintea femeii tale este distrusă. Nici un efort de-al tău supraomenesc nu-l va vedea, dar să-l preţuiască.
Aşa că, nu te îmbăta cu apă rece!
Viaţa e dură, iar noi trebuie să facem faţă.
Şcoala Wermaht! mergi ori crapă!
Nu privi înapoi! Judecă prezentul şi deschide ochii pentru viitor. Eşti încă f tânăr.
Succes!