Unul chinez batran, intelept si mort spunea:
Daca traiesti in viitor, vei fii anxios (fricos).
Daca traiesti in trecut, vei fii deprimat.
Asa ca traieste in prezent si fii vesel.
Exista doar azi. Maine nu a venit si ieri a plecat.
Habar nu am, ce-o fi o fi,, cum vrea soarta sa ma faca, nu ma pot bate cu soarta.
Le zici ceea ce ai trait ii inveti sa nu greseasca sa traga o povata din viata pe care o duci tu. Viitorul ti-l faci singur.
Eu zic sa nu te plangi. Depinde ce fel de om esti. Daca vrei sa fii cum se zice acum "machoman", din ala care se "f***" toata ziua, ai drumul liber la bordel. Daca preferi ceva mai serios si mai romantic, asteapta ca o sa iti vina si tie momentul. Nici nu iti inchipui cum te loveste soarta. Nici eu nu imi imaginam, dar eu nu imi faceam griji ca tine. Eu zic sa iti vezi de lucruri mai serioase (presupun ca esti la liceu). Ce sa le spui copiilor? Le spui ca ai fost intelept si ai stiut sa faci alegerea potrivita in momentul potrivit.
Nu știu ce o să fie, trăiesc clipa. Dar probabil mă văd muncind niște ani în altă țară să strâng niște bani să mă întorc să-mi cumpăr o mașină și un apartament. Și apoi să-mi caut o prietenă cu care să mă căsătoresc și să am copii. Apoi să muncesc pentru ei să le ofer tot ce n-am avut parte când mi-am trăit copilăria.
Eu vreau sa intru la Politehnica dupa care sa merg ca si programato in Germania! Da, sunt precaut, ai grija la ce faci ca poate sa iti schimbe viitorul! Multa sanatate!
Dude... calm down, copiilor n-o sa le pese de asta
Lasand gluma, traieste momentul prezent, nu te mai preocupa de viitor si nu trai in trecut. Ii vei spune partile bune, care te-au facut fericit, evident.
Nu imi fac griji pentru ca nu voi avea deloc, poate la omul ala care ii voi incredinta cheile de la apartament inainte sa mor ii povestesc viata mea de sofer pe tir cum a fost
Acum imi traiesc viata si cand va veni ceva ( copil/ casa/ nevasta ) o-i vedea
Eu spun ca-ti scapa esentialul: traiesti prezentul!
Ca viitorul depinde de prezent, de ziua de azi, pe care o pierzi visand intr-un viitor cu mult prea indepartat.