| Dani93cr a întrebat:

Sper ca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema. Am ajuns deja la capatul rabdarilor si numai suport. Parintii mei sunt despartiti de cand aveam 5 ani si locuiesc cu mama, bunica si unchiumeu. Unchiumeu este un tip care se eneveaza cand nu ii convine ceva, incepe sa injure in ultimul hal, tranteste cu lucruri prin casa si numai zic ca pe la varsta de 8-9 ani mi-a dat cu pumnul in gura pana mi-a curs sange iar pe la 15-16 ani mi-a dat niste palme foarte tare peste cap ( nu l-am injurat sau chestii a fost doar o discutie) iar bunicamea cand a auzit mi-a zis "foarte bine ti-a facut" iar mama cand a aflat seara pur si simplu nu a zis nimic de parca as fi fost un strain pentru ea.Cea mai mare problema a aparut acum inainte de craciun deoarece i-am spus mamei sa-mi dea si mie alocatia de la tata( nu am primit-o in viata mea pana acum nici pe asta nici cea de la scoala) ca vine craciunul, revelionul si nah vreau si eu sa merg in oras( nu consum alcool si tigari) iar ea a inceput sa zica ca nu are si mi-a dat doar 50 de lei. Eu mereu o ajut cand imi zice, am invatat, am intrat la facultate tot ce a vrut si ea nu mi-a dat nimic pentru chestia asta.Plus ca azi unchiumeu iar a inceput sa faca crize ca nu gaseste pantaloni pe marimea lui doar deia lungi si mama s-a pus imediat sa caute si ii vorbea de parca era sclava lui. Nu mai suport, imi vine cateodata sa-l dau cu ceva in cap, pentru el se rezolva orice problema indiferent de ce natura iar eu daca ii cer ceva dureaza o gramada ( ba chiar niciodata).Ce pot face in situatia asta?puppy dog eyes

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Trebuie sa ai mai multa intelegere fata de mama ta.Si ea traieste o drama chiar daca nu ti se confeseaza. Poate ca mama ta retine alocatia pentru a chivernisi mai bine banul.Nu este deloc usor sa asiguri un trai decent cu putini bani.Ca sa-ti faci bani de buzunar incearca un job.La ce facultate esti? In curand vei iesi la banii tai si vei vedea cat de grea este supravietuirea.Ca student poti invata la biblioteca si astfel eviti sa stai acasa cu ai tai. Abtine-te deocamdata de la replici dure.Pe unchiul tau nu-l vei schimba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mira):

Ei na, de unchiul ala ce mai zici ca sigur n-are timp de munca la cate lucruri are de injurat. Mama lui e de vina fiindca acel unchi in primul rand, nu are de ce locui cu ei, este un adult agresiv care sta pe carca altuia.
~ daca iti permite programul, cauta-ti un job si strange-ti bani sa-ti cumperi ce ai nevoie sau cel mai bine, te chinui la inceput dar te muti la un camin din banii aia si tii cu dintii de ei; presupun ca nimeni nu te va ajuta dar, cu siguranta vei reusi si fara ajutorul nimanui, optimistic sa ramai.

| IsabelaIssa a răspuns:

Din ce inteleg, mama ta ii stie de frica unchiului tau, si de asta el poate obtine mult mai repede decat tine ceea ce vrea. Unde gresesti tu din ceea ce ai spus aici, e ca daca ai invatat si ai intrat la facultate, ai facut-o pentru tine, pentru viitorul tau, nu pentru mama. Iar daca mama ta te-a indemnat sa faci asta inseamna ca totusi i-a pasat de tine si nu ii esti indiferent. Problema se pare ca e la unchiul tau care e foarte violent. Poate reusesti sa vorbesti cu mama ta cand nu e el langa voi, sa ii spui ceea ce simti si cum vezi tu situatia, dar cu calm. Acum ca esti la facultate, deja iti poti lua viata in maini, te poti angaja undeva si te poti muta. Nu mai esti minor, nu te mai tine nimeni cu forta. De acum inainte, tu iti alegi drumul in viata.

| EvelinaOlivia a răspuns:

Daca ai intrat la facultate, inseamna ca ai invatat bine..deci te poti muta..adica iti poti cauta o slujba. poate ca si chelner de exemplu pentru inceput..si sa tot avansezi pe parcurs..si sa te muti deoarece ai o varsta de acum..si poti trai pe cont propriu si iti poti intemei chiar si o familie.o sa le demonstrezi astfel si lor cat ti-au gresit si o sa ajunga sa se roage de tine sa ii ierti. daca totusi unchiul tau o asupreste ca sa zic asa pe mama ta, situatia e mai delicata..probabil te-ai gandit sa nu o lasi singura..probabil ti-e frica..nu stiu..chiar nu imi dau seama. unchiul tau nu e si el casatorit? mama ta..nu isi poate cauta un sot si sa se mute si ea ..nefiind nevoita astfel sa stea cu unchiul tau? eu zic totusi ca daca tu iti iei o slujba..si incerci sa.ti castigi singur banii o sa le castigi respectul si increderea, cecl putin mamei tale happy
sper ca ti-am fost de ajutor puppy dog eyes

| Dani93cr explică (pentru EvelinaOlivia):

Unchiul meu are 43 de ani si nu e insurat si nici nu a fost pana acum.Si chiar daca acum m-as angaja nu o sa le castig nimic, ei o sa-mi ceara salariul. si tot nu o sa raman cu nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa cresti si sa-ti faci bagajul la 18 ani. Studii superioare se pot face si la distanta. Deci, invata sa faci ceva care sa-ti aduca ceva bani, daca poti chiar de-acum si strange-i ca vei avea nevoie. La 18-19 ani o tai de-acasa si-ti vezi de viata ta.

| Dianne18 a răspuns:

Depinde si ce ai tu de gand sa faci cu viata ta!
Daca vrei sa termini facultatea cu note mari, ca apoi sa obtii un loc bun de munca, si sa iti croiesti singura un drum in viata, sa ai o cariera, atunci accepta momentan situatia, evita-l pe unchiul tau, priveste totul cu detasare, situatia este doar trecatoare.
Nu ai ce face, asta este cea mai inteleapta solutie.
Nu este o solutie aceea sa-ti iei lume in cap, sa pleci de acasa, sa-ti sacrifici studiile ca sa te angajezi...
Fi mai cumpatata, mai diplomata, mai intelepta, astea vor trece, important este sa nu aprinzi o cearta, ca asta este problema de fapt, atmosfera din familie, pari foarte afectata.
Numai da si tu importanta lucrurilor care nu au!
Pana la urma, ai un camin, ai conditii de studiu asigurate, daca nu, te poti duce la biblioteca
Incearca sa vezi lucrurile mai optimist.
Multa sansa!

| cristina077 a răspuns:

Ai intrat la facultate? asta inseamna ca poti sa iti iei viata in propriile maini, in primul rand sa pleci de acasa, daca toti se comporta urat cu tine ar trebui sa ii lasi in urma si sa iti faci viata ta, ce mai astepti?!