| →Alee׃╳← a întrebat:

Stie cineva adevaratul sens al prieteniei?

9 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Prietenul la nevoie se cunoaste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sensul nu l-am gasit, doar sinonimul = parintii.

| Leutzbv a răspuns:

Biblia spune ca prietenul adevarat iubeste oricand iar in nevoie ajunge ca un frate. Asta este prietenie adevarata, doar ca rareori o poti gasi

| Emilian601 a răspuns:

Am citit tot ce este mai sus si cred ca prieteni adevarati vei gasi numai daca vei fi si tu unul, bineinteles acum nu trebuie sa te "rupi" pentru orice persoana, stiti vorba "Prietenul tuturor este prietenul nimanui".
Sensul Prieteniei este SCHIMBUL de stari de idei, fericiri si nu in ultimul rand sentimente...
cand sti ca persoanei de langa tine ii pasa, cu adevarat, ceea ce zici atunci ai un prieten, dar cand pentru persoana respectiva nu insemni jumatate din cat inseamna ea pentru tine atunci nu poti spune ca ai un prieten...

| Omulambitious a răspuns:

Prietenia poate fi inteleasa ca o unitate de sentimente, simpatii, idei comune sau mai putin comune, de principii prin care se apropie doua sau mai multe persoane.

Prietenia poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca. Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i se poata destainui. Dar cati dintre noi il poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta pe acel "timid"? Timiditatea este o infirmitate. De multe ori relatia de prietenie dintre doua sau mai multe persoane este luata in ras de catre ceilalti. Este de ajuns o privire pentru ca sincerul sentiment de simpatie sa incolteasca. De ce nu stim cu totii sa apreciem prietenia adevarata cu ochii sufletului si nu doar a fizicului? "Un om frumos este o bijuterie care in timp se uzeaza, iar un om bun este si ramane vesnic o comoara."

De cine ne ascundem oare? De noi insine. Oare intelegem toti sensul cuvantului prietenie? A fi prieten nu inseamna numai distractie si bani. Asta in niciun caz nu este o prietenie. Azi tinerii sunt influentati de un curent de conceptii din filme (cel mai des americane) sau reviste prin care prietenia este inteleasa ca un amestec de indrazneala si nebunie.

Este dificil in viata sa fii singur, sa nu ai un prieten caruia sa-i vorbesti, sa nu ai cu cine sa-ti imparti bucuriile, sa nu ai un umar pe care sa plangi (la nevoie). Este un dezastru sa n-ai cu cine sa razi, sa gandesti, sa meditezi.

Se spune ca generatia noastra este o generatie fara limite, asta inseamna ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia. Ar trebui sa ne dezvaluim gandurile acum cand inca mai putem, sa ne dorim sa fim cu cineva cu care sa ne intelegem reciproc.

Zambetele noastre timide nu pot umple sufletul dornic de frumos, de fericire, de prietenie. Noi toti dorim si vrem sa avem prieteni, dar nu toti prietenii sunt buni...

Acel prieten bun, care nu te lasa la greu, caci despre acest prieten vreau sa vorbesc, cred ca are multe calitati ce trebuie amintite. Acest prieten bun este atent, stie sa observe cand ti-e greu, este acolo unde si cand ai nevoie. Este iubitor, stie sa mangaie, stie sa se comporte frumos, are capacitatea sa iubesca neconditionat, acest prieten nu va avea despre sine o parere mai buna, ci este egalul tau, acest bun prieten va avea intotdeauna usa deschisa si va fi gata sa te primeasca cu dragoste.

| ღmarynaღ a răspuns:

Solidaritate,iubire,incredre, era si un proverb "intr-o zi iubirea intreaba prietenia, dc exista, aceasta spunandu-i ca ea aduce un zambet unde iubirea lasa o lacrima"

| KattyUnknown a răspuns:

Iubirea; x

| biiannkaa a răspuns:

Prietenul e acela care stie totul despre tine, are aceiasi dusmani ca tine si nu te judeca niciodata pentru ceea ce faci sau vrei sa faci. Iti accepta defectele dar mai ales calitatile :X. Niciodata nu te va lasa balta la greu etc.
Eu una asa asa descrie o prietenie adevarata. happy

| clopotelmyky a răspuns:

Acest gen de relatie este cea mai echilibrata si usor de pastrat dintre toate. In principiu, oricine ar putea sa mentina o relatie adevarata de prietenie, sa respecte anumite reguli si "obligatii' pentru ca apoi sa se bucure de toate drepturile, libertatile si implinirile pe care ti le aduce.

Daca aceia pe care ii numesti prieteni sunt persoanele cu care ocazional te intalnesti in oras la o cafea sau la mall la sfarsitul saptamanii, notiunea la care incerc sa ajung ti se poate parea usor exagerata.

Acest lucru se datoreaza faptului ca mai nimeni nu vede prietenia ca pe o relatie serioasa, in care trebuie sa depui efort considerabil pentru a o face sa functioneze. Implicarea afectiva si sacrificiile pe care le faci de buna voie si nesilita de nimeni sunt, din punctul meu de vedere, piatra de temelie a unei prietenii ideale.

Usor de spus, greu de facut. Mai ales cand avem la orice pas exemple de prietenii destramate, bazate pe interes sau in care increderea este tradata. Foarte putine persoane inteleg ceea ce inseamna cuvantul "prieten" si responsabilitatile care vin odata cu acest titlu. De aceea, se spune ca intr-o viata gasesti, daca ai noroc, un singur prieten adevarat.

Întrebări similare