| daniela17 a întrebat:

Stau cu prietenul meu de 3 ani si de ceva vreme cam un an sa zic sam la parintii lui (dupa ce am venit din strainatate)iar el imi tot zice sa le zic parintilor lui mama si tata dar nu pot.parca ma tine ceva.nu stiu ce sa zic.asa ne intelegem bine dar totusi parca mi-e greu sa le zic asa. voi ce ziceti? merita sa incer sau nu? voi cum le ziceti socrilor?big grinbig grinbig grin:*:*:*

Răspuns Câştigător
| Parintele a răspuns:

Asta e o chestie care se poarta pe la tara si in principiu tine de educatia traditionala. Persoanele educate nu folosesc termenii acestia. Mama si tata sunt doar cei care te-au facut. Cred ca doama X sau domnul X ar fi mai potrivit. Prietenul tau le spune parintilor tai mama si tata?

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu i-am zis soacrei mele de la inceput mama si am considerat-o exact ca pe parintii mei. N-as putea altfel.

| Linda a răspuns:

Eu vreo 10 ani le-am spus socrilor mei mami si tati (sa difere de mama si tata cum sunt parintii mei). Dar acum uneori vorbesc despre ei ca mama si tata pentru ca intr-adevar sunt niste oameni extraordinari pe care ma pot baza intotdeauna.

| iulia_5454 a răspuns:

Pai daca nu simti ca vrei sa le zici eu zic ca nu are rost.eu nu cred ca as putea sa le zic mama si tata parintilor prietenului meu mai ales ca sunt orfana de tata de la 14 ani si nu as putea sa zic altcuiva tata

| lala_3283 a răspuns:

Sigur ca merita sa incerci, daca asta este singura problema in cuplul vostru! Stiu, este greu la inceput dar cu un mic efort din partea ta si cu putina rabdare din partea lui, te asigur ca vei reusi.In timp ce le spui mama si tata, incearca sa nu te gindesti la parintii tai, iti a fi mult mai usor iar cu timpul te vei obisnui.Crede-ma ca doar inceputul este greu, iti spun din experienta proprie.Eu am divortat de 7 ani (dupa 13 ani de casnicie) dar si in ziua de azi le spun tot mama si tata, pentru ca asa cum iti explicam, dupa un timp a devenit obisnuinta.Sigur ca in sufletul meu, nu am facut niciodata asocierea cu parintii mei si de fapt, asta a fost cel mai impotant.MULT SUCCES!