| MonyMonica876 a întrebat:

Soțul meu nu înțelege să lase alcoolul are problema asta cu alcoolul de ceva timp nu face scandal după ce bea dar eu nu sunt de acord sa bea el având și niște probleme cu inima și de asta sper să se lase de alcol i-am zis ca îl iubesc și nu vreau sa pățească ceva și mi-a promis ca se va lasa de alcol dar nu se lasă nu bea mult bea maxim 2 beri dar nu vreau sa îl pierd având în vedere problema lui cu inima.Cum să îl conving ca trebuie sa se lase? Ce sa fac în situația asta?

3 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Nu are cum sa inteleaga pentru ca asta e o boala si nu se vindeca asa usor. Alcoolismul e o dependenta de care scapi extrem de greu si prin multa vointa sau niciodata. Daca tu speri ca o sa te asculte, probabil speri degeaba. Nu e doar el, sunt milioane de oameni in tara asta in aceeasi situatie

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, dar chiar nu ai cum sa convingi sau sa fortezi un adult sa renunte la alcool, daca el nu vrea.
Am vaga senzatie ca tu esti aia care nu intelege acest lucru.

| alibaba99 a răspuns:

Doar daca ii spui tu, nu se va lasa. Dimpotriva, s-ar putea sa ceeze probleme.
2 beri nu e mult, insa daca este in mod constant, atunci da, poate pune probleme.
Partea proasta ca chiar daca vrei sa te lasi nu e usor, ca la orice adictie. Trebuie sa realizeze el ca nu ii face bine si atunci va avea nevoie de ajutor. E complicat... Trebuie sa vorbesti cu el calm, fara sa il acuzi, sa ii spui ca il iubesti si ai nevoie toata viata de el, ca iti este teama sa nu pateasca ceva.